Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ-mens

Ηλίας Πιταούλης: Εντονα πολιτικοποιημένος, διετέλεσε πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου Χίου Φοιτητών 1970-1973. Φοιτητής της Ανωτάτης Εμπορικής, φυλακίστηκε και βασανίστηκε από τη χούντα. Στέλεχος του Ρήγα και του ΚΚΕ εσ. Επιχειρηματίας, στο παρελθόν ασχολήθηκε με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ενώ διαθέτει αναπτυξιακή εταιρεία στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής Αρχής Χίου είχε αναλάβει διευθυντής στο ΚΕΚ «Ομηρος», που διαχειριζόταν η ΤΕΔΚ Χίου και σύμφωνα με πληροφορίες κατάφερε και το έβγαλε από το οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο βρισκόταν πριν από 4-5 χρόνια.

Στέλιος Βίος: Επίσης της γενιάς του Πολυτεχνείου και φοιτητής στο Μετσόβιο, ήταν στο Δ.Σ. του Συλλόγου Χίου Φοιτητών την περίοδο της δικτατορίας. Μέλος της επιτροπής κατάληψης του Πολυτεχνείου, ήταν μάλιστα και ένας από τους εκφωνητές του ραδιοφωνικού σταθμού. Βασικός μέτοχος στο ξενοδοχείο ΕΡΥΘΑ στη Χίο, καθώς και στην κατασκευαστική εταιρεία «Αρχιπέλαγος», που σήμερα εκτελεί στη Χίο το έργο του φράγματος στη θέση Κόρης Γεφύρι και τη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Χίου. Εχει συγγενική σχέση (θείος), με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή.

Σχόλια

 1. Τώρα άμα πω το κλασσικό, οι χιώτες πάνε δυο δυο θα είναι κρυάδα;

  Γιατί απορείς φίλε μου, είναι γνωστό ότι αυτοί που είναι το κατεστημένο και μας πηδάνε σήμερα είναι της γενιάς του Πολυτεχνείου, είτε τότε ήταν μέσα στο Πολυτενείο είτε έξω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ουδεμία απορία πλέον. Διαπιστώσεις και ξανά διαπιστώσεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλημέρα Άνεμε. Τις ευχαριστίες μου για το link που μου έκανες στο κείμενο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet