Τα Γυμνά μάτια...


Πρόκειται για ένα δοκίμιο (ή κάτι σαν δοκίμιο – συχνά στιχουργημένο· ίσως σχεδίασμα;) για τον Ντοστογιέφσκι .

Το κείμενο αυτό αποτελεί το δεύτερο κεφάλαιο από το ανέκδοτο βιβλίο μου Τα γάργαρα τεχνάσματα * ένα τετράδιο με μελανιές. Ωστόσο πλέον κυκλοφορεί και αυτονομημένο σε μια πλακέτα 48 σελίδων από τις Εκδόσεις ΣΑΙΞΠΗΡΙΚόΝ. Πρόκειται για τις εκδόσεις του ομώνυμου βιβλιοπωλείου της Θεσσαλονίκης (Εθν. Αμύνης 14 – τηλ. 2310220545) που διοργάνωσε τους κύκλους των σεμιναρίων μου Ιταλική Αναγέννηση: η επανάκτηση του σώματος (Νοέμβριος 2007) και Η ενοποιητική αφήγηση της Δύσης (Ιανουάριος-Μάρτιος 2008).

Τα Γυμνά μάτια είναι το πρώτο βιβλίο μιας σειράς με συγκεκριμένη μορφολογία που ξεκινάνε οι Εκδόσεις ΣΑΙΞΠΗΡΙΚόΝ, η οποία θα επικεντρωθεί σε κείμενα που βρίσκονται (: εξοκέλλουν) στο μεταίχμιο των λογοτεχνικών ειδών. Σε λίγες εβδομάδες θα εκδοθεί και το δεύτερο βιβλίο τούτης της σειράς: είναι η Εκπνοή του Δημήτρη Δημητριάδη.

Φυσικά, όπως και όλα τα υπόλοιπα βιβλία του Θανάση Τριαρίδη, τα Γυμνά μάτια κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.triaridis.gr/keimena/keimA028.htm και μπορούν να αναπαραχθούν εν όλω ή εν μέρει δίχως οποιαδήποτε άδεια.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

7,5 μονάδες μπροστά το ΠΑΣΟΚ...