Νέο περιοδικό εγχείρημα...

Πρόκειται για το WAT: μια έντυπη αγγλόγλωσση έκδοση (στημένη και τυπωμένη σε διάσταση 100 επί 70 εκατοστά ) όπου μεταφρασμένα κείμενα τεσσάρων ελληνόγλωσσων συγγραφέων συναντιούνται με μια συγκεκριμένη εικαστική-γραφιστική ερμηνεία.

[emprosthofyllo.jpg]

Σε τούτη την έκδοση ανέκδοτα κείμενά τους συνεισφέρουν 4 συγγραφείς: ο Δημήτρης Δημητριάδης, ο Κυριάκος Αθανασιάδης, ο Γιάννης Κοτσιφός, ο Θανάσης Τριαρίδης. Την εικαστική ιδέα και ευθύνη και τον συνολικό σχεδιασμό είχε η Ελένη Γράτσου, η οποία εικονοποίησε τα κείμενα και την ψευτοδιαφήμιση του οπισθοφύλλου. Μία σελιδιαία ψευτοδιαφήμιση συνεισέφερε ο γραφίστας Μάριος Τσιγγερλιώτης. Τις μεταφράσεις των κειμένων στα αγγλικά συνεισέφεραν η Κλαίρη Παπαμιχαήλ και η Λιάνα Σακελλίου.

Μια γενικότερη αγγλόγλωση παρουσίαση του WAT, βιογραφικά των συντελεστών του, αλλά και ολόκληρο το περιοδικό σε PDF αρχεία, μπορείτε να βρείτε στο blog-ιστοσελίδα του WAT, εδώ: http://www.watedition.blogspot.com/

To WAT είναι μια συλλογικότητα κείμενων και εικόνων – επουδενί δεν συνιστά συλλογικότητα ανθρώπων (οι άνθρωποι είμαστε νησιά και μόνο νησιά, δεν αποτελούμε κομμάτι κανενός παζλ).

Η ιστορία του WΑΤ θα ολοκληρωθεί (;) σε 4 μέρη (ή σε 4 «τεύχη»), τα οποία υπολογίζεται να εκδίδονται κάθε εξάμηνο. Κάθε τεύχος έχει ένα ενδεικτικό θέμα: ενδεικτικό της γενικευμένης επίθεσης που βρίσκεται στην αφετηρία της όλης προσπάθειας.

Το τεύχος που κυκλοφορεί είναι το #2 με ενδεικτικό θέμα triumph. Θα επακολουθήσει κάπου στο τέλος της χρονιάς, το τεύχος #1 με ενδεικτικό θέμα birth.

Το WAT θα κυκλοφορεί σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία της Ευρώπης (άρα και της Ελλάδας), της Αμερικής, της Αυστραλίας. Η τιμή του είναι 8 Ευρώ. Όποιος από εσάς θέλει, μπορεί να το παραγγείλει στέλνοντας mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση watedition@gmail.com.

Στο ίδιο mail μπορεί όποιος θέλει να συνεισφέρει την κριτική του, καθώς και κάποιες σκέψεις του για την κυκλοφορία του (π.χ. προτάσεις βιβλιοπωλείων του εξωτερικού που θα ενδιαφέρονταν για το εγχείρημα κ.λπ.).

Σχόλια

 1. Μου ακούγεται ΠΑΡΑ πολύ καλό :D Καλή επιτυχία! Και υποψιάζομαι πως θα θεωρηθεί και συλλεκτικό σύντομα :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εξαιρετικο!(το υποψιαζεσαι πως ειναι το στοιχειο μου τετοιες προσπαθειες;-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εμ, τι λες, δεν το υποψίαζομαι;

  :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet