«Συμμαχία ΠΑΣΟΚ- ΣΥΝ για κυβερνητική λύση»

Και να η υποψία που επανέρχεται ως δήλωση (__1.).

Η Αριστερά-Δεκανίκι, είναι μια Αριστερά πολιτικά ανήθικη!

Είναι το άθλιο Επαγγελματικό πρόσωπο μιας Αριστεράς που από ολόκληρη την ιστορία της δείχνει να εκτιμά μία στιγμή της: την παράδοση των όπλων στη Βάρκιζα!

Είναι το τραγικό πρόσωπο μιας Αριστεράς που μόλις κάνει να πατήσει και στα δύο της πόδια, σπεύδει να πιάσει αλά μπρατσέτα τον έναν από τους δύο παίκτες του δικομματισμού για τον περάσει απέναντι. Το προσκοπάκι! Το αθώο! Που κανείς δεν του ζητάει βοήθεια και εκείνο σπεύδει εθελοντικά να στηρίξει! Την γριά! Νομίζοντας ότι αυτή «έχει το ζουμί»!

Ακόμη και η συζήτηση επί των πιθανοτήτων στήριξης του ΠΑΣΟΚ με αναγουλιάζει! (Χέρι-χέρι με τον Πρωτόπαππα, τον Πολυσωγόπουλο, την Αράπογλου και την Γεννηματά! Μια σακούλαααααααααα!)

Κόφτε την!

Σχόλια

 1. Έχει ενδιαφέρον αυτή η ονοματολογία (Πολυζωγόπουλος, Γεννηματά κτλ). Να φανταστώ ότι τους αναφέρετε ενδεικτικά; Ότι συνιστούν κάποιον κανόνα που προσωπικά μου διέλαθε;
  Να φανταστώ μήπως ότι οι μαλάκες είναι προνόμιο μόνο των 'άλλων' και ποτέ 'δικό μας';
  Να συμπεράνω ότι η αριστερά δεν είναι ή δεν πρέπει να είναι παρά μόνο μια οδός εκτόνωσης κοινωνικής οργής και ποτέ δεν πρέπει να αναλαμβάνει κυβερνητικές ευθύνες;
  Να συμπεράνω ότι όποτε συνέπραξε σε τοπικό επίπεδο με ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ το έκανε 'κατά λάθος';
  Να υποθέσω ότι ΑΝ ποτέ συμπράξει με το ΠΑΣΟΚ (ή τη ΝΔ) θα το κάνει γιατί θα βρει εκεί κάποιους beautiful people και όχι τον άθλιο Πολυζωγόπουλο; γιατί εγώ νόμιζα ότι αν το κάνει, θα είναι στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας!
  Μήπως τελικά εκτός από την αριστερά-δεκανίκι υπάρχει και η αριστερά-αρνητής;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Mike,

  o ΆNεμος σήμερα απεργεί γι' αυτό ίσως να μην σου απαντήσει.
  Φαντάζομαι όμως οτι αν το έκανε, ίσως να σε παρέπεμπε στο ακόλουθο απόσπασμα:

  Δυστυχώς με το ΠΑΣΟΚ, βρεθήκαμε [ο ΣΥΝ] όλα αυτά τα χρόνια σε διαφορετικές πλευρές σε όλα σχεδόν τα καίρια ζητήματα που αντιμετώπισε η ελληνική κοινωνία: εμείς προτείναμε την εφαρμογη του 35ωρου για να μειωθεί η ανεργία και να μοιραστεί περισσότερο ο πλούτος που παράγεται στη χώρα και το ΠΑΣΟΚ διαφώνησε, ζητήσαμε συνεργασία για τη σωτηρία της Ολυμπιακής και το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε, καταθέσαμε σχέδιο νόμο για την θέσπιση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και το ΠΑΣΟΚ το καταψήφισε, αγωνιστήκαμε ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα δημόσια πανεπιστήμια και του άρθρου 24 για το περιβάλλον την ώρα που το ΠΑΣΟΚ σφύριζε αδιάφορα.

  Εκτίμησή μας λοιπόν είναι ότι δεν διαφαίνονται ρεαλιστικά περιθώρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ για τον απλούστατο λόγο ότι στα σημαντικά θέματα υπάρχουν μεγάλες διαφωνίες.

  (Από την συνέντευξη του Αλέκου Αλαβάνου στους μπλογκερ προεκλογικά)

  Θα ήμουν πολύ περίεργος να διάβαζα εκείνη την οργανωτική πρόταση στην οποία τα δύο κόμματα κατάφεραν να συμφωνήσουν παρακάμπτοντας διαφωνίες χρόνων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου