Αλλη μια απάτη

Τελικά τους ξέραμε από το 1910...

Πως την πατήσαμε έτσι Argo μου!

ή μάλλον: πως την πάτησαν έτσι! (οι ιθαγενείς!)
Σε τίποτα, μα τίποτα, δεν μπορούμε πια να έχουμε εμπιστοσύνη. Αλήθεια δεν υπάρχει. Δολοφονείται καθημερινά και για οποιονδήποτε σκοπό. Τίποτα όρθιο. Η μόνη έκπληξη είναι να διαπιστώνεις πόσο πιο ψεύτικο είναι αυτό που συμβαίνει τώρα από εκείνο που είχε πριν λίγο συμβεί. Μια διαρκής αθλιότητα. Κι ύστερα βγαίνουν και υπερασπίζονται τα Μέσα τους από την «επέλαση των αγράμματων ιστολόγων» με κραυγές του στυλ «δεν θα γίνετε δημοσιογράφοι ποτέ, ανόητοι ιστολόγοι». Σαν κι αυτές που ακούστηκαν από έναν ιδρωμένο προγάστορα στο βήμα του συνεδρίου της Σαμοθράκης.

Λοιπόν, ας μη μείνει τίποτα όρθιο!

Σχόλια

 1. ΆΝεμε, ξέραμε ότι τους ξέραμε. Οι φωτογραφίες ήταν το καινούργιο στοιχείο. Το κείμενο του BBC που είχα στο link το έλεγε καθαρά :

  "We did the overflight to show their houses, to show they are there, to show they exist," the group quoted Jose Carlos dos Reis Meirelles Junior, an official in the Brazilian government's Indian affairs department, as saying.

  "This is very important because there are some who doubt their existence."
  Δεν ήταν απάτη. Ήταν όμως τρυκάκι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κάποιοι ερευνητές ήξεραν για τη φυλή, αλλά η φυλή δεν ήξερε τίποτα για μας και τους ερευνητές, αλλιώς δεν θα αντιδρούσαν με επίδειξη όπλων και (πιθανότατα) προσευχές και λιτανείες.
  Το εντυπωσιακό ήταν λοιπόν που προβληματιστήκαμε όλοι, τί σκέφτεται ένας άνθρωπος όταν εμφανιστούν μπροστά του ή πάνω του "εξωγήινοι". Ως πρώτη ενέργεια απειλεί με τα όπλα του (έστω και πρωτόγονα), μετά ίσως τους καλέσει για κανένα τσίπουρο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet