Και ο κυρ-Γιάννης έχει νεύρα σήμερα!

Και καλά κάνει!
Θεσσαλονίκη, 20 Οκτωβρίου 2006

Στις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου παρουσιάστηκε η μοναδική ευκαιρία για την ανατροπή της παρούσας διοίκησης του Δήμου.

Η « Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη » και οι πολίτες που μας ψήφισαν, ήταν οι πρωταγωνιστές αυτής της προσπάθειας που άνοιξε τον δρόμο για μια ουσιαστική συζήτηση πάνω στα υπαρκτά προβλήματα της πόλης και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της, μακριά από κομματικές εξαρτήσεις και υπολογισμούς.

Τις ημέρες που πέρασαν, οι ηγεσίες των δημοτικών παρατάξεων απέδειξαν με τις δηλώσεις και την εν γένει συμπεριφορά τους ότι, όχι μόνο δεν έλαβαν το μήνυμα των εκλογών, αλλά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η νομή της εξουσίας και η κομματική καταγραφή.

Δυστυχώς οι εκλογές της Κυριακής 22.10.2006, θα μείνουν στην ιστορία της πόλης ως η εκλογική αναμέτρηση στην οποία η ανατροπή δεν ολοκληρώθηκε. Οι κομματικές ηγεσίες έχουν σοβαρότατες ευθύνες για το τελικό αποτέλεσμα.

Η « ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για τη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ » με ισχυρή Δημοτική ομάδα θα έχει σοβαρή και δυναμική παρουσία μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Την Κυριακή 22.10.2006, καλούμαστε στην πραγματικότητα να αποφασίσουμε ανάμεσα σε δύο κομματικούς υποψηφίους που αποτελούν μειοψηφία στο εκλογικό σώμα. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος με 41,43 και η κ. Αράπογλου με 21,60%, θα πρέπει να το πάρουν πολύ σοβαρά υπόψη τους στον τρόπο που θα πολιτευτούν στο μέλλον.

Ο κομματικός κυνισμός, που μοναδικό στόχο έχει την καπηλεία οποιασδήποτε κίνησης για κομματικό και μόνο όφελος, γνωρίζει τις τελευταίες μέρες δόξες. Ασύστολα διαχέονται και προβάλλονται κατά το συμφέρον του καθενός εκ των δύο διεκδικητών της Δημαρχίας μέσω όχι μόνο των ΜΜΕ και του Τύπου, αλλά και με συστηματική διασπορά, δήθεν αποφάσεις της Πρωτοβουλίας.

Καταγγέλλουμε αυτές τις ενέργειες και λυπούμαστε γιατί κάποια μεγάλα κανάλια ξεπερνούν κάθε όριο στην πληροφόρηση του κοινού, διοχετεύοντας αυθαίρετα συμπεράσματα.

Όπως ήδη έχουμε δηλώσει, η παράταξή μας είναι πολυσυλλεκτική, άρα από τη φύση της δεν μπορεί να δώσει οδηγίες ή κατευθύνσεις, μια και όλοι όσοι μας ψήφισαν στην πρώτη Κυριακή , δεν ψήφισαν με κομματικό κριτήριο, αλλά με προσωπική επιλογή, και είμαστε σίγουροι ότι με τον ίδιο τρόπο θα αποφασίσουν και μεθαύριο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ

Σχόλια

 1. τι παίχτηκε καπ? Ιδέα δεν έχω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αισθάνεσαι ΠΑΣΟΚος;
  Νομίζω πως όχι (βέβαια)!

  Ε, κάποιοι διαδίδουν στα κανάλια οτι ΕΙΣΑΙ!
  Κι εσύ κι ένα 16 και βάλε% της Θεσσαλονίκης!

  Αυτό παίζεται!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Λάθος διαδίδουν.

  Σωστά νομίζεις καπ
  Τα κομματικά ας τα κρατήσουν για εκείνους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σύντροφε!!!
  Το πόσο σε αγαπώ το ξέρεις καλά. Και όχι απλά δεν ντρέπομαι να το πώ, αλλά χαίρομαι κι όλας να δηλώσω ότι με περηφάνεια αντμετωπίζω τον διαχειριστή της οικοδομής για τα κοινόχρηστα και τους διάφορους ταμείες του δημοσίου, χάρη και σε εσένα και την εμπιστοσύνη που μου δείχνεις εδώ και χρόνια. Δύο δραχμές μαπίνουν στο σπίτι αλλά είναι τιμημένες. Απόψε όμως θα σε στεναχωρήσω.
  Εγώ ξέρεις ότι το έριξα στον Αγάπιο. Και ίσως ξέρεις και γιατί. Πολύ απλά έμαθα από μικρός, να βάζω στο πλυντήριο τα λευκά με τα λευκά, τα κίτρινα με τα κίτρινα και ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ. Το πλήρωσα δε λέω, αλλά χαλάλι. Το αξίζει το άτιμο το κόκκινο, έχει κάτι το τραβηχτικό. Παρακολουθώ εδώ και καιρό την όλη προσπάθεια προβολής του Κυρ-Γιάννη (του κανατά) προσθέτω εγώ. Παρακολουθώ σιωπηλός, αρνούμενος να πανηγυρίσω την "επιτυχία" ενός πολύχρωμου χώρου άνευ ιδειολογικού πλαισίου και ενός επικεφαλής αστού που, όπως έγραψα και στο blog του Γούτα, θα είναι ο επόμενος Υπουργός Γεωργίας της επόμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όταν αυτό συμβεί. Περίμενα σιωπηλός, μέχρι τη σημερινή πατάτα, μέχρι το σημερινό ολίσθημα. Εμείς σύντροφε, οι πατεράδες μας πιο παλιά, από τον μπαρμπα Γιώργη τον Σιάντο τον καπνεργάτη μέχρι σήμερα, μάθαμε να μιλάμε την πολιτική με καλά λόγια. Τον φασίστα, φασίστα τον είπαμε αλλά ποτέ πούστη, η καργιόλη. Τον χωροφύλακα της δεξιάς, ταγματαλίτη τον είπαμε, καταδότη, δοσίλογο, αλλά όχι μουνόπανο. Τον Δήμαρχο, εμείς αλλά και όλοι οι προοδευτικοί αυτής της πόλης ατσαλάκωτο τον είπαμε και το έργο(?) του λειψό, αλλά όχι ΣΚΑΤΟ. Και την Αράπογλου την ξέρουμε και όλη την ακολουθία του ΠΑΣΟΚ των τραπεζιών της πρώτης πίστας. Και πάλι όμως για ΣΚΑΤΑ δε μιλήσαμε. Προτιμώ το δογματικό αλλά ειλικρινές μαύρο στο Μαυρογιαλούρο που προτείνει ο Αγάπιος από τον σκατένιο πολιτικό λόγο ενός ανθρώπου που έμαθε να βάζει σχεδόν όλα τα χρώματα στην ίδια πλύση. Και λέω σχεδόν όλα, διότι λίγοι έχουν τα κότσια να πλύνουν ΚΟΚΚΙΝΟ

  O αιώνιος θαμυαστής των γραπτών σου και αγωνιστής της ελέυθερης σκέψης σου
  Old Vick Man

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σύντροφε, τις απόψεις σου τις σέβομαι και τις δικές μου τις ξέρεις. Θα ανάβω πάντα το κεράκι μου για όσους έπεσαν για μια γη που "έτσι κι αλλιώς θα γίνει κόκκινη". Αυτή η βαθαιά θρησκευτικότητα όμως δεν έσωσε ποτέ κανέναν πε΄ραν ίσως από τη συνείδησή μας κι αυτή όχι εξολοκλήρου. Εχουμε ακόμη λόγο να δώσουμε και λογαριασμούς απλήρωτους να ξοφλήσουμε.
  Ναι, πολλές φορές (και τώρα) αφήνομαι στον οπορτουνισμό και τον βολονταρισμό. Δεν ξέρω άλλο τρόπο για να παραμείνω ενεργός. Η ακινησία με σκοτώνει. Η αδράνεια, η αποχή, το άκυρο, το ίδιο. "Ακουμπά" επικίνδυνα στο απολιτικό και ανεύθυνο της εποχής. Δεν το μπορώ.

  Κι όπως λέει χρόνια τώρα η "Μύτη": Ασε με να κάνω λάθος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Και βέβαια θα σε αφήσω να κάνεις λάθος Σύντροφε. Άλλωστε το δυσάρεστο προνόμιο του αλάθητου το έχουν μόνο δύο: Το ΚΚΕ και ο Πάπας. Μη θαρρείς όμως ότι το άκυρο ή το λευκό αποτελεί αδράνεια πάντα. Και απάντηση μπορεί να είναι και πολιτικό μήνυμα και μιας πρώτης τάξης ανάπαυλα για νέους αγώνες. Και προς Θεού, κανείς δεν μίλησε για οπορτουνισμό διότι, ευτυχώς, εσύ δεν ανήκεις στην κατηγορία όλων αυτών που τριγυρίζουν τα πολιτικά καφενεία των φιλάθλων. Ξέρουμε καλά τους αγώνες του Ναυτίλου για να τον κατηγορήσουμε για κάτι τέτοιο. Ούτε το λάθος κρίνω, διότι το λάθος, ως πράξη μη εσκεμένη δεν τίθεται υπό κρίση. Απλώς αναλύεται και επισημαίνεται προς αποφυγή δυσάρεστων μελλοντικών συνεπειών. Άλλωστε είναι χρέος των αριστερών να βλέπουν ένα βήμα πιο εκεί. Ειδάλως ας πάμε σπίτι μας.

  Old VickMan

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ας ξεχωρίσουμε την επιλογή του Λευκού/Ακυρου/Αποχής στις Δημοτικές Εκλογές και την ίδια επιλογή στις Εθνικές Εκλογές.
  Για τις δεύτερες έχω σαφώς άλλη άποψη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου