Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ιστολόγοι της Θεσσαλονίκης, ας συναντηθούμε

Μια ιδέα που με βρίσκει σύμφωνο:

Παίδες και κόρες,

καλά ξύνουμε το σπυρί μας τόσο καιρό, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει και η πραγματικότητα. Στην ευρύτερη Μπουγατσαδούπολη είμαστε καμιά 300αριά μπλόγκερ, μπορεί και παραπάνω. Με τον Αστέρη (http://oneiros.gr/blog ) συζητούσαμε την πιθανότητα για μια ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη από οποιονδήποτε κομματικό μηχανισμό (αλλά 100% πολιτική, αυτή τη φορά) ΤΟΠΙΚΗ παρέμβαση των μπλόγκερ. Να συνεννοηθούμε, να συναντηθούμε, να φτιάξουμε μια ατζέντα θεμάτων που αφορούν την πόλη και τη ζωή μας, να τα προβάλλουμε, να επιδιώξουμε κάτι περισσότερο από απλή γκρίνια /καταγγελία.

Καθένας μπορεί να έχει τις δικές του προτιμήσεις - άλλωστε γνωριζόμαστε πια μεταξύ μας. Μπορούμε να κάνουμε μαζί κάτι πέρα από τα γνωστά και τετριμμένα; Μπορούν οι μπλόγκερ να ξυπνήσουν, με τις μεγάλες δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο, τον κοιμισμένο ρινόκερο που ροχαλίζει μακαρίως, δηλαδή την κοινή γνώμη της Μπουγατσαδούπολης, και να την κάνουν να ενδιαφερθεί (ενδεικτικά τα αναφέρω) για το Θερμαϊκό, για τους Ταγαράδες, για τις Δυτικές συνοικίες, για τη ληστεία των δημόσιων χώρων, για την ποιότητα ζωής στην πόλη, τα προάστια, τα χωριά του νομού;

Νομίζω πως, θεωρητικά τουλάχιστον, μπορούμε να κάνουμε κάτι, εμείς οι πολίτες - μπλογκεράδες. Γιατί αν περιμένουμε από τη διαπλεκόμενη πολιτική, οικονομική και πανεπιστημιακή ελίτ που κυριαρχεί στην πόλη - ζήτω που καήκαμε!

Μια ιδέα για την μπλογκερία της Θεσσαλονίκης

Σχόλια

 1. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ
  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ (ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ) ΚΙ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕΝ ΑΠΟ ΦΡΑΠΕΔΟΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΗΚΑΜΕ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Άντε να δούμε, Άνεμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Χρειαζόμαστε τις ιδέες και τις προτάσεις σας για άμεση δράση...
  Κι έναν μεγάλο χώρο για την πρώτη μας συνάντηση...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Παρακαλώ ενημερώστε με όταν και όποτε το αποφασίσετε

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου