Ναι!!!

It's Showtime!

Σχόλια

  1. Το ζήτημα της επαπειλούμενης "ρύθμισης" έχει να κάνει με την ελευθερία έκφρασης γενικότερα και με τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι προσπαθούν να ελέγξουν την πληροφορία. Δεν είναι φυσικά όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Άλλο πράγμα η υπόθεση blogme, άλλο το press.gr, άλλο ο PrezaTV και άλλο ο κάθε ανώνυμος ή επώνυμος blogger που κάνει σάτιρα ή ανάλυση αναφερόμενος σε πρόσωπα και θεσμούς.

    Μία πράξη που συνιστά ποινικό αδίκημα (π.χ. εκβιασμός, εξύβριση, συκοφαντία, κλπ) διώκεται ανεξάρτητα από τη φύση του μέσου που την προωθεί. Αν υποθέσουμε ότι ανεβάζω αύριο ένα post τίγκα στην παιδική πορνογραφία θα με συλλάβουν ασχέτως από το αν είμαι blogger (επώνυμος ή ανώνυμος). Δε μπορεί να συμβαίνει όμως κάτι ανάλογο με το δικαίωμα μου να εκφράσω ελεύθερα και δημόσια τη γνώμη μου για διάφορα ζητήματα. Εκτός αν επαναφέρουμε τη λογοκρισία και το φακέλωμα (επισήμως εννοώ, γιατί ανεπισήμως άστα να πάνε). Δεν χρειάζονται λοιπόν επιτροπές και συμβούλια για να καθορίσουν τι αποτελεί "δικτυογραφική δεοντολογία" και τι όχι. Ούτε σωματεία που δήθεν εκπροσωπούν σύσσωμη τη διαδικτυακή κοινότητα (ερήμην της).

    Ελπίζω αυτή τη φορά να μην αναλωθούμε στο να ανεβάσουμε άλλο ένα banner που θα κάνει κρέας τα μούτρα της εξουσίας. Ούτε φυσικά να αντιμετωπίσουμε τις εξελίξεις με συντεχνιακή νοοτροπία. Το θέμα άλλωστε δεν είναι τα blogs. Ποτέ δεν ήταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..και η συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθεροτυπία, μην ξεχνάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου