Τι τρέχει;;; (#2)

Stop στο Press-gr?

Σχόλια

 1. Έχω την εντύπωση (ασφαλώς μπορεί να κάνω και λάθος) ότι αρκετοί δημοσιογράφοι, όταν μέσω της τηλεόρασης αναφέρονται στα "blogs" σε μεγάλο βαθμό αναφέρονται σε τέτοιες "ενημερωτικές" (με ή χωρίς εισαγωγικά) ιστοσελίδες, τις οποίες πιθανότατα διαχειρίζονται άλλοι δημοσιογράφοι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορούσε να ανοίξει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση περί του τι εστί "blog". Διότι προσωπικά έχω την εντύπωση ότι πολλά "blogspot.com" sites δεν μοιάζουν και πολύ με blogs. Και ότι ορισμένα, όπως το press.gr, χρησιμοποίησαν την τεχνική δυνατότητα συνεχούς ροής αναρτήσεων-"ειδήσεων" προκειμένου να λειτουργήσουν ως εναλλακτική πηγή "ενημέρωσης" (ξανά με ή χωρίς εισαγωγικά) και όχι τόσο ως blogs. Εφόσον βέβαια δεχόμασταν τον ορισμό του blog βάσει της ετυμολογίας του (web log), ως διαδικτυακού (προσωπικού ή λιγότερο προσωπικού) ημερολογίου. Το συγκεκριμένο site ποτέ δεν μου έδωσε την εντύπωση ημερολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και δεν ήταν. Δες το επόμενο ποστ μου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και αυτή η σελίδα δεν είναι μπλογκ ή δεν είναι πολλές φορές. Και λοιπόν;

  Συμπαράσταση στους press-gr πριν μας πάρει όλους η μπάλα της «διαίρει και βασίλευε» τακτικής που καλλιεργείται, εμπλουτισμένη με «σκάσε μην τις φας κι εσύ». Τακτική που ασκείται ευλαβικά από το πρώτο κλείσιμο ιστοσελίδας, αυτής του «Μονομάχου».

  Το press-gr πρέπει να μείνει ανοιχτό αν δεν θέλουμε να χάσουμε το δικαίωμα επιλογής να μην το διαβάζουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αν πω ότι μου είναι αδιάφορο αν θα μείνει ανοιχτό ή κλειστό αυτόματα γίνομαι συστημικός; Ή απλά εκφράζω την προσωπική μου άποψη; Αναρωτιέμαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γενικότερα όποιος εκφράζεται (κάνει αποκαλύψεις ή ο,τιδήποτε) "ανώνυμα" (εντός εισαγωγικών η λέξη διότι στο ίντερνετ δεν υπάρχει ανωνυμία) είναι περισσότερο τμήμα του συστήματος-προβλήματος παρά της λύσης. Διότι οι λόγοι που επέλεξε την ανωνυμία είναι συστημικοί (η δουλειά του ή το χ, ψ, ω). Τα έλεγα αυτά και σ' ένα ποστ μου περί ανωνυμίας. Και έγινα σε κάποιους δυσάρεστος. Αλλά για όλα υπάρχει ένα τίμημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου