Ποιος δεν ξέρει;


Μερικές φορές νομίζει κανείς πως σ’ αυτόν τον τόπο ζουν έντεκα εκατομμύρια παρθένες κλεισμένες πίσω από τα καφασωτά μην τις δει ο ήλιος και κάψει το άσπιλο και αμόλυντο δέρμα τους και καμιά δεκαπενταριά εξώλης και προώλης που χαλάνε την καλή μας φήμη. Κι όταν κάποτε βγαίνει ο ντελάλης και ξεφωνίζει τα λερωμένα, τ’ άπλυτα καμιάς παστρικιάς, ξαφνιαζόμαστε τάχα μου, δήθεν, οι παρθένες πως «τι και πως κι άκου να δεις και τσκ, τσκ, τσκ, βρε πως έγινε αυτό». Και δώσ’ του τα σταυροκοπήματα και τα φτυσίματα στον κόρφο μας. Κρατάει κανά εννιάμερο η ταραχή και μετά επιστρέφουμε ήσυχες και προπάντων άσπιλες και αμόλυντες στο εργόχειρό μας περιμένοντας τον επόμενο ντελάλη να μας αναστατώσει. Κι αν κάτω από το παραθύρι ακουστεί καμιά παλιά πουτάνα να λέει κάτι σαν: «Τέτοια; Πάντα γινόντουσαν! Όλα τα χρόνια, πως κάνουν έτσι;», εμείς κάνουμε πως δεν ακούσαμε, δεν είδαμε, δεν χαμπαριάσαμε. Διότι τι θα πει η πουτάνα; Καλή κουβέντα θα πει; Από τις πομπές της κρίνει και λέει!

Κι όταν αρχίσουν να τρέχουν τα σκυλιά με τα κλεμμένα λουκάνικα στα σοκάκια και στις αυλές και βγουν τσούρμο οι ντελάληδες «ακούσατεεεεε, άγγλοι, γάλλοι, πορτογάλοι, τούρκοι και γερμανοί…», τότε μισανοίγουμε τα πατζούρια και μπήγουμε τις φωνές: «Ξυπνήστε γειτόνοι, μας κλέβουν οι αλήτες!». Να γίνει περισσότερη φασαρία, να μην ακουστεί τίποτα. Και κυρίως να μην ακουστεί το δικό μας το όνομα, των άσπιλων και αμόλυντων. «Ξυπνήστε!» μην κι ακουστεί για εκείνο το επίδομα που παίρναμε από το κρυφό ταμείο… με διακομματική συμφωνία και με την υπογραφή ΟΛΩΝ των υπουργών. Το επίδομα παρθενίας!

«Ξυπνήστε!» για να μάθουμε ποιος τα πήρε!

Προς Θεού όμως μην μαθευτεί και το που τα έδωσε!

Για την παρθένα, είναι γνωστό αυτό, η καλύτερη αλήθεια είναι η μισή αλήθεια!

Διότι αν, π.χ., μαθευτεί ότι αυτός που τα πήρε πήγε και τα έδωσε στους ντελάληδες που ξεφωνίζουν εκεί έξω, την βάψαμε! Ποιος θα μας λέει μετά τα μαντάτα για τις παστρικιές! Κι’ αν δεν μας τα λένε οι ντελάληδες, πως θα ξεχωρίζουμε εμείς οι παρθένες από τις πουτάνες;

Αφού τα ίδια σκατά μ’ αυτούς που εκλέγουμε είμαστε!

>>>

Ας κάνουν πως κλείνουν τους κρυφούς λογαριασμούς και τα επιδόματα να δεις πως γίνεται μαινάδα η παρθένα μετά!

Ασε που θα μείνουν κλειστά και τα μουσεία μας! (Πιο κλειστά γίνεται, άραγε;)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet