Μια ευκαιρία είχε…


…να κάνει μια δήλωση που θα προχωρούσε μισό βήμα μπροστά και έξω από την υποκρισία και τον σκοταδισμό, το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας…

…και δεν την έκανε…

…ο νέος Δήμαρχος της Αθήνας!

Κι ας έλεγε κατ’ ιδίαν ότι θα την έκανε πριν και από τις εκλογές του 2004!

Αλλά είπαμε: «Δεν θα πω πολλά, θα κάνω πολλά!».

Για να δούμε!(Πότε θα γίνει η Αθήνα, Βερολίνο;)

Σχόλια

 1. ΟΧΙ
  Αλλά για σκέψου το: είναι και λίγο άδικο να ζητάς από την Αθήνα να αποκτήσει από μια μέρα στην άλλη την ιδιομορφία και ιδιοσυγκρασία του Βερολίνου. Μην ξεχνάς ακόμα ότι ούτε και οι υπόλοιπες γερμανικές πόλεις μπορύν να γίνουν ποτέ Βερολίνο γιατί πολύ απλά το Βερολίνο δεν είναι Γερμανία.

  Σημ: Σχετικά με το υπονούμενο του ποστ...
  Είναι δείγμα πουρατισμού (ο κόσμος τό χει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι)? Θα είχε να προσφέρει τίποτα αν γινόταν η δήλωση? Πρέπει δηλαδή να κυκλοφορούμε με νταμπέλα στο κούτελο που να λέει είμαι μαύρος, είμαι τσιγγάνος, είμαι άθεος, κτλ.? Δεν θα ήταν positive discrimination? Και ο Wowereit (γνωστός και ως Wowi στο Βερολίνο) τη δήλωση την έκανε κάπως εσπευσμένα για να προλάβει την Bild (γνωστή και ιδιαίτερα δημοφιλής φυλλάδα της Γερμανίας - τύφλα να έχει η Espresso).
  xBerliner.wordpress.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σε τι θα είχε να προσφέρει;
  Να σου πω λοιπόν!
  Στο οτι αν ένα πολιτικός, ένας υπουργός, ένας αρχηγός κόμματος έβγαινε -όπως σε πολλές χώρες- και το έλεγε δημόσια ΔΕΝ θα είχαν γλώσσα και μούτρα κάποιοι π.χ. μουλάδες να βγαίνουν και να λένε τα απίστευτα (σε συνέδρια Γάλλων Συμβολαιογράφων στο Λουτράκι!!!), περί του πως έχουμε "καταστραφεί ως κοινωνία".
  Θα μας πήγαινε μπροστά μια τέτοια δήλωση από κάποιον που εκλέγεται από τον κόσμο!

  (Αυτό δεν αφορά τον κάθε απλό πολίτη που φυσικά και ΔΕΝ πρέπει να κυκλοφορεί με μια ταμπέλα στο κούτελο. Αφορά εκείνους που έχουν κάποια εξουσία και που πρέπει να δίνουν ένα παράδειγμα!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ίσως και να έχεις δίκιο. Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση του Wowereit (δήμαρχος του Βερολίνου): Για να προλάβει τις κίτρινες φυλλάδες έκανε τη δήλωση μόνος του.
  Το άλλο με το συνέδριο δεν το γνώριζα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου