Όταν το 3 τοις χιλίοις βρίζει και λοιδορεί τα εκατομμύρια!

Από τα 11.216.708 Ελλήνων δικαίωμα ψήφου έχουν τα 9.897.626 και ψηφίζουν τα 7.571.000 επιλέγοντας ανάμεσα σε 3.000 υποψήφιους για να εκλεγούν 300 εκ των οποίων οι 152 θα σχηματίσουν κυβέρνηση για να διορίσουν άλλους 3.000 διοικητές, γραμματείς, φαρισαίους κλπ… Δηλαδή ένα σύνολο 3.500 κάτι λιγότερο από το 3 0/000 που μας κυβερνά και αποφασίζει για εμάς επί μία ολόκληρη 4ετία.

Αυτή είναι η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία με καθαρά νούμερα!

Αυτό το 3 τοις χιλίοις λοιπόν ΜΠΟΡΕΙ να αποφασίζει υπέρ της Συνθήκης της Λισσαβόνας! Έναν υπερ-θεσμό δηλαδή που αφορά και θα επηρεάζει τη μοίρα μας όχι για 4 χρόνια αλλά για τις επόμενες δεκαετίας!

Το να αποφασίσουν υπέρ ή κατά τα 9.897.626 (ή έστω τα 7.571.000) δεν επιτρέπεται! Αυτό πρεσβεύει ο Ολιγαρχικός Φιλελευθερισμός και η Ψευτο-Σοσιαλδημοκρατία!

Φρίκαραν με τους Γάλλους και τους Ολλανδούς.

Τα ‘παιξαν με τους 862.415 Ιρλανδοί εκλογείς καταψήφισαν τη «Συνθήκη της Λισαβόνας»!

Ακουγα σήμερα το πρωί ντόπιους Ολιγαρχικούς Φιλελεύθερους να λένε το απίστευτο: «φταίει η κυβέρνηση της Ιρλανδίας που επέτρεψε να γίνει δημοψήφισμα».

Το επιχείρημα κατά του δημοψηφίσματος –πέρα από τις φαιδρότητες του «δικού μας», αναιδή νάνου- πως οι πολίτες δεν έχουν διαβάσει και δεν γνωρίζουν τους όρους του ευρωσυντάγματος ή της συνθήκης.

Ο κλασσικός σνομπισμός των ολιγαρχικών όπου γης και κάθε εποχής: «Δεν είστε ικανοί να αποφασίζετε για το μέλλον σας!».

Η τάχα μου δήθεν Δυτική «δημοκρατία».

Το «πόπολο» είναι ικανότατο στο να εκλέγει κάθε 4 χρόνια το 3 0/000 που μας κυβερνά με βάση ανύπαρκτα, ανούσια προγράμματα εξουσίας αλλά παντελώς ανίκανο να αποφασίζει για θεσμούς.

Κατά τ’ άλλα σκίζουν τα ιμάτιά τους οι Φιλελεύθεροι για τη χειραφέτηση του ατόμου διανοητικά και πνευματικά. Όχι όμως και πολιτικά. «Αυτός δεν ξέρει! Τι να αποφασίσει η γιαγιά μου για το ευρωσύνταγμα». Κατά τα άλλα τη γιαγιά, τον παππού, τον γιό, την κόρη τους έχουμε καθηλωμένους στην τηλεόραση, μπορούν να διαλέγουν ποια εκπομπή θα δουν και ποια κωλοφυλλάδα θα διαβάσουν.

Ο ψευδοορθολογισμός των ψευδοφιλελεύθερων ή μάλλον ο εργαλειακός ορθολογισμός του καπιταλισμού του «όπου μας συμφέρει έχουμε δημοκρατία όπου δεν μας συμφέρει είσαστε ηλίθιοι για να αποφασίζετε μόνοι σας».

Αυτή η παγκόσμια οικονομική, κοινωνική κρίση θα αποκαλύψει πολλά κι ανάμεσά τους το πραγματικό πρόσωπο των Ολιγαρχικών Φιλελεύθερων, αυτών που συνηθίσαμε να ονομάζουμε νεοφιλελεύθερους αλλά και την πλήρη διάλυση της σοσιαλδημοκρατίας.

Γιατί ΑΥΤΗ δεν είναι «άλλη μια κρίση». Είναι η πλήρης αποσύνθεση/αποσάθρωση του συστήματος που δεν μπορεί πλέον να διαχειριστεί τον εαυτό του.

Όχι, δεν πρόκειται να ξεσπάσει καμιά επανάσταση. Καμιά επανάσταση δεν θα ανατρέψει τον σύστημα. Αρα και καμιά επανάσταση δεν θα πρόκειται να το διορθώσει και το στηρίξει. Τα μέχρι τώρα επαναστατικά κινήματα το μόνο που έκαναν ήταν να δίνουν το φιλί της ζωής στον παραπαίοντα καπιταλισμό.

Τώρα θα πεθάνει από ασφυξία. Την ασφυξία που προκαλείται όταν οι κοινωνίες απλά σου γυρίζουν την πλάτη. Όταν είναι ανυπάκουες και αδιάφορες για τη σωτηρία σου την ώρα που πνίγεσαι!

Και δεν υπάρχει τίποτα γελοιωδέστερο από κάποιον που ενώ πνίγεται βρίζει τους περαστικούς επειδή δεν του πετούν σωσίβιο!

Όταν το 3 0/000 βρίζει και λοιδορεί τα εκατομμύρια!///

Τα καλά νέα:Οι αντεξουσιαστές «Ρομπέν των Δασών» χτυπούν σε σούπερ μάρκετ του Αγ. Παντελεήμονα

Η ομάδα έδρασε για πρώτη φορά στην 31 Μαΐου, όταν εισέβαλαν στο σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης στα Εξάρχεια και μοίρασαν τρόφιμα στους περαστικούς.

-Ιρλανδική "έκπληξη"

Σχόλια

 1. Η αλήθεια είναι πάντως ότι πρέπει να γνωρίζουμε αυτό το οποίο πάμε να δεχθούμε ή να απορρίψουμε... Δεν αρκεί να διαμορφώνουμε άποψη μόνο από ό,τι έτυχε να ακούσουμε ή να διαβάσουμε από δω κι από κει. (Το σχόλιο είναι άσχετο με το αποτέλεσμα στην Ιρλανδία)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Α ωραία, όσο σφίγγουν οι ζέστες βλέπω ότι χειροτευρεύουμε. Δεν έχουμε δυτική δημοκρατία στο Ελλάντα, καρντιά μου. Αριστερόστροφο κρατισμό έχουμε με ένα γλάσσο δημοκρατίας.
  Είμαι απόλυτα υπέρ του δημοψηφίσματος ακόμη κι αν γνωρίζω ότι οι συμπολίτες μου που γουστάρουν τρελά να είναι υπόδουλοι του κράτους θα καταψήφιζαν τη συνθήκη αλλά ο μόνος δρόμος προς τον εξανθρωπισμό περνάει μέσα από τις διαδικασίες της κάλπης.

  Και μην με εκνευρισεις γιατί έχω φτιάξει νύχι και δεν θα το χαλάσω για να πληκτρολογώ και να σου απαντάω που μου έγινες τώρα στα γεράματα πολέμιος της δυτικής δημοκρατίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. LINGUA FRANCA>>> Επίσης πρέπει να γνωρίζουμε όλους τους νόμους αλλά για να γνωρίζεις όλους τους νόμους θα πρέπει να σπουδάσεις 4 χρόνια νομικά.
  Αλλά ας πούμε πως ναι, πρέπει να γνωρίζουμε και τις λεπτομέρειες της Συνθήκης, τι έχουν κάνει ως προς αυτό οι ενδιαφερόμενοι, τα ΜΜΕ (δημόσια και ιδιωτικά), τα σχολεία. Πως κατηγορούμε αυτούς που δεν τους δόθηκε καμιά ευκαιρία να μάθουν;
  Δεν νομίζω όμως ότι το θέμα είναι το έλλειμμα της ενημέρωσης και μόνο. Οι πολίτες της Ευρώπης βλέποντας ότι αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι το ότι χάνουν μισθούς, θέσεις εργασίας, δικαιώματα, αγοραστική δύναμη, κοινωνικό κράτος, αντιδρούν. Και αντιδρούν αρνητικά ξέροντας πως ΚΑΙ η συνθήκη της Λισσαβόνας θα είναι προς οφελος των λίγων…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αθήναιος >>> Αυτή την παπαριά του "αριστερόστροφου κρατισμού" που την έχετε βρει δεν το έχω καταλάβει. Οπως δεν έχω καταλάβει τις ιδιαίτερες αναφορές στο Ελλάντα, λες και αλλού λειτουργεί ο φιλελευθερισμός. Τον γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη.
  Κάτι τέτοια παρανοϊκά πάθαιναν και οι προηγούμενοι ολιγάρχες λίγο πριν καταρρεύσουν μέσα σε μια νύχτα στις αρχές της δεκαετίας του '90...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αθήναιος >>> Ομως δεν απαντάς στο θέμα: το "ποπολο" εδώ "στο Ελλάντα" το θεωρείτε ούτως ή άλλως υπανάπτυκτο -μην πω μαλακισμένο!- οι άλλοι; Οι Ιρλανδοί, οι Γάλλοι; Το ίδιο υπανάπτυκτοι με μας ή μόνο οι Αγγλοσάξωνες ανήκουν στο Χόμο Σάπιενς κι εμείς έχουμε μείνει Νεάντερνταλ (με κανά δυο εξαιρέσεις κάποιων φωτισμένων φιλελεύθερων);

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Φαντάζομαι επίσης οτι τον Καστοριάδη π.χ. τον θεωρείτε τουλάχιστον "μόγγολο"!

  (Σίγουρα δεν διάβαζε STATUS!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Άνεμε, φύσα να φυσήξουμε, μπας και τους πάρει επιτέλους και τους σηκώσει.

  Τα αυτονόητα γαμώτο την ασφυξία μου. Τα αυτονόητα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ασφυξία είναι καλή λέξη. Περιγράφει αυτό που αισθάνομαι στο καθεστώς του ελλαδισταν.

  Ο νεοφιλελευθερισμός, Άνεμε, δεν έχει καμία σχέση με αυτά που γράφεις. Ακόμη και με το γραφειοκρατικό διευθυντήριο των Βρυξελλών είμαστε αντίθετοι. Οπότε, είναι εντελώς λογικό να σκέφτομαι τα εξής: ή δεν έχει ιδέα από νεοφιλελευθερισμό ή είσαι πνευματικά ανέντιμος και διαστρέφεις μια ιδεολογία που αφορά ένα μικρό ποσοστό των συμπολιτών σου.

  Δεν ξέρω ποιο είναι χειρότερο αλλά αν με ρωτούσες εμένα θα σου ελεγα ότι θα προτιμούσα να με θεωρούν πολιτικά αναλφάβητη παρά πνευματικά ανέντιμη. Εσύ, μπορείς να διαλέξεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Α ναι και κάτι ακόμη. Status δεν διαβάζω γιατί το lifestyle του εκφράζει ένα πρώϊμο βαθμό αστικοποίησης, κοινώς αυτούς που κατέβηκαν χθες από τα χωριά τους. Σκέφτομαι βέβαια ότι ίσως θα έπρεπε τουλάχιστον να το φυλλομετρώ αφού όλοι οι αριστεροί μου φίλοι ( και κάποιοι δικοί σου) το υπηρετούν πιστά δίνοντά άρθρα τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αθήναιος >>>
  Όχι καλέ μου, δεν αισθάνεστε ασφυξία από το «καθεστώς», από την ίδια την κοινωνία του «ελλαδιστάν» αισθάνεστε ασφυξία. Από τους ανθρώπους. Είναι αυτό το βαθύ ολιγαρχικό πνεύμα που διέπει τον φιλελευθερισμό που θεωρεί τους ανθρώπους ζώα ικανά μόνο να επιλέγουν έναν προϊόν αντί για ένα άλλο, ένα κανάλι αντί για ένα άλλο, ένα αφεντικό αντί για ένα άλλο. Αυτή είναι η «ατομική ελευθερία» που ευαγγελίζεται ο φιλελευθερισμός. Κι αυτή ενισχύεται όσο και μόνο εάν δεν αντιστρατεύεται τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

  Οσο για το νεοφιλελευθερισμό, ίσα ίσα λέω πως δεν υπάρχει, πως σε τίποτα δεν διαφοροποιείται από την μεγάλη ιδεοληψία του φιλελευθερισμού.

  Ας μην μιλάτε για διαστροφή ιδεολογιών όσοι ταυτόχρονα προπαγανδίζετε για «αριστερόστροφο κράτος» και άλλες τέτοιες ανοησίες.

  Το τι θα προτιμούσαμε να μας θεωρούν είναι κάτι που όντως αφορά τις ιδεοληψίες και τον παραμορφωτικό τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα και κανέναν άλλον.

  Ο τρόπος που εγώ προτείνω και προσπαθώ είναι της διαρκούς αμφισβήτησης, δηλαδή της στοχαστικότητας. Κάτι που κυρίαρχος φιλελευθερισμός αποστρέφεται όπως ο διάβολος το λιβάνι.  (Σας έχω ικανούς να πείτε ότι το STATUS είναι επίσης αριστερόστροφο!!!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Είναι αυτό το βαθύ ολιγαρχικό πνεύμα που διέπει τον φιλελευθερισμό που θεωρεί τους ανθρώπους ζώα ικανά μόνο να επιλέγουν έναν προϊόν αντί για ένα άλλο, ένα κανάλι αντί για ένα άλλο, ένα αφεντικό αντί για ένα άλλο.

  Τί δικό μας έχεις διαβάσει που σε οδήγησε σ'αυτό το συμπέρασμα;Δεν ξερω ούτε ένα φιλελεύθερο διανοητή ή φορέα της ιδέας του φ που να σκέφτεται τα πράγματα έτσι, το αντίθετο. Γιαυτό λοιπόν, πες μου τί έχεις διαβάσει ώστε να λες κάτι τέτοιο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. "φιλελεύθερο διανοητή ή φορέα της ιδέας του φ";;;;;;;;;;;;;;


  Τον Μανδραβέλη εννοείς ή τον Δήμου;

  Διότι άλλος δεν υπάρχει! Παγκοσμίως!
  (Αλλο ένα θέμα: ο φ δεν παράγει διανοητές. Μόνο Βγενόπουλους παράγει!)

  Και, ναι! Αυτοί οι δύο δεν πρέπει να έχουν γράψει κάτι σχετικό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Νομιζα πως μιλούσαμε σοβαρά αλλά εσύ αστειεύεσαι. Αστειεύεσαι όταν λες ότι δεν ξέρεις κανένα φιλελεύθερο διανοητή παγκοσμίως πλην του Πάσχου και του Δήμου. Αστειεύεσαι όταν αποδίδεις σε ανθρώπους πράγματα που ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι έχουν γράψει.

  Αν υπάρχει ένα κακό σε όλα αυτά είναι ότι η υστερία κατά της αγοράς ή και η αδαημοσύνη ακόμη ( ε, μετά την ομολογία σου, έχω δικαίωμα να το πιστεύω) δείχνουν ότι τον πολιτικό λόγο των περισσοτέρων τον μονοπωλεί αυτό που δηλώνουν πως απεχθάνονται: η αγορά.
  Σε απασχολεί πάρα πολύ η αγορά βλέπω. Εμένα που δηλώνω νεοφιλελεύθερη, ελάχιστα.

  Βλέπεις, σήμερα μπορείς να διαλέξεις όποιο προϊόν θες αλλά δεν μπορείς να επιλέξεις τον ασφαλιστικό σου φορέα, το δάσκαλο του παιδιού σου, το status της συντροφικής σου σχέσης. Δεν μπορείς να επιλέξεις να ξεκινήσεις μια δική σου δουλειά που θα σου αποφέρει ένα έντιμο και καλό εισόδημα. Ολοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είναι εκατομμυριούχοι και όμως είναι η διαπλοκή ακριβώς του μεγάλου κεφαλαίου με το κράτος που δεν τους αφήνει να επιβιώσουν αλλά η σπουδή σου να κρατηθείς με νύχια και με δόντια από τον ιδεολογικό σου πατερούλη ακυρώνει κάθε σοβαρότητα στον πολιτικό σου λόγο που έτσι κι αλλιώς προ πολλού έχει περάσει στο επίπεδο της χιουμοριστικής συνθηματολογίας.

  Απορώ πάντως με τον εαυτό μου που νόμιζα ότι αυτά τα γράφεις σοβαρά. Πώς την πάτησα έτσι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Και θεωρείς πολύ πιο σοβαρό το να λες οτι ο Στάθης και ο Γιανναράς είναι οι διανοητές της αριστεράς και της αυτονομίας.

  Περίεργη αίσθηση περί τον δίκαιο λόγο έχεις, μα την αλήθεια!

  Οποια χυδαιότητα κατά της αριστεράς δικαιολογείται. Οποια ανοησία υπέρ φιλελευθερισμού επίσης. Ο,τι λέει ο άλλος είναι ασόβαρο!

  Αυτό μόνο με μια λέξη χαρακτηρίζεται: μαύρη, γκεμπελική προπαγάνδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Εναν διανοητή;
  Μισόν;
  Τον Φουκουγιάμα π.χ.; (ετσι για να βοηθήσω!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Για δείξε μου πού και πότε είπα ότι ο Γιανναράς και ο Στάθης είναι διανοητές της Αριστεράς; Τον Στάθη βέβαια τον χρεώνεται η αριστερά αλλά εγώ τον κατατάσσω στους απολογητές των εθνικιστών και επί τη ευκαιρία να σου πω ένα μυστικό: ο μεγαλύτερος πολέμιος του φιλελευθερισμού δεν είναι η αριστερά αλλά η δεξιά, οι θρησκόληπτοι και οι εθνικιστές.

  Τελικά, μήπως απαντάς συνεχώς σε αυτά που ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι διαβάζεις;

  Και τα γκαιμπελικής προπαγάνδας τα αντιπαρέρχομαι για την ώρα αλλά δεν θα κάθομαι να με αποκαλείς Γκαίμπελς επειδή νόμισες πως διάβασες κάτι που τελικά ποτέ δεν έχω γράψει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Καλά, μην παίρνεις και όλη την ιδεοληψία του φιλελευθερισμού στις πλάτες σου. Δεν γράφω μόνο για σένα άλλωστε. Υπάρχουν πολλοί ανορθολογικότεροι ομοϊδεάτες σου!
  Δεν είσαι η χειρότερη περίπτωση! (Ελπίζω!)

  (Και πολλοί αγράμματοι που νομίζουν οτι αυτό είναι και δεν αλλάζει τίποτα!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Καλά,καλά. Οφείλω όμως να σου πω ότι θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να πέσεις ως ώριμο φρούτο από το δέντρο στην αγκαλιά του φιλελευθερισμού. Αυτη η φωνή και η αντάρα φανερώνει λίγο στρες. Φωνάζεις σαν τον Οδυσσέα στο πλοίο που ξέχασαν να τον δέσουν οι σύντροφοί του στο κατάρτι και αυτός ουρλιάζει για να καλύψει το τραγούδι των σειρήνων. Είναι όπως όταν γυρνάς δεξιά και αριστερά και κατηγορείς ένα γκόμενο ή μια γκόμενο επειδη (νομίζεις πως) δεν σου κάθεται. Να ξέρεις πάντως πως όταν ενδώσεις δεν θα είμαι από αυτούς που θα θριαμβολογήσουν. Δεν πρόκειται να πω τίποτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. O ANemos λέει τα πράγματα όπως είναι.

  Ο νεοφιλελευθερισμός είναι το γεροντικό βιάγκρα του καπιταλισμού.

  Ελπίζω μόνο μέχρι να ξεψυχήσει να υπάρχει ακόμη γη γιατί με την τεράστια παραγωγή και την φαντασίωση της συνεχούς ανάπτυξης σε λίγο η βιόσφαιρα θα έχει μετατραπεί σε άχρηστα καταναλωτικά προϊόντα.

  Η θεολογία του νεοφιλελευθερισμού δεν έχει καμία απολύτως διαφορά από την θεολογία των Ιρανών φονταμεταλιστών.

  Τα τελευταία περιστατικά είναι ενδεικτικά: ΕΕ=65ωρο, Ιρλανδία (με τη μεγαλύτερη ανισότητα στα εισοδήματα και τις μικρότερες δημόσιες κοινωνικές δαπάνες στην ΕΕ) λέει ΟΧΙ, ο δεξιός και νεοφιλελεύθερος Μπερλουσκόνι βγάζει 2500 στρατιώτες στους δρόμους, ο Γιανναράς λέει να τεθούν τα αριστερά κόμματα εκτός νόμου!!!

  Ετοιμαστείτε για απαντήσεις στους δρόμους, η ζωή των νεοφιλελεύθερων χαρτογιακάδων θα γίνει πολύ δύσκολη, πρέπει όντως να ψηφίσετε πιο αυστηρούς νόμους κατά των απεργιών και της νομιμότητας βγάλτε και κανένα τάνκς στους δρόμους, ούτε αυτό, όμως, δεν θα σας σώσει....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. O ANemos λέει τα πράγματα όπως είναι.

  Ο νεοφιλελευθερισμός είναι το γεροντικό βιάγκρα του καπιταλισμού.

  Ελπίζω μόνο μέχρι να ξεψυχήσει να υπάρχει ακόμη γη γιατί με την τεράστια παραγωγή και την φαντασίωση της συνεχούς ανάπτυξης σε λίγο η βιόσφαιρα θα έχει μετατραπεί σε άχρηστα καταναλωτικά προϊόντα.

  Η θεολογία του νεοφιλελευθερισμού δεν έχει καμία απολύτως διαφορά από την θεολογία των Ιρανών φονταμεταλιστών.

  Τα τελευταία περιστατικά είναι ενδεικτικά: ΕΕ=65ωρο, Ιρλανδία (με τη μεγαλύτερη ανισότητα στα εισοδήματα και τις μικρότερες δημόσιες κοινωνικές δαπάνες στην ΕΕ) λέει ΟΧΙ, ο δεξιός και νεοφιλελεύθερος Μπερλουσκόνι βγάζει 2500 στρατιώτες στους δρόμους, ο Γιανναράς λέει να τεθούν τα αριστερά κόμματα εκτός νόμου!!!

  Ετοιμαστείτε για απαντήσεις στους δρόμους, η ζωή των νεοφιλελεύθερων χαρτογιακάδων θα γίνει πολύ δύσκολη, πρέπει όντως να ψηφίσετε πιο αυστηρούς νόμους κατά των απεργιών και της νομιμότητας βγάλτε και κανένα τάνκς στους δρόμους, ούτε αυτό, όμως, δεν θα σας σώσει....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet