Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Μακρής

Πέθανε το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, σε ηλικία 51 ετών, από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου ο δημοσιογράφος Γιάννης Μακρής. Η κηδεία του έγινε χθες Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Ναύπακτο.

Ο Γιάννης Μακρής γεννήθηκε το 1956 στη Ναύπακτο, όπου και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. Τη δημοσιογραφική σταδιοδρομία του ξεκίνησε κάνοντας αθλητικό ρεπορτάζ στο περιοδικό «ΟΜΑΔΑ» και στο περιοδικό «Τραστ του Γέλιου», γράφοντας σατυρικά κείμενα. Το 1982 εργάστηκε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», απασχολούμενος στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Από το 1983 έως και το 1994 εργάστηκε στην Ε.ΡΑ., στο ναυτιλιακό και το αθλητικό ρεπορτάζ. Το 1984 ξεκίνησε να συνεργάζεται ως κειμενογράφος σε σατυρικές εκπομπές αρχικά στον Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84» και στη συνέχεια στους Ρ/Σ «ΣΚΑΪ», «ΑΝΤΕΝΝΑ», αλλά και στην τηλεόραση, στο « MEGA », τον «ΣΚΑΪ TV », τον «ΑΝΤΕΝΝΑ Τ V » και τα τελευταία έξι χρόνια, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, στο « ALTER». Παράλληλα, από το 2001 εργάστηκε ως επιμελητής κειμένων στην εφημερίδα « ESPRESSO». Είχε συγγράψει, επίσης, τρεις θεατρικές επιθεωρήσεις.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ αναφέρεται: "Ο Γιάννης Μακρής υπήρξε ένας ευγενής και αγαπητός συνάδελφος, ο οποίος στη σύντομη ζωή του άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις σε όσους τον γνώρισαν. Έφυγε νωρίς από τη ζωή, αφήνοντας στην οικογένεια και στους συναδέλφους του ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τη σύζυγό του και τους πολυαγαπημένους του γιους και αποχαιρετά έναν άξιο συνάδελφο, που υπηρέτησε με ευπρέπεια τη δημοσιογραφία".

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

7,5 μονάδες μπροστά το ΠΑΣΟΚ...