Ανεμομαζώματα 080419


Τα κομμάτια του «παζλ» μπαίνουν ένα-ένα στη θέση τους. Εξαντλητικές συζητήσεις. Νέα πρόσωπα. Νέα όνειρα. Τα πράγματα παύουν να είναι θεωρητικά. Γίνονται πράξη. Δηλαδή γίνονται ενδιαφέροντα. Ευτυχώς ο χρόνος δεν έχει ακόμη γίνει αντίπαλος.

Διαβάζω…

[tree.jpg]

-Πράσινο σοκ στις ΗΠΑ από το ΤΙΜΕ
-Γενική απεργία στα φραουλοχώραφα της ντροπής

-Ανοίγουν τους λογαριασμούς του δημάρχου

-Σε ελεύθερη πτώση το Σομπολο-Τσαλαπατιστάν!


Η πρώτη ανάγνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων (βλέπε αναλυτικά, παρακάτω) για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ από την ΕΣΗΕΑ οδηγούν στα εξής συμπεράσματα:

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται πλέον οι παρατάξεις Σόμπολου και Τσαλαπάτη αν και δεν βρίσκονται ακόμα στο τελικό στάδιο της συντριβής.

Το ρεύμα… Τσίπρα από ότι φαίνεται, αποτυπώνεται και στα εκλογικά αποτελέσματα και στην πρωτιά με διαφορά της «Συσπείρωσης- Δούρειος Τύπος» (Πολυσυλλεκτική και μακρόχρονη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) καθώς και στην άνοδο των μικρότερων συνδυασμών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς… Ένα καθαρό 52,970% Αριστερό πλειοψηφικό άθροισμα, που ανταποκρίνεται και σε 53 από τις 100 «έδρες» συνέδρων. Πιο συγκεκριμένα άνοδο σημείωσαν και οι FINANCIAL CRIMES (ΣΕΚ, ανένταχτοι ,συν λίγοι προερχόμενοι από το «αριστερό ΠΑΣΟΚ») ενώ ενθαρρυντική ήταν και η πρώτη εκλογική παρουσία του @ριστερού Ριζοσπαστικού ΜΜΕτώπου (δυνάμεις ΜΕ.Ρ.Α.- Ν.Α.Ρ., Ε.Ε.Κ. , ανένταχτοι Κομμουνιστές και Αριστεροί), με 73 ψήφους και 3 έδρες.

Η αντιστοίχηση με τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών στην ΕΣΗΕΜΘ για την ΠΟΕΣΥ δεν είναι απόλυτη (οι συνδυασμοί Γουσίδη και Αδάμ αλλά και οι διασπαστικές παραφυάδες τους ελέγχουν σε οριακό βαθμό το παιχνίδι των εντυπώσεων σε έναν βορειοελλαδικό χώρο με βαθιά ριζωμένες συντηρητικές νοοτροπίες τοπικιστικού χαρακτήρα). Ωστόσο, τα αποτελέσματα των εκλογών για την ΠΟΕΣΥ, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, αποτυπώνουν ένα πρώτο κύμα δυσαρέσκειας και αμφισβήτησης του συνδικαλιστικού γραφειοκρατικού κατεστημένου που αναμένεται -για τους αισιόδοξους- να πάρει σάρκα και οστά το επόμενο διάστημα. Αν όχι, είμαστε άξιοι της μοίρας μας (που εμείς οι ίδιοι ορίζουμε και αποδεχόμαστε).

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ

-Μπλόγκερ στην υπηρεσία της αυτής υψηλότητας; (Allu Fun Marx)

-Χαμένοι στο Διαδίκτυο (Παντελής Μπουκάλας)

"...Εγραψα λοιπόν όσα έγραψα στο χθεσινό φύλλο για τον καλλιτεχνοφονημένο σκύλο, έχοντας διαβάσει τα «νέα», σχολιασμένα ή μη, σε έξι-εφτά εφημερίδες, ένας αναγνώστης όμως έστειλε ενυπογράφως νεότερα νέα: Σύμφωνα με «νέες πηγές», γράφει, φαίνεται ότι «ψευδώς αναφέρθηκε στην εφημερίδα “The Nation” της Κόστα Ρίκα» ότι ο σκύλος έπεσε θύμα της καλλιτεχνικής ματαιοδοξίας. Οι «νέες πηγές» δεν προσδιορίζονται, ώστε να ξέρουμε πόσο καθαρό είναι το νερό τους, ισχυρίζονται πάντως πως ουδείς κακομεταχειρίστηκε το σκύλο· τον τάιζαν το βράδυ και τον άφηναν νηστικό και διψασμένο μόνο όσο τον εξέθεταν στο κοινό, για να ελέγξουν πόσο απαθείς ή ευαίσθητοι είναι οι φιλότεχνοι.

Αλήθεια; Ψέμα; Το ψαχτήρι του Ιντερνετ μπερδεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα, αφού τα ευρήματα, πληροφορίες, σχολιασμοί, συνεντεύξεις, ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα, αλληλοσυγκρούονται και αλληλοδιαψεύδονται. Μια δήλωση του «εννοιολογικού» καλλιτέχνη, που είπε (αλλά το είπε πράγματι;) πως «είναι καχύποπτος με τα καθαρά μηνύματα», μόνο φως δεν μπορεί να ρίξει, αφού θα μπορούσε να εκληφθεί και σαν θεωρητική υπεράσπιση της κιβδηλείας, της παραπλάνησης για κάποιο «υψηλό» στόχο ή απλώς για τη χαρά ενός πειράγματος που γίνεται ακαριαία οικουμενικό. Ισως τελικά το μυστικό να βρίσκεται στον τίτλο του όλου συμβάντος: «Είσαι αυτό που διαβάζεις». Εστω κι αν με τόσο μπέρδεμα από το πολύ διάβασμα, φτάνει κανείς να αναθεματίσει τα γράμματα όπως ο παππούλης μας ο Πρωχοπρόδρομος".

-Περίεργες αντιδράσεις στην συνάντηση Ντόρας-bloggers

Θα

-Σύννεφο η παντόφλα και η κρεβατομουρμούρα...

Αδικη η νομοθεσία για τους άντρες

Ποια γυναίκα κακοποιεί ψυχολογικά

Εχω να πω...

Όχι, κανείς δεν είναι τέλειος…

Με κανέναν δεν μπορείς να συμφωνείς 100%... (Όπως και με κανέναν δεν μπορείς να συμφωνείς 100% εάν διαθέτεις, στοιχειωδώς, δική σου σκέψη και προσωπικότητα)

Όμως το να βλέπεις κάποιον του οποίου την οξυδέρκεια εκτιμάς, όπως και την καθαρή ματιά, ακόμη κι αν κοιτάζει από διαφορετική οπτική γωνία τα πράγματα, να εκτρέπεται σε έναν ανιστόρητο αντικομμουνισμό, η κατάπληξη είναι μεγάλη…

Θύτες και θύματα μαζί λοιπόν!

Η ιστορία στα σκουπίδια! Μαζί με τη λογική!

Συνδέομαι…

Σχόλια

  1. το άρθρο για τις φράουλες με συγκλόνισε προ ημερών, όλα δεδομένα τα παίρνουμε γαμώτι σ αυτή τη ζωή, ακόμα και οι φράουλες δε θα πρεπε να ναι...
    Μπράβο και στο Time. Ξυπνάμε αλλά είμαστε και ναρκωμένοι από την άνεση την ίδια στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

7,5 μονάδες μπροστά το ΠΑΣΟΚ...