ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ "ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ"...

Update: ΤΙΠΟΤΑ δεν πάει χαμένο. Καμιά μάχη δεν είναι μάταιη. Αρκεί να μπορείς να σταθείς όρθιος και να διεκδικήσεις αυτό που θεωρείς πως είναι δίκαιο. Μαθαίνω ότι τα περισσότερα από τα παρακάτω αιτήματα έγιναν δεκτά. Ηταν όλα αυτά που ζητούσα, χρόνια τώρα, για τους συνεργάτες μου. Να μπουν τα «μπλοκάκια» στο μισθολόγιο, να πάρουν το επίδομά τους όσοι το δικαιούνται, να αποκατασταθούν ως εσωτερικοί οι εξωτερικοί συντάκτες. Το πάλεψα με όσες δυνάμεις είχα από όποια θέση κι αν ήμουν. Το πλήρωσα και μάλιστα πολύ ακριβά. Τώρα, που με τον δικό τους αγώνα το κατάφεραν μπορώ να λέω ότι αξίζει τον κόπο να μην σκύβεις το κεφάλι, ακόμη κι αν κινδυνεύεις να στο κόψουν.

Ελπίζω αυτό να γίνει μια νέα αρχή για τη δικαίωση των εργαζόμενων που βρίσκονται σε ανάλογη θέση σε όλα τα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά.


Νέα πρόταση στον Αγγελιοφόρο

Δημοσιεύθηκε στο Εργασιακά, Εφημερίδες by argos στο Απρίλιος 4th, 2008

Η ιδιοκτησία δέχεται την επιστροφή της Δήμητρας Κεχαγιά, την ένταξη εργαζομένων στο μισθολόγιο καθώς και την πρόσληψη και άλλου προσωπικού αλλά την δεύτερη απολυμένη, την Σόνια Ταλαντινού δεν την δέχεται με τίποτα πίσω. Από ότι μπορώ να ξέρω αναβλήθηκε η απεργία της Δευτέρας.

Βλέπουμε


Update:

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ...ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΜ-Θ:
"Υπό την πίεση των απεργιακών κινητοποιήσεων που εξήγγειλε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας– Θράκης στις εφημερίδες «Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής», η εργοδοσία δεσμεύτηκε ότι θα ικανοποιήσει τη συντριπτική πλειονότητα των αιτημάτων που της υποβλήθηκαν.
Κατόπιν τούτου, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ αποφάσισε να αναστείλει την προγραμματισμένη απεργία, αναμένοντας από την επιχείρηση να υλοποιήσει, άμεσα, όλες τις δεσμεύσεις της.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ εξακολουθεί να θεωρεί ότι η απόλυση την οποία η επιχείρηση δεν ανακαλεί είχε εκδικητικό χαρακτήρα και θα παράσχει κάθε νόμιμη συνδρομή στη συνάδελφο για τη δικαίωση και πλήρη αποκατάστασή της..."
Αντιγράφω από το greekmedianews:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης ομόφωνα αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη προειδοποιητική απεργία, τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2008, στις εφημερίδες «Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής» διεκδικώντας:
-Να επαναπροσληφθούν άμεσα οι δημοσιογράφοι Δήμητρα Κεχαγιά και Σόνια Ταλαντινού, που απολύθηκαν κατά τρόπο παράνομο και καταχρηστικό, χωρίς η εργοδοσία να έχει να τους καταλογίσει το παραμικρό σε ό,τι αφορά το δημοσιογραφικό τους έργο. Οι δύο απολύσεις έγιναν αμέσως μετά τη διεκδίκηση επιδομάτων που οι δύο συνάδελφοι δικαιούνταν. Κατά συνέπεια έχουν σαφώς εκδικητικό χαρακτήρα και επιπλέον αποσκοπούν στον εκφοβισμό των εργαζομένων, ώστε να μη διεκδικούν νόμιμα δικαιώματά τους.
-Να ενταχθούν άμεσα στο μισθολόγιο όλοι οι συντάκτες που απασχολούνται σε καθημερινή βάση και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της επιχείρησης, παραμένουν ωστόσο σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας, καθώς υποχρεώνoνται να υπογράφουν συμβάσεις παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών.
-Να αποκατασταθούν όλοι συντάκτες που απασχολούνται ως εσωτερικοί αλλά αμείβονται ως εξωτερικοί.
-Να αρθεί το καθεστώς εντατικοποίησης της εργασίας στο οποίο υποχρεώνει η εργοδοσία τους συντάκτες, καθώς το δημοσιογραφικό δυναμικό των φύλλων έχει συρρικνωθεί δραστικά.
Εφόσον τα παραπάνω αιτήματα δεν ικανοποιηθούν πλήρως, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με 48ωρη απεργία, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Απριλίου 2008...


Ευτυχώς πλησιάζουν και οι εκλογές, λένε κάποιοι, και το ενδιαφέρον της Ένωσης ήταν σχετικά άμεσο... Λέτε η κόντρα με το συγκρότημα Μπακατσέλου να φτάσει στα άκρα; Μακάρι, πάντως, να βρεθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι...

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου