Η ιδεολογία του χαβαλέ

Η ιδεολογία του χαβαλέ - Η χαζοχαρούμενη κοινωνία - Γράφει ο Γιάννης Η. Χάρης

"
Διότι είναι αντιδραστική ιδεολογία ο οδοστρωτήρας που ισοπεδώνει τα πάντα, μέσα από το χαβαλέ, ή εν ονόματι του χαβαλέ, κόντρα τάχα στη σοβαροφάνεια, είναι αντιδραστική ιδεολογία ο λαϊκισμός που απευθύνεται αποκλειστικά στο θυμικό και υποβάλλει την ιδεολογία, στάση πλέον ζωής, πως όλοι ίδιοι είναι, πως όλα ίδια είναι. Στη θεόρατη χύτρα του χαβαλέ, αν ξεκινήσουμε από το τέλος, από την τηλεοπτική επιτυχία «Όλα», μέσα από αξιοθρήνητες σκηνές ξελιγωμένου στριπτίζ περασμένων δεκαετιών, όταν χαίρονταν μάτια και χέρια με ολίγη από γυμνό, που έβγαινε πια από τα απαγορευμένα περιοδικά της Ομόνοιας και περνούσε και στα καθωσπρέπει, με διάκοσμο τέτοιες σκηνές παρωχημένων εποχών και μέσα από τόνους σάλια χλευάζεται η Ρεπούση και ασκείται κριτική στο βιβλίο της Ιστορίας της Στ΄ δημοτικού, παραδίδονται εν γένει μαθήματα ιστορίας και ασκείται κριτική στην εξωτερική πολιτική, π.χ. στο Μακεδονικό, από θέσεις εννοείται συντηρητικές έως ακροδεξιές."

///

- Πότε κλάψατε τελευταία φορά;

«Οταν νιώθω ότι με προδίδουν και με εγκαταλείπουν, πριν προλάβω να τους το κάνω εγώ. Το θεωρώ ανάγωγο και απάνθρωπο».

[...]

- Γιατί μετανοείτε περισσότερο;

«Γιατί κάποτε έχασα χρόνια και χρήματα για να φθείρω τον εαυτό μου με βλακώδη πολιτικά, υπαρξιακά και διάφορα σχετικά "ερωτήματα"».

[...]

- Ποιοι είναι οι πραγματικοί ήρωές σας;

«Θαυμάζω όσους κάνουν πολλά, πάρα πολλά χρήματα μόνοι τους, απ' το μηδέν, εκμεταλλευόμενοι τα πάντα (και ξεφεύγουν στο τέλος)».

[...]

- Ποια είναι τα αγαπημένα σας ονόματα;

«"Σίτιμπανκ", "Αμέρικαν Εξπρές", αλλά και η "Λόιντς Μπανκ". Ιδίως όταν μου τα δίνουν γραπτά και με υπογραφή. Κι ο Ολυμπιακός».

[...]

- Ποια θεωρείτε τη μεγαλύτερή σας επιτυχία;

«Το ότι κατάφερα να ξεφύγω από διλήμματα που δεν έχουν σημασία, αλλά μπορούν να σε συνθλίψουν. Τώρα είμαι αλλού μπουμπού».

[...]

«Ολες οι προδοσίες μού βγήκαν σε καλό!»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

7,5 μονάδες μπροστά το ΠΑΣΟΚ...