Για την αυριανή απεργία της 19ης Δεκεμβρίου

Ενωμένος αγώνας στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ
για την ανατροπή των αντιλαϊκών ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων

Εμείς, οι δημοσιογράφοι, συντάκτες, τεχνικοί, φωτογράφοι κ.ά. ειδικότητες που έχουν αποκλειστεί από τα συνδικάτα και τα ταμεία τους λόγω της διασπαστικής πρακτικής των γραφειοκρατικών συνδικαλιστικών ηγεσιών του κλάδου, κατεβαίνουμε στον αγώνα της απεργίας για το ασφαλιστικό μαζί με τους φυσικούς μας συμμάχους, τους συναδέλφους μας.

Σε μια περίοδο που το σύνολο των εργαζομένων της χώρας διατρανώνει μαζικά την αντίθεσή του στις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων που εναλλάσσονται στην εξουσία τα τελευταία χρόνια, στηρίζουμε και συμμετέχουμε στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα ότι το κάνουμε χωρίς καμία συνδικαλιστική κάλυψη, στηριζόμενοι μόνο στην αλληλεγγύη των συναγωνιστών συναδέλφων μας – μελών των Ενώσεων.

Καταγγέλλουμε την αδράνεια των Ενώσεων του Τύπου να ανταποκριθούν στις ανάγκες των καιρών και τη συνέργειά τους με την εργοδοσία στην προ πολλού κραταιά απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στον κλάδο.

Προχωράμε άμεσα -με την εκπεφρασμένη στήριξη των προοδευτικών μελών των υπαρχουσών ενώσεων- στη σύσταση Σωματείου για να αγωνιστούμε συλλογικά ώστε να διασφαλίσουμε τα εργασιακά – οικονομικά – ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματά μας. Δεν είμαστε διασπαστές, τη διάσπαση την έχει επιβάλλει εις βάρος μας η ίδια η ΕΣΗΕΑ.

Θέτουμε άμεσα, στην ίδια λογική, ζήτημα σε όλα τα μεγάλα μαγαζιά του Τύπου και των ΜΜΕ σύστασης επιχειρησιακών σωματείων, ώστε οι δημοσιογράφοι μαζί με διοικητικούς υπαλλήλους, τεχνικούς, κλητήρες, καθαρίστριες, δηλαδή το σύνολο των εργαζομένων, να αγωνιστούν για την προάσπιση των κοινών τους συμφερόντων, χωρίς αποκλεισμούς.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους κάθε ειδικότητας, οι οποίοι αποκλείονται από τα υπάρχοντα σωματεία με γελοίες δικαιολογίες να γραφτούν στο υπό σύσταση κλαδικό Σωματείο, ώστε να σταματήσει ο εκβιασμός και η τρομοκρατία. Η δουλειά δεν είναι χόμπι και οι εργαζόμενοι δεν ΑΥΤΟαπασχολούνται, έχουν εργοδότες. Το ΙΚΑ και το ΤΕΒΕ δεν είναι ταμεία του κλάδου και η εισφοροδιαφυγή με τα «μαύρα» επιβάλλεται από την εργοδοσία, δεν επιλέγεται. Τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες που απασχολούν προσωπικό δεν τις στήνουν ερασιτέχνες, αλλά δημοσιογραφικοί κολοσσοί και επιχειρηματίες. Οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ ύστερα από 15 και 20 χρόνια στα κανάλια δεν καλύπτουν έκτακτες ανάγκες. Οι εργολάβοι των στούντιο πουλάνε δημοσιογραφική ύλη. Οι –εκτός μισθολογίου- καμεραμάν που τρώνε ξύλο στις πορείες βρίσκονται στον «αέρα». Οι αιτήσεις εγγραφής στην ΕΣΗΕΑ των μισθωτών φωτογράφων δεν προωθήθηκαν καν στο Διοικητικό της Συμβούλιο.

Όλοι οι επισφαλώς εργαζόμενοι στον Τύπο και στα ΜΜΕ σε Σωματείο Τώρα!

Απεργία Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2007, συγκέντρωση 11 πμ στα Προπύλαια

Πρωτοβουλία εργαζομένων στο χώρο του Τύπο και των ΜΜΕ

για τη σύσταση Σωματείου

http://mme-gia-somateio.blogspot.com

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977238673, 6934245943

Σχόλια

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αλληλεγγύη στους εργαζομένους στα Μ.Μ.Ε.Αύριο δεν θα έχει κι από εμάς τους ερασιτέχνες σχόλια,κειμενάκια κ.τ.λ.Είναι ευκαιρία αναζήτησης και περισυλλογής.Δεν έχει ανάγκη κανείς από ειδήσεις και γκρίνια.Από ουσιαστική αντίδραση,από στάση ζωής και από ελπίδα οτι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα έχουμε ανάγκη.Αλληλεγγύη στους εργαζομένους στα Μ.Μ.Ε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Α ξέχασα να σε ευχαριστήσω άνεμε.Από τη δημοσιευσή σου περί Ψωμιάδη -Αη Βασίλη επηρεάστηκα κι έγραψα τo τελευταίo κειμενάκι στο blog μου.Ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΤΑΣΟΣ>>>

  Εδώ κολλάει αυτό το παλιό τραγουδάκι:

  Το Θηρίο
  Διονύσης Σαββόπουλος
  --------------------------------
  Στο χωριό στην επαρχία
  βγήκα για περιοδεία
  και χορεύω σα θηρίο
  που του πρέπει παραθείο.
  Στης δουλειάς μου το μαγκάνι
  συντροφιά για να μου κάνει
  έχω ένα χαϊβάνι
  στις βλακείες σιγοντάρει
  στις σοφίες μου γιουχάρει.
  Τι θα γίνει βρε θηρίο
  του διαόλου συνεργείο
  σκουριασμένο μου γρανάζι
  λεωφορείο που νυστάζει
  στου μυαλού σου το γκαράζ
  η ζωή κοπροσκυλιάζ'
  ποιος ζητοκραυγάζει;
  Τέτοιο κτήνος που σε βρήκα
  σου πληρώνω και το ΙΚΑ.
  Έγραψα μιαν ιστορία
  να την πω στη γαλαρία
  πριν τελειώσει ή ιστορία
  ήρθε η λογοκρισί-----------

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Anaxoroume gia tin poria..\στο μεταξύ, να προλάβω να ευχηθω για τις γιορτές. Ναναι παντα καλοτάξιδη η γραφή σου
  ριτς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δεν ξέρω αν η στάση αυτή θα επικροτηθεί ή θα συκοφαντηθεί, ωστόσο ξέρω καλά πόσο ξεπουλημένη είναι στα εκδοτικά συμφέροντα η ΕΣΗΕΑ -και για τη δική μας ΕΣΗΕΜ-Θ δεν ακούω καλά λόγια είναι η αλήθεια, αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. “και χορεύω σα θηρίο
  που του πρέπει παραθείο”.

  ”στις βλακείες σιγοντάρει
  στις σοφίες μου γιουχάρει”.

  ”στου μυαλού σου το γκαράζ
  η ζωή κοπροσκυλιάζ'”

  ”Τέτοιο κτήνος που σε βρήκα
  σου πληρώνω και το ΙΚΑ”.

  Αυτά μου τειριάζουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου