Μποϊκοτάζ στο γάλα


5ήμερο μποϊκοτάζ στο φρέσκο γάλα

Σε μποϊκοτάζ στο φρέσκο γάλα που κοστίζει πάνω από 1 ευρώ το λίτρο καλεί τους καταναλωτές από τις 9 έως τις 14 Iουνίου η Πανελλήνια Oμοσπονδία Eνώσεων Kαταναλωτών - «H Παρέμβαση». Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες η τιμή που καταβάλλει ο Ελληνας καταναλωτής, είναι μεγαλύτερη σε ποσοστό που ξεπερνά το 45%. Mε βάση τιμοληψίες της, στην Aγγλία πωλείται φρέσκο γάλα προς 0,79 ευρώ το λίτρο, στο Bέλγιο 0,92 ευρώ, στην Eλβετία 0,86 ευρώ, στη Γαλλία 0,70 ευρώ, στη Γερμανία 0,89 ευρώ, ενώ στην Eλλάδα το επώνυμο φρέσκο γάλα πωλείται από 0,96 ευρώ έως 1,65 ευρώ το λίτρο. Oπως τονίστηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, με βάση την τιμή παραγωγού, το τελικό προϊόν φτάνει στον καταναλωτή σε τριπλάσια τιμή και μολονότι η τιμή παραγωγού μειώνεται, η τιμή καταναλωτή αυξάνεται. Στοιχεία του EΛOΓ, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, δείχνουν ότι τον περασμένο Ιούλιο η μέση τιμή ήταν κάτω από 37 λεπτά το λίτρο, κορυφώθηκε τον Ιανουάριο του 2008 φτάνοντας τα 46 λεπτά και στη συνέχεια άρχισε η πτωτική πορεία. Τον Μάρτιο ήταν 44 λεπτά, ενώ η ΠΑΣΕΓΕΣ κάνει λόγο για πίεση των εταιρειών να πέσει ακόμα έως και 10 λεπτά. Eκπρόσωποι της Oμοσπονδίας, αφού εμφανίστηκαν συγκρατημένα αισιόδοξοι για την απόδοση του μέτρων του Aνάπτυξης κατά της ακρίβειας, σημείωσαν ότι στόχος του μποϊκοτάζ είναι «η ενεργοποίηση των καταναλωτών με την κινητοποίησή τους και αποχή τους από την αγορά συγκεκριμένου προϊόντος ζωτικής σημασίας, ώστε να υποχρεωθούν οι εταιρείες να μειώσουν τις τιμές».

-Γάλα οχι πάνω απο 1 euro το λίτρο. ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΤΩΡΑ!!!
-Μποϊκοτάζ στο παστεριωμένο γάλα ζητούν οι ενώσεις καταναλωτών

Σχόλια

 1. @naftilos εχει νοημα να κάνουμε μπουκοταζ μ'νο στο γάλα και όχι σε όλα τα παραγωγά του? 8α μας το ταισουν σε γιαουρτι ή παγωτά λέμε ( αποψή μου) ..
  Ετι σ κι αλλοιώς σπάνια αγοράζω φρεσκο γάλα .. είμαι συσανεκτική σε αυτό όσο και στους γαλατάδες που το εμπορεύονται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. H χειμωνιάτικη λιακάδα έχει δίκιο, αλλά συμμετέχω διότι κάποτε πρέπει να οργανωθούμε και κυρίως να ενωθούμε ως καταναλωτές. Διότι ως πολίτες δεν τα καταφέραμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μόνο που κανείς δεν μας λέει ποιες είναι οι εταιρείες που πουλούν γάλα φτηνότερο από 1 ευρώ ώστε να το προτιμήσουμε. Εγώ δεν ξέρω καμία; Πού να βρεις τέτοιο γάλα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @αταίριαστος: Υπάρχουν γάλατα ιδιωτικής ετικέτας από supermaket. Σήμερα αγόρασα για πρώτη φορά 1lt στα 0,97€.

  Φυσικά δεν θα το βρεις στο συνοικιακό γαλακτοπωλείο. Αλλά δεν θα πάθουμε δα και τίποτα αν μείνουμε μια βδομάδα χωρίς γάλα.

  Συμφωνώ ότι πρέπει να οργανωθούμε ως καταναλωτές επιτέλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΛΙΑΚΑΔΑ >>> Εχεις δίκιο, μόνο που αυτό απαιτεί μια άλλη διαδικασία παραγωγής και δεν είναι εύκολο να επιστραφούν από τα σούπερ-μάρκετ και τα άλλα καταστήματα να ανοιχτούν και να ξαναμπούν σε επεξεργασία. Πάντως για όλα τους έχουμε ικανούς!


  Η ανάγκη οργάνωσης είναι επιτακτική. Η καταναλωτική μας δύναμη είναι η μόνη ισχυρή δύναμη που έχουμε ως πολίτες ή τουλάχιστον η μόνη που καταλαβαίνουν (την πολιτική της έχουν γραμμένη εκεί που πιάνει η μοντ-μπλανκ του Βγενόπουλου!).

  Κάτι ακόμη που σκέφτομαι από χτες: νομίζω δεν έχει νόημα το εβδομαδιαίο μποϊκοτάζ. Χρειάζεται να είναι επ' αόριστον και μέχρι να αλλάξουν όλοι τις τιμές!

  Οπως είχαν κάνει πριν λίγα χρόνια οι Αμερικάνοι με το κόκκινο κρέας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου