Η ΕΡΤ ευχαριστεί τον κ. Κούλογλου για τη συνεργασία του... (!!!)

Με επίσημο δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΕΡΤ σήμερα, Δευτέρα 12-5, ανακοινώνει τη λήξη της συνεργασίας της με την εκπομπή. Αναλυτικά η ΕΡΤ αναφέρει:

«Έπειτα από συνάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ κ. Χρήστου Παναγόπουλου και του Γενικού Διευθυντή Τηλεόρασης, κ. Δημητρίου Γόντικα με τον δημοσιογράφο κ. Στέλιο Κούλογλου, ανακοινώθηκε στον κ. Κούλογλου ότι δεν θα συνεχιστούν στην επόμενη τηλεοπτική σεζόν οι εκπομπές 'Θεματική Βραδιά' και 'Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα'. Η ΕΡΤ ευχαριστεί τον κ. Κούλογλου για τη συνεργασία του.»


Στη συνάντηση ο κ. Παναγόπουλος είπε στον κ. Κούλογλου ότι η συνεργασία με την εκπομπή δε θα συνεχιστεί επειδή απλά. «δεν του αρέσει».

Το παρασκήνιο της ανακοίνωσης αυτής εξηγεί καλύτερα η επιστολή που προηγήθηκε και εστάλη από τον Στέλιο Κούλογλου προς το γενικό διευθυντή της ΕΡΤ:

ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ- ΕΡΤ

Kύριε Γόντικα,

Εδώ και ένα μήνα περίπου μάταια προσπαθώ να εξασφαλίσω μια επιστολή από την ΕΡΤ, ώστε να βγάλω δημοσιογραφική βίζα για την Κίνα. Μόλις χθες με ειδοποιήσατε μέσω του κ. Αναστασόπουλου ότι η διοίκηση δεν θέλει να προβάλω εκπομπή για την Κίνα. Για το ντοκιμαντέρ «Από τον Μάο στους Ολυμπιακούς Αγώνες» έχουν γίνει ήδη όλες οι προετοιμασίες (εισιτήρια, διαμονή και εταιρεία παραγωγής στο Πεκίνο), έχει συλλεχθεί αρχειακό υλικό καθώς έχουν γίνει ήδη συνεντεύξεις, όπως με την βιογράφο του Μάο. Αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχουν «πολιτικοί λόγοι» για την άρνηση σας, θέλω να ελπίζω ότι πρόκειται για παρεξήγηση και σας ζητάω να με διευκολύνετε, γιατί χωρίς δημοσιογραφική βίζα η έρευνα στην Κίνα γίνεται δυσκολότερη.

Εν τω μεταξύ από διάφορες πηγές μέσα στην ΕΡΤ μαθαίνω ότι η εταιρεία δεν θα ανανεώσει την συνεργασία μαζί μου για την ερχόμενη τηλεοπτική χρονιά. Αυτό μου προκαλεί έκπληξη καθώς είναι γενικώς αποδεκτό ότι και οι δύο εκπομπές που παρουσιάζω δεν υστερούν σε ποιότητα των υπόλοιπων του σταθμού. Από οικονομικής πλευράς είναι αποδοτικές λόγω των πολλών διαφημίσεων (έφτασα να έχω φέτος 16 λεπτά διαφημιστικά σποτ μέσα σε μια ώρα), ενώ και από πλευράς θεαματικότητας (5% Μέσος όρος το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα και 4.1% η Θεματική Βραδιά, φέτος) ξεπερνούν κατά πολύ το μέσο όρο της ΕΤ-1.

Ως αιτία για τη διακοπή της συνεργασίας αναφέρεται το περιεχόμενο των εκπομπών μου και ειδικότερα το γεγονός ότι προγραμμάτισα την προβολή της έρευνας για την γενιά των 700 ευρώ και την ακρίβεια, παρότι η διοίκηση μου ζήτησε να την ματαιώσω. Επειδή σε εκπομπές όπως αυτές που παρουσιάζω ο προγραμματισμός (ταξίδια, ντοκιμαντέρ κλπ) ξεκινάει από τον Ιούνιο θα ήθελα να με ενημερώσετε το συντομότερο δυνατόν αν θα συνεχισθεί ή όχι η συνεργασία μας.

9-5-2008
Μετά τιμής,
Στέλιος Κούλογλου.


Η ανακοίνωση του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα στην ιστοσελίδα της εκπομπής.

Για να εκφράσετε την άποψη σας, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΡΧΣ: www.rwf.gr
E-mail: info@rwf.gr

///

Λήξη συνεργασίας Κούλογλου και ΕΡΤ

Σχόλια

 1. Είναι χουβαρντάδες οι άνθρωποι! Με τις υποχρεωτικές συνδρομές μας απολύουν και προσλαμβάνουν κατά το γούστο τους. Άρχοντες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δε βλέπω τίποτα το περίεργο. Στην ΕΡΤ φαίνονται άλλωστε από καιρό να ακολουθούν, ελαφρώς παραλλαγμένο, το αρχαίο ρητό: παν μέτριον άριστον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αμ το Χριστόδουλο, τον Παπαδόπουλο και το Λαζόπουλο που τους βάζεις!! Βλέπω Κατρίνα να περνάει άυριο το απόγευμα απο την ομόνοια..
  αχχχχ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε μια καμπάνια διαμαρτυρίας απ' τα blog μας γι' αυτό το θέμα;

  δασκαλάκος εν Δελφίνοις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δηλαδη σορι κιολας, αλλα στην ΕΡΤ χωραει η Γιουροβιζιον αλλα οχι ο Κουλογλου?

  Αμα πω "ΓΑΜΩ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΣΑΣ" θα βγω εκτος οριων, ε?

  Και σορι κιολας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @ plagal :
  αν το πείτε θα βρεθείτε εκτός "συνόρων", για "ρεπορτάζ χωρίς σύνορα"

  γιατί έχουμε την εντύπωση ότι γυρίζουμε γλυκά-γλυκά στην προ 30-ετίας αποχή της ΥΕΝΕΔ

  αν θέλετε δείτε και εδώ:
  http://animats.wordpress.com/2008/05/13/yened/

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου