Και ουδείς…


…τηλε-στάρ που «κόπηκε» (και γενικώς κόπτεται) περί της καύσης σημαιών, δεν υποψιάστηκε ότι το να καις μια σημαία είναι ένδειξη αποδοχής –αν όχι και τιμής- του συμβόλου. Διότι πρέπει να αποδέχεσαι ότι η σημαία ΕΙΝΑΙ σύμβολο και μάλιστα με εξέχουσα αξία για να την κάψεις συμβολικά. Φαντάζομαι ότι και οι ρουκετοφόροι «επαναστάτες» επίσης αποδέχονται τον αετό του αμερικάνικου θυρεού ως σύμβολο! Διότι διαφορετικά θα σημάδευαν κάπου αλλού.

Φαντάζομαι επίσης ότι όλοι αυτοί θα συνεχίζουν να πίνουν κόκα-κόλα αρνούμενοι στο γνωστό αναψυκτικό κάθε έννοια συμβολισμού!

Προς τι λοιπόν οι ανοησίες περί προσβολής συμβόλου;

Ε;

Απλά τα πράγματα!

Σχόλια

  1. Το ίδιο ισχύει και για εκείνους που κατέστρεψαν θρησκευτικές εικόνες. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και στο ύφος. Και εκείνη οδύρονταν για την αξία του συμβόλου και όχι του πανιού.

    Ως αριστερός πάντως να πω ότι δε νοιάζομαι καθόλου ούτε για τις εικόνες ούτε για τη σημαία, επειδή για εμένα δε συμβολίζουν κάτι. Η έννοια του συμβόλου είναι ένα θρησκευτικό παρακολούθημα, αφού η στάση σε αυτά τα αντικείμενα είναι χριστιανικής ευλάβειας.

    Αλλά αφού όλα είναι σύμβολα (εθνικά ή θρησκευτικά) τότε γιατί άραγε οι αμερικανίδες πορνοστάρ και μοντέλα φορούν εσώρουχα και μαγιό με την αμερικάνικη,η σημαία σχεδιασμένη επάνω τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet

Πως θα έσωζα τους New York Times