Καλύτερα κότα παρά βόδι!

Η υπόθεση της δωροληψίας των κουμπάρων από τη ΜΕΒΓΑΛ «έσκασε» για να καλύψει το μέγα σκάνδαλο του Καρτέλ των γαλακτοβιομηχανιών ή η δημοσιοποίηση του σκανδάλου των Καρτέλ είναι αντιπερισπασμός για να υποβαθμιστεί η υπόθεση της δωροληψίας;

Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό της κότα;

Και τελικά είναι κότα «σαπάκι» ή μόνο το αυγό βρέθηκε κλούβιο;

Κλούβιο είναι το κεφάλι το δικό μας και σίγουρα όχι της κότας η οποία σε ορισμένα πράγματα σαφώς υπερτερεί του ανθρώπου-τηλεθεατή!

Τι θέλω να πω;

Μόνο οι Όρνιθες, πα να πει τα πτηνά, έχουν τη δυνατότητα να κοιτούν ταυτόχρονα το σκουλήκι στο χώμα και το γεράκι στον ουρανό. Επίσης μερικά είδη σαύρας –στις οποίες ανήκει και ο χαμαιλέοντας- μπορούν να κοιτάζουν και μπρος και πίσω. Τα ανώτερα θηλαστικά, από τον μπαμπουίνο μέχρι και όλους τους «χόμο» έχοντας τα μάτια δίπλα-δίπλα μπορούν μεν να δουν –λέμε τώρα!- με μια προοπτική τα πράγματα δεν μπορούν όμως να δουν και δεξιά και αριστερά ταυτοχρόνως.

Υποτίθεται ότι ο άνθρωπος (ακόμη και ο τηλεθεατής) έχοντας μισό δράμι εγκέφαλο παραπάνω από τις Ορνιθες μπορεί να επεξεργάζεται περισσότερες από μία-δύο πληροφορίες την ίδια στιγμή. Θα μπορούσε δηλαδή να αξιολογήσει και τα της δωροληψίας και τα του καρτέλ χωρίς το ένα να κρύβει το άλλο!

Θα μπορούσε να επεξεργαστεί ακόμη περισσότερες πληροφορίες, να ξεχωρίσει το σκουλήκι (διαφθορά) από το γεράκι (διαπλοκή).

Δεν το κάνει.

Με κίνδυνο να φαγωθεί από τα σκουλήκια ενώ ταυτόχρονα θα τον αρπάζουν τα γεράκια!

Α, ρε Πισθέταιρε, δεν μας τραβούσες όλους επάνω στη Νεφελοκοκκυγία να έχουμε το κεφαλάκι μας ήσυχο!

Σχόλια