Απεργία Δημοσιογράφων

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Αθήνα, 19/11/2007

Ένα ευφάνταστο σχέδιο υπονόμευσης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στον κλάδο της Ενημέρωσης ανακοίνωσε σήμερα στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ο υπουργός Απασχόλησης Βασ. Μαγγίνας. Το σχέδιο αυτό όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος και τα σωματεία του έχει ζωτικό συμφέρον να το απορρίψει.

Το κυβερνητικό σχέδιο:
•Προβλέπει τη δημιουργία «ενιαίου Ταμείου Επιστημόνων» που περιλαμβάνει γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δημοσιογράφους και άλλους εργαζόμενους στον Τύπο και στα ΜΜΕ (πλην των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ…).

•Πρώτος στόχος του σχεδίου είναι να βάλει χέρι στα αποθεματικά των Ταμείων. Τα αποθεματικά θα ενοποιηθούν, λέει, σε έναν «λογαριασμό» που θα χρησιμοποιηθεί προφανώς για να …επιδοτηθούν οι χρηματοπιστωτικές «φούσκες» του παρόντος και του μέλλοντος. Από αυτόν τον «λογαριασμό» κατάσχεται το 10% (όλων των αποθεματικών!) για να χρηματοδοτούνται οι υποχρεώσεις του κράτους προς τα Ταμεία.

Δημιουργώντας αυτό το νέο ασφαλιστικό «κέλυφος», η κυβέρνηση δρομολογεί δύο διαδικασίες υποβάθμισης ασφαλιστικών δικαιωμάτων:

•Επεκτείνει τις δυσμενείς ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους μετά το 1993 και σε όσους ασφαλίστηκαν μετά το 1983.

•«Ενιαιοποιεί» σε μια περίοδο 5 – 7 ετών προς τα κάτω το ασφαλιστικό καθεστώς όλων των επαγγελμάτων που εντάσσονται στο νέο Ταμείο.

Επίσης ο κ. Μαγγίνας:
•Απειλεί στο άμεσο μέλλον και τον ΕΔΟΕΑΠ, και
•Θέτει σε αμφισβήτηση την 37ετία χωρίς όριο ηλικίας και την 35ετία με τα σημερινά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Είναι εντυπωσιακό ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης δεν υπάρχει κανένα συγκεκριμένο μέτρο (ούτε καν περιορισμού) της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροκλοπής που γιγαντώνεται και στον κλάδο των ΜΜΕ. Η πρόταση Μαγγίνα πρέπει να απορριφθεί αμέσως ως αντεργατική και αντιασφαλιστική. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Οι δημοσιογράφοι στις 12 Δεκεμβρίου πρέπει να απεργήσουν μαζί με όλο το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα. Και αυτό να είναι μόνο η αρχή: ο κλάδος πρέπει να μπει σε παρατεταμένο αγώνα για να υπερασπιστεί και να βελτιώσει τα ασφαλιστικά δικαιώματα όλων μας.

Η κυβερνητική επίθεση στο ασφαλιστικό είναι γενική και παρατεταμένη και συνοδεύει την επίσης παρατεταμένη επίθεση στις εργασιακές σχέσεις, πάντοτε υπέρ της εργοδοσίας. Η «ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ» έχει υποστηρίξει και επιμένει και σήμερα ότι ο μόνος δρόμος αποτελεσματικής παρέμβασης είναι η ασφαλιστική ενοποίηση των εργαζομένων στον Τύπο και στα ΜΜΕ όλης της χώρας (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί) σε ένα ισχυρό και υγιές Ταμείο (αριθμητικά και οικονομικά), το οποίο επίσης αποτελεί προϋπόθεση για τη συνδικαλιστική ενοποίηση, για το συνδικάτο Τύπου.

Είναι η ώρα του αγώνα και των σοβαρών αποφάσεων. Πρώτο βήμα η απεργία για να αποσυρθεί το κυβερνητικό σχέδιο.

19-11-2007

(Πλήρες κείμενο...)27/11: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ στην 24ωρη προειδοποιητική ΑΠΕΡΓΙΑ της Τρίτης 27/11 και στη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ (Ακαδημίας 20, στην ΕΣΗΕΑ) στις 11:00 το πρωί

Για να απαντήσουμε στην επίθεση της κυβέρνησης σταασφαλιστικά δικαιώματά μας.

Για να διατρανώσουμε την απόφασή μας να παλέψουμε μαζί με το σύνολο του εργατικού κινήματος ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό που απειλεί το εισόδημα, τις κοινωνικές παροχές, τις εργασιακές σχέσεις και τις συντάξεις μας.

Για να αποδείξουμε ότι στον κλάδο των εργαζομένων στην Ενημέρωση οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί και οι διοικητικοί μπορούν ΜΑΖΙ να ανατρέψουν τις αντιμεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Καραμανλή.

Ο αγώνας στα χέρια των δημοσιογράφων και όλων των εργαζομένων στην Ενημέρωση

ΣΤΙΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

«ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ - ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ»

StatCounter - Free Web Tracker and Counter

22-11-2007

(Πλήρες κείμενο...)


Σχόλια