Μειονότητες...

Περί παρωχημένων και προχωρημένων εθνικισμών τα αναγνώσματα!Τι έγραφε ο ανθυπογιάπις Γκρουέφσκι στον ανθυπογιάπι Καραμανλή και στους αρχιγιάπιδες Μπαρόζο και Μπαν Κιν Μουν;

«Η ελληνική εξουσία από δεκαετίες τώρα δεν αναγνωρίζει τη ‘‘μακεδονική’’ ταυτότητα. Η Ελλάδα εξακολουθεί την ίδια πολιτική, η οποία απαγορεύει στους ‘‘Μακεδόνες’’ να δηλώνουν την εθνική τους ταυτότητα, όπως επίσης και τη χρήση της ‘‘μακεδονικής’’ γλώσσας και κουλτούρας, ενώ επέβαλε αλλαγές στα τοπωνύμια και σκληρές τιμωρίες στις δραστηριότητες των ‘‘Μακεδόνων’’. Αυτοί που ανήκουν στη ‘‘μακεδονική’’ μειονότητα της Ελλάδας είναι από δεκαετίες τώρα αντικείμενο ισχυρών αντιποίνων από την ελληνική πολιτική, κάτι που οδηγεί σε εξαφάνιση της ‘‘μακεδονικής’’ ταυτότητας στην Ελλάδα. [...] Πιστεύω ότι αυτή η τραγωδία προκαλείται από την πολιτική της γειτονικής χώρας. Τα επακόλουθα αυτής της πολιτικής (από τον ελληνικό Εμφύλιο και μετά) είχαν επιπτώσεις στις επόμενες γενιές, δηλαδή στους ‘‘Μακεδόνες’’, οι οποίοι κατάγονται από αυτή τη χώρα και προς τους οποίους η Ελλάδα οφείλει τη δέουσα προσοχή»
Κι ακόμη λέει πως: "Σήμερα αυτοί οι πολίτες, υπήκοοι πλέον της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, παρότι έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, υφίστανται διακρίσεις αφού, δεν είναι σε θέση να διεκδικήσουν πίσω τις ιδιοκτησίες τους"
.


Μάλιστα! Παρωχημένο!

Τι είπε ο "ψευτομουφτής" -εμείς τον ονομάζουμε έτσι- της Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ; Στην ομιλία του τις προάλλες, έκανε λόγο για τουρκική ταυτότητα της Θράκης στο παρελθόν, που έγινε ελληνική, και κατήγγειλε ότι η Ελλάδα, παρά το ότι βρίσκεται δεκαετίες στην Ευρώπη, στερεί τα μειονοτικά δικαιώματα, τα οποία -όπως είπε- επιτέλους μπορούν να τα αναγνωρίζουν στην Ευρώπη.

«Εδώ και 18 χρόνια, ανέφερε, δεν αναγνωρίζονται οι μουφτήδες που αγάπησε και επέλεξε η μειονότητα. Αυτό είναι ένα δικαίωμά μας που πηγάζει από τις συνθήκες (...) Τι κρίμα που η διοίκηση παρά το ότι σε όλο τον κόσμο λέει πως ένα παιδί που δεν ξέρει καλά τη γλώσσα του δεν μπορεί να μάθει μία ξένη γλώσσα, επιμένει στη δημιουργία μονόγλωσσων ελληνικών νηπιαγωγείων (...)».


Ξανά, μάλιστα! Τρε Παρωχημένο!

Εμείς λέμε τίποτα για μειονότητες;


Φυσικά και λέμε! Προχωρημένα πράγματα!!!


"Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,
Όλες οι κινήσεις που γίνονται από την πλευρά της αλβανικής πολιτείας συντελούν σε ένα γεγονός: οτι εμείς οι Χειμαρραίοι δεν μπορούμε να διαχειριστούμε την κληρονομιά μας, άρα δικαιούνται να το κάνουν εκείνοι ως πιο ικανοί. Πέραν των κομματικών ή άλλων προτιμήσεων και πεποιθήσεων ας αναλογιστούμε ποιοι είμαστε και από που προερχόμαστε.
Είμαστε απόγονοι εκείνων που υπερασπίστηκαν το υπέρτατο αγαθό της Ελευθερίας με κάθε κόστος. Είμαστε απόγονοι των παληκαριών - αντρών και γυναικών - που στάθηκαν σε δύσκολους καιρούς υπερασπιστές της ελευθερίας και έκαναν την Χειμάρρα άπαρτο κάστρο. Προσπαθούν σήμερα να αρπάξουν την γη μας, την ιστορία, την αξιοπρέπειά μας. Η ιστορία μας καλεί να τιμήσουμε τα κόκκαλα των προγόνων μας και να υπερασπιστούμε ξανά την γή μας.
Ολοι μαζί είμαστε σίδερο και φωτιά. Η δύναμη μας είναι φοβερή και αυτό πρέπει να το υπενθυμίσουμε σε όσους μας προσβάλλουν..."

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2008 ΣΤΙΣ 10.00 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΕΞΩ ΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΙΜΑΡΡΑ
ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ
H ΧΙΜΑΡΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΕΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ
πηγή Ένωση Χειμαρριωτών
"

Τι είπε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χθες;

" Είναι φανερό ότι η ηγεσία των Σκοπίων βρίσκεται μπροστά σε πλήρες αδιέξοδο. Και είναι επίσης φανερό ότι αν δεν αλλάξει εγκαίρως τακτική, θα το μετανιώσει πολύ σκληρά"Που το πάμε;
Και που μας πάει αυτό το γαϊτανάκι;
Εμείς -ποιός άλλος;- έχουμε το δίκιο και όλοι οι άλλοι το άδικο;
Εμείς μπορούμε να επικαλούμαστε μειονότητες και οι άλλοι όχι;
Δεν φταίμε εμείς, μόνο η φαντασία και οι εθνικές φαντασιώσεις των άλλων φταίνε;
Και τότε...

Τότε γιατί μοιάζουν τόσο ανατριχιαστικά οι διατυπώσεις μας; Ή δεν το προσέξατε;

Αραγε, όλο αυτό θα μείνει στις επιστολές και στις "ειρηνικές" συγκεντρώσεις; Και για πόσο ακόμη; Ή μήπως θα ξεθηκαρώσουμε όλοι μαζί τα γιαταγάνια μας και όποιον πάρει ο Χάρος;

Μισό δράμι ιστορία θα διαβάσουμε ποτέ;
'Η το αποφεύγουμε μήπως και μάθουμε οτι ο ένας μας παππούλης δεν ήξερε γρι ελληνικά και μιλούσε μόνο σερβοβουλγάρικα και ο άλλος προ-παππούλης μας μιλούσε μόνο αρβανίτικα;

Ή μήπως όλοι μας θαρρούμε οτι γεννηθήκαμε μέσα στο Μιστρά; (που και πάλι "παίζει" να διεκδικήσουμε κανα οικοπεδάκι σε καμιά Γένοβα ή Βενετία...)Υ.Γ.1 Κι όταν λέει ο άλλος "
θα το μετανιώσει πολύ σκληρά", τι εννοεί; Οτι έβγαλε όπλο και παλάσκες και ανηφορίζει; Ο Μπίλυ κάνει πόλεμο μ' αντάρτες παλικάρια;

Υ.Γ.2 Αλλά είπαμε, σ' αυτόν τον προχωρημένο τόπο έχουμε τον προχωρημένο δήμαρχο που μας αξίζει!!!>>>

Επίσης σχετικό:
ΚΑΤΩ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ


Σχόλια

  1. Παρωχημένη η μειονότητα μας στην Αλβανία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειστε προδότες κύριοι. Γιατί δε λέτε λέξη για το ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ. Το αχαρακτήριστο αυτό έγκλημα των κομμουνιστών δυστυχώς έλαβε μεγαλύτερη έκταση στην Μακεδονία λόγω του ότι τα σύνορα με την Γιουγκοσλαβία του θείου-Τίτο ήταν υπόθεση μερικών χιλιομέτρων αλλά και λόγω της άλλης γνωστής κομμουνιστικής ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ που ήθελε το ΚΚΕ για 30 χρόνια να αγωνίζεται για την αυτονόμηση της Μακεδονίας και της Θράκης! Στις μέρες μας τον ρόλο του προδότη ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα ακραία στοιχεία και οι κουκουλοφόροι είναι πλέον προστατευόμενοι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet