Ναιιιιιιι (χειροκροτήματα)«Η αλήθεια είναι ότι με τα δημοψηφίσματα ελλοχεύει ο κίνδυνος “ατυχημάτων”» αποφαίνεται ο Πάσχος Μανδραβέλης στο χθεσινό του πόνημα στην Καθημερινή.

Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την έλλειψη ακρίβειας σε ανθρώπους που διαπρέπουν επειδή ακριβώς λένε «ωμές» «αλήθειες», «έξω από τα δόντια»!

Γιατί δεν λένε τα πράγματα με το όνομά τους;

Γιατί «με τα δημοψηφίσματα» και όχι «με τις δημοκρατίες»;

Που κολλάνε;

Ο Γιανναράς σε διπλανή σελίδα είναι ειλικρινέστατος: «να τεθούν εκτός νόμου ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ». Μπαμ και κάτω!

Υπάρχουν μάλιστα υποδείγματα εκφράσεων που μπορούν άνετα να χρησιμοποιηθούν από τους φιλελεύθερους και ελληνορθόδοξους δημοσιολογούντες. Παραθέτω μερικές για να μη σπάνε το κεφάλι τους πώς να πουν αυτό που αληθινά πιστεύουν:

«Την δημοκρατίαν εμείς δημιουργήσαμε ως πολίτευμα ως Έλληνες, εμείς γνωρίζομεν κατά την έννοια της, εμείς την οικοδομώμεν και θα την ολοκληρώσουμε επ’ ωφελεία του ελληνικού λαού, επ’ ωφελεία της συμμαχίας και του κόσμου…»

«ασθενή έχουμε εις τον γύψο τον βάλαμε, τον δοκιμάζουμε αν μπορεί να περπατάει με το γύψο. Σπάζουμε τον αρχικό γύψο και περιορίζουμε τον καινούργιο εκεί που χρειάζεται»

«Αι έκτακτοι συνθήκαι αι οποίαι επιβλήθησαν εξ ανάγκης δια να ελέγξομεν την κατάστασιν του σκάφους, ισχύον μόνο δι εκείνους οι οποίοι ενδεχομένως θα εσκέπτοντο να αποπειραθούν διασάλευσιν της εθνικής ασφαλείας και της δημοσίας τάξεως.»

«Η ελευθερία του ατόμου είναι απολύτως κεκαλυμμένη. Η ελευθερία του εκφράζεσθαι είναι απολύτως αποδεδομένη εις όσους επιθυμούν να την χρησιμοποιήσουν και ίσως εν χρόνω εγκαιρότερον από ότι θα επέτρεπε η κατανόησις την οποίαν επέδειξαν κυρίως οι αντιπρόσωποι εις τον χώρον του τύπου.»

«Ατυχώς αναρχικά στοιχεία, αποβλέποντα εις ανατροπή πάσας εννόμου τάξεως και εκμεταλλευόμενα την αφέλεια απροσγείωτων ατόμων και την ιδιοτέλεια πολιτικών προσώπων, εδημιούργησαν επικινδύνως εκρυθμον κατάστασιν.»

Και το καλύτερο:

ΠΑΤΤΑΚΟΣ(σποτ για δημοψήφισμα): αυτό που ξέρω είναι ότι εμείς σας αγαπούμε, το πόσο εσείς μας αγαπάτε, πρώτον θα το δείξετε την επομένη Κυριακή αν θα πείτε Ναιιιιιιι (χειροκροτήματα)

Περνάει ο στρατός, της Ελλάδος φρουρός, παραπαραπαπάμ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet