Τα "Μεγάλα Σκάνδαλα" του ΚΚΕ

Και η αποκτήνωση του αντικομμουνισμού:


Η «KGB», τα «ρούβλια» και το «λαθρεμπόριο» των «πρακτόρων του ΚΚΕ» με τη Νικαράγουα και το ... «απαρτχάιντ»!

Γερμανός 2. Χτύπα κι άλλο, θα το αντέξω…


Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τους απόγονους του Γκαίμπελς

Αρκετές απαντήσεις για το θέμα της “Γερμανός” νομίζω δίνει και η ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, όπως και το άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στο χτεστινό Ριζοσπάστη.

Για το τί δηλώσεις κτλ. είχαμε χτες, όπως και για την αναφορά που έκανε ο ΓΑΠ στο θέμα, δείτε εδώ. Εδώ θα βρείτε και σχόλιο του ΚΚΕ για όσα είπε ο ΓΑΠ.

Αρκετά διδακτικό & διασκεδαστικό, σε σχέση με το τί είδους λάσπη εκτοξεύεται κατά καιρούς ενάντια στο ΚΚΕ, είναι το άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στον σημερινό Ριζοσπάστη.Οι προβοκάτσιες, οι συκοφαντίες, τα ψεύδη, η λάσπη σε βάρος του ΚΚΕ δεν είναι πρωτόγνωρο γεγονός. Ιδιαίτερα κατά την περίοδο της μεγάλης κρίσης και της διάσπασης του Κόμματος, το 1991, εξαπολύθηκε μια σφοδρή και ενορχηστρωμένη αντικομμουνιστική επίθεση από μερίδα των συγκροτημάτων του Τύπου.

Ξεπερνώντας κάθε όριο, δε δίστασαν να «βαφτίσουν» τους Ελληνες κομμουνιστές σαν «πράκτορες», «εμπόρους όπλων», «λαθρέμπορους», «εφοπλιστές», «βιομηχάνους» που είχαν στήσει εταιρείες και «ξέπλεναν μαύρο χρήμα»...

Το πλήθος των συκοφαντικών και υβριστικών μυθευμάτων ήταν αυτονόητο ότι θα κατέρρεε, παραμένει όμως ακόμα ζωντανή η μνήμη και το όνειδος για τους εμπνευστές εκείνης της αισχρής αντιΚΚΕ εκστρατείας που προφανώς κάθε άλλο παρά αποδοκιμάστηκε από τις τότε ηγεσίες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ.

Στη σύντομη σημερινή ανασκόπηση με δημοσιεύματα της εποχής, αποδεικνύεται ότι ο «γκαιμπελισμός», όπως σήμερα με την υπόθεση «Γερμανός», έτσι και τότε, καλυπτόταν πίσω από «αξιόπιστες πηγές και έγκυρες πληροφορίες»...


[...]


«Λεχρίτες»...

Οπως αναφέρεται παραπάνω, το δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» της 9 Απρίλη 1991, συμπύκνωνε όλες τις αθλιότητες που είχαν εκτοξευτεί τότε κατά του ΚΚΕ. Το Κόμμα αποφάσισε και έσυρε τους συκοφάντες στα δικαστήρια. Προσέξτε τώρα τι δήλωσε ο λιβελογράφος που είχε υπογράψει το εν λόγω ρυπαρογράφημα, στις 12 Νοέμβρη 1991, μπροστά στο Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ομολογώντας αυτό ακριβώς, ότι δηλαδή ήταν ένας κοινός συκοφάντης:

«Το επίμαχο δημοσίευμα όπως μεταφέρθηκε στο ακροατήριο - ομολόγησε τότε ο λιβελογράφος εκλιπαρώντας για την επιείκεια του δικαστηρίου - δε βασίζεται σε προσωπική μου αντίληψη και γνώση των όσων αναφέρω σ' αυτό, αλλά είναι στηριγμένο σε προγενέστερα δημοσιεύματα του Τύπου και στις πληροφορίες και φημολογίες που αυτά εμπεριείχαν, τη βασιμότητα των οποίων δεν έλεγξα»...

Προτείνουμε στους αναγνώστες να μη σπεύσουν να χαρακτηρίσουν κάτι τέτοιους τύπους ως «λεχρίτες». Είναι, απλώς, αντικομμουνιστές.


«Απογευματινή», 10 Ιούνη 1991, 30 Αυγούστου 1991, 8/12/1991. Τότε έλεγαν ότι το ΚΚΕ έκανε... «εμπόριο όπλων με την Αγκόλα, την Ερυθραία και τη Νικαράγουα»! Οτι έχει ναυτιλιακές εταιρείες. Τότε επίσης πρωτολανσαρίστηκαν τα περί «Χρηματοδότησης 5,5 δισ. δραχμών του ΚΚΕ από την Κα-Γκε-Μπε»... Ο ακροδεξιός Πλεύρης και το ΛΑ.Ο.Σ. απλώς επαναλαμβάνουν τον ίδιο τον οχετό με... 17 χρόνια καθυστέρηση.


«Ελεύθερος Τύπος», 4 Αυγούστου 1991. Και εδώ θα βρούμε μια από τα ίδια: Το ΚΚΕ που έκανε... εμπόριο όπλων, που είχε... μετοχές στην «Ιντρακόμ» (δεν είχε ανακαλυφθεί ακόμα η «Γερμανός») και που διέθετε... πλοία, με τα οποία «έσπαγε» το... εμπάργκο στο απαρχάιντ της Νότιας Αφρικής... Τίποτα βέβαια από όλα αυτά δεν πήγαν να τα υποστηρίξουν οι συντάκτες των παραπάνω αθλιοτήτων και στον εισαγγελέα, όταν το ΚΚΕ κατέθεσε μήνυση εναντίον τους...«Ελευθεροτυπία», 9 Απρίλη 1991. Εδώ μπορεί κανείς να βρει όλα τα παραπάνω συμπυκνωμένα: Από το ότι το ΚΚΕ έκανε «λαθρεμπόριο όπλων», μέχρι ότι οι κομμουνιστές εκτός από «αγράμματοι» ήταν και «πράκτορες των χωρών του υπαρκτού σοσιαλισμού», και ότι το ΚΚΕ (με τα... πλοία του φ
υσικά), έσπαγε το εμπάργκο του ΟΗΕ στη Νότια Αφρική..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet