Γιατί (τέτοια) "Πρωτοβουλία"

Εσπευσαν πολλοί, φίλοι κι οχτροί, μέσω e-mail και τηλεφώνου (γιατί ορές καρντάσια δεν τα γράφεται και σε σχόλια ΕΠΩΝΥΜΑ; Θα τα δημοσιεύσω όλα! Το υπόσχομαι!) να με ψέξουν που πήρα θέση ως Blogger (και ως άνθρωπος, φαντάζομαι) για τα αυτοδιοικητικά της Θεσσαλονίκης.

Η απάντηση είναι απλή απλούστατη: Πέραν του ότι γεννήθηκα εδώ από Σαλονικιά μάνα (πράγμα που μικρή σημασία έχει) δικαίωμα συμμετοχής στα κοινά έχουν όσοι ΖΟΥΝ ή/και ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ σε έναν τόπο, άσχετα του αν έχουν γεννηθεί ή όχι σ’ αυτόν, άσχετα επίσης του αν έχουν ζήσει 5-10 ή 80 χρόνια σ’ αυτόν, αρκεί που δεν είναι ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ και ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ. Και για να το πάω ακόμη παραπέρα, με κίνδυνο να βγει σε πολλούς ο «μικρός Ψωμιάδης» που κρύβουν μέσα στο τάχα μου προοδευτικό σαρκίο τους, δικαίωμα και υποχρέωση συμμετοχής θα έπρεπε να έχουν και όλοι οι ξένοι μετανάστες και πρόσφυγες αλλά και οι φοιτητές που ζουν, εργάζονται, ερωτεύονται, σπουδάζουν, καταναλώνουν, πληρώνουν έμμεσους και άμεσους φόρους, περπατούν, ανασαίνουν σε αυτή την πόλη. Ολοι αυτοί θα έπρεπε να έχουν και Λόγο και Ψήφο για τους ανθρώπους που θα εκλεγούν ως τοπικοί άρχοντες. Στο Δήμο Θεσσαλονίκης (όπως και στο Δήμο της Αθήνας) συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: ψηφίζουν όσοι ζουν στο Πανόραμα και την Κρήνη (την Κηφισιά και την Εκάλη, αντίστοιχα) και εργάζονται στη Θέρμη και την Καλαμαριά (στο Μαρούσι και τον Πειραιά, αντίστοιχα). Οσοι δηλαδή ουδεμία σχέση έχουν με το Κέντρο της πόλης.

«Και η αντικειμενικότητα;»

Ως Blogger (και ως άνθρωπος, ελπίζω) δεν έχω καμιά απολύτως υποχρέωση να είμαι αντικειμενικός στις απόψεις και στα πιστεύω μου. Το παλεύω να μπορώ να ακούω και την άλλη άποψη, άλλες φορές το καταφέρνω, άλλες όχι, ειδικά όταν οι «άλλες» απόψεις δεν είναι καλοδιατυπωμένες. Επίσης προσπαθώ να μην είμαι εμπαθής και να έχω την ετοιμότητα να παραδεχτώ πως κάποιες από τις απόψεις μου πιθανόν να αποδειχθούν λαθεμένες.

«Και οι ίσες αποστάσεις;»

Εχω δείξει σε κανέναν ότι τηρώ ίσες αποστάσεις;

Ούτε καν αποστάσεις ασφαλείας δεν τηρώ με αποτέλεσμα ο προφυλακτήρας όλων των αυτοκινήτων που έχω οδηγήσει να απέχουν από ελαφρώς έως βαρέως από τις αρχικές προδιαγραφές του σχεδιαστή.

Η ενασχόληση με τα κοινά σημαίνει δράση και επάνω στη δράση και λαθεμένες εκτιμήσεις θα γίνουν και διαψεύσεις θα έχεις…

Επίσης σημαίνει ότι κάποια στιγμή πρέπει να πάρεις θέση, να επιλέξεις σου και μάλιστα ανάμεσα σε υπαρκτές επιλογές και όχι ανάμεσα σε εκείνα που υπάρχουν μόνο μέσα στο κεφάλι σου ως ιδεατές επιλογές.

Το δίλημμα είναι απλούστατο: είτε δέχεσαι το παιχνίδι με τους κανόνες και τους παίκτες του και παίζεις εντός αυτού προσπαθώντας για το καλύτερο είτε λες, όχι, δεν τα δέχομαι και βγαίνεις στην αυλή να παίξεις μόνος σου τόπι ή αν έχεις τ’ αρχίδια και νομίζεις ότι ήλθε ο καιρός του ξεκινάς αντάρτικο για ανατρέψεις τα πάντα. Αν διαλέξεις να παίξεις με το τόπι σου, δεν δικαιούσαι να ομιλείς για τα εντός και τους εντός του παιχνιδιού ή σωστότερα μπορείς να λες ο,τι θέλεις αλλά ποιος σε ακούει…

Αν τώρα επέλεξες το αντάρτικο πόλεων, βουνών και πεδιάδων, με γειά σου και χαρά σου, προχώρα εσύ και εμείς ερχόμαστε. Ραντεβού στην Αβάνα!

Για να μην τα πολυλογώ:

Ποιες είναι οι επιλογές για τη Θεσσαλονίκη;

Ο Παπαγεωργόπουλος, η Αράπογλου, ο Σαχίνης, ο Καρατζαφέρης, ο Κουράκης και ο Μπουτάρης. Διαλέγεις και παίρνεις ή δεν διαλέγεις και …τόπι!

Λευκό, άκυρο και αποχή δεν «έπαιξα» ποτέ από το 80κάτι που ψηφίζω!

Διαλέγω και μετά (συνήθως) αυτομουτζώνομαι!

Ούτε στην κερκίδα θα καθίσω ποτέ να παριστάνω τον προπονητή.

Πόσο μάλλον στο blog!

Σχόλια

 1. Λοιπόν, βρίσκομαι στο Βερολίνο για λιγότερο από ένα έτος. Την Κυριακή που μας πέρασε (προχτές) έγιναν δημοτικές εκλογές. ΕΙΧΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ. Από τη στιγμή που κάποιος διαμένει σε μία πόλη και πληρώνει δημοτικά τέλη, έχει το δικαίωμα να ψηφίζει. Ανάμεσα δε στους υποψηφίους, ήταν και καμμιά πενηνταριά τουρκικής καταγωγής... Πάντως, άμα δεν επιβληθεί από τα πάνω (λέγε με Ε.Ε.), τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει ως προς το θέμα του ποιος έχει δικαίωμα ψήφου. Αλήθεια, τί λέει η χάρτα των δικαιωμάτων του ευρωπαίου πολίτη (δεν υπάρχει ακόμα νομίζω, αν και συζητιέται εδώ και καιρό) γι'αυτό;

  Το θέμα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είναι ζήτημα ισονομίας/ισοπολιτείας.

  Υ.Γ.: Βγάλε το comment moderation!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Παρ' ότι τα οι καταστάσεις είναι διαφορετικές μεταξύ μας, θα ήμουν πολύ μεγάλος μαλάκας αν δεν σχολίαζα αυτό το post σου και αν μέσα από αυτό το σχόλιο δεν σου απέδιδα το δίκιο σου για το προηγούμενο, με τίτλο "Είμαι μαζί του".
  Στο είμαι μαζί του τα είπες όλα, σε σχέση με τις εκλογές στον Δήμο. Σε σχέση με όσους διαγκωνίζονται μαζί του για την Δημαρχία , σαφώς είναι ο καλύτερος για ΟΛΟΥΣ του λόγους που αναφέρεις.
  Αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι ότι δεν ξέχασες τις αρχικές του δηλώσεις (Νο2 των λόγων που τον υποστηρίζεις) οι οποίες με έκαναν να του τα χώσω μέσα από τα blog μου.
  Έχω δηλώσει ότι σε περίπτωση που υπάρχει υποψήφιος από το ΠΑΣΟΚ και κατέβει και ο Μπουτάρης, το λιγότερο, του χρωστάω την ψήφο μου. Το εννοώ.

  Όσο για το συγκεκριμένο post όπου κάνω το σχόλιο, συμφωνώ απόλυτα ότι θα πρέπει να έχουν λόγο και ψήφο όλοι σε όσους αναφέρεσαι, ίσως τότε να μην είχαμε το ντουέτο αυτό στην εξουσία. Από την άλλη όμως δεν μπορώ να αγνοήσω την λογική όλων όσων κατοικούν σε ένα δήμο, μόνιμα, αλλά έχουν τα δικαιώματά τους στο χωριουδάκι τους γιατί "έχουν συμφέροντα εκεί".
  Όσο για αντικειμενικότητα; Ποιός νοιάζεται γι' αυτή Πάντως όχι εγώ.

  Αν όμως όπω λες δέχεσαι το παιχνίδι με τους παίκτες και τους κανόνες, τότε οφείλεις, αφού κατοικείς μόνιμα στην Θεσσαλονίκη και ξέρεις ότι μόνο οι δημότες ψηφίζουν, να μην σταματήσεις μόνο στο να λες την άποψή σου, αλλά έμπρακτα να μεταδημοτεύσεις και να ψηφίσεις (το δεύτερο πρόσωπο δεν είναι για σένα, μιλάω γενικά).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μάλλον ξεχνάμε την καλοψημένη φρατζόλα πολυτελείας του Βολταίρου: "Διαφωνώ με όσα λες, αλλά θα υπερασπίζομαι μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες".

  Περί αντικειμενικότητας έγραψε ο Ολιβιέρο Τοσκάνι στο εξαιρετικό του βιβλίο "Δεν είμαι αντικειμενικός".

  Και ποιος είναι άλλωστε; Άσχετα πόσοι έχουν τα 00 να το παραδεχτούν.

  Τις καληνύχτες μου captain.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο κύκλος, Νυκτόπολι,είναι ήδη πολύ στενός γιά να χωρέσουν γκρίνιες.(Οι οποίες-ω του θαύματος-απευθύνονται μόνον σε πρόσωπα που δημοσιεύουν τις απόψεις τους και μάλιστα όχι σε πρόσωπα που αποφασίζουν!)
  Η Θεσσαλονίκη, μετά τον Μαναβή, συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια νεοδημοκρατικές διοικήσεις.Η Αθήνα, με την στροφή υπέρ του Τρίτση,κάνει ακριβώς το ίδιο.Η μόνη (δυστυχώς ή ευτυχώς) εναλλακτική λύση γιά την Θεσσαλονίκη είναι να υποστηριχτεί ένας συντηρητικός υποψήφιος από τους εκτός ΝΔ μηχανισμούς.Συντηρητικός, όχι Ανδριανόπουλος, μήτε Μάνος.Κάποιος της φάρας των νοικοκυραίων.Όπως οι "δημοκρατικές δυνάμεις" χρησιμοποιούσαν παλιά τον Πεπελάση, τον Σβώλο και λοιπά.Το ζήτημα δεν είναι ο Μπουτάρης, σε αυτήν την φάση. Μόνον ένθερμος υποστηρικτής του Ψωμιάδη θα έβαζε αντίπαλό του την Πατουλίδου.Κάποιος που δεν έχει ιδέα από το θυμικό των Ποντίων,οι οποίοι δεν είναι κάποιο μονομπλόκ, αλλα έδωσαν θρυλικούς αριστερούς και θρυλικούς δεξιούς, ενίοτε από την ίδια οικογένεια.Να αφήσουμε προς στιγμήν τα μεταμπλογκικά και την μετα-ιστορία.Στην Θεσσαλονίκη και περιφέρεια πολλά ερμηνεύονται από την μελέτη των φυλών ,όχι των κοινωνικών ομάδων...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δεν είμαι Σαλονικιά, αλλά ουδεμίαν σχέση έχει.
  Μ' αρέσει που εκτίθεσαι και επιχειρηματολογείς και υποστηρίζεις τις απόψεις σου γι αυτό και σ εκτιμώ, άσχετα με το αν συμφωνώ ή όχι με αυτά που λες.

  Κοίτα,
  the biggest risk in life is not taking one.


  κι άσε τους άλλους να παίζουν με το τόπι ή ότι άλλο τους ευχαριστεί.


  trapped

  Με τα κοινά δεν ασχολούμαι πια, ούτε από μακρυά.
  Δηλώνω βαθύτατα απογοητευμένη, ειδικά με το μικρό χωριό της δραπετσώνας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. exiled >>> H Χάρτα σαφώς λέει ότι κάθε ευρωπαίος πολίτης δικαιούται να ψηφίζει στον τόπο (και στη χώρα) που κατοικεί. Στην Ελλάδα των (για μικροκομματικούς λόγους) εξαιρέσεων, ειλικρινά δεν ξέρω τι ισχύσει και τι δεν ισχύει. Το σίγουρο είναι οτι η διαδικασία μεταδημότευσης έχει σαφώς απλοποιηθεί οπότε είναι στο χέρι ΚΑΘΕ πολίτη να μεταφέρει τα δικαιώματά του εκεί που ζει.
  Υ.Γ.: («Βγάλε το comment moderation!») ΞΕΧΝΑ ΤΟ και μην έχεις εμμονές!
  Argos >>>
  « Σε σχέση με όσους διαγκωνίζονται μαζί του για την Δημαρχία , σαφώς είναι ο καλύτερος για ΟΛΟΥΣ του λόγους που αναφέρεις.»
  Ετσι είναι! Από αυτούς έχουμε να επιλέξουμε όσοι συμμετέχουμε και όσοι θα ψηφίσουμε. Εγώ μπορεί να ήθελα για Δήμαρχο τον Διονύση Σαββόπουλο ή τον Μίκη Θεοδωράκη ή τον Μίκυ Μάους ή τον Φιντέλ Κάστρο ή τον (φτου, φτου) Ευάγγελο Βενιζέλο (να μη σου πω και τον Ελευθέριο Βενιζέλο), αφού δεν κατεβαίνουν θα ήταν ανόητο, ένα μήνα πριν τις εκλογές και να το συζητώ!
  «Αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι ότι δεν ξέχασες τις αρχικές του δηλώσεις (Νο2 των λόγων που τον υποστηρίζεις) οι οποίες με έκαναν να του τα χώσω μέσα από τα blog μου».
  Και καλά έκανες και τα έχωσες και καλά θα κάνεις και να τα ξαναχώσεις με κάτι παρόμοιο. Κι εγώ το ίδιο θα κάνω! Ισως όχι πάνω στη μάχη (είναι μια σκουριασμένη αρχή μου αυτό: πάνω στη μάχη που επιλέγεις να δώσεις δεν πλακώνεσαι με τον συμπολεμιστή σου) αλλά σίγουρα μετά. Εκτός αν τα πάρω εντελώς στην κράνα. Πράγμα όχι σπάνιο…
  «Από την άλλη όμως δεν μπορώ να αγνοήσω την λογική όλων όσων κατοικούν σε ένα δήμο, μόνιμα, αλλά έχουν τα δικαιώματά τους στο χωριουδάκι τους γιατί "έχουν συμφέροντα εκεί».

  Δεν ανήκω σε αυτούς. Εχω μεταδημοτεύσει 4 από το χωριό του πατέρα μου οπου με είχαν (ήταν υποχρεωμένοι τότε) στα μητρώα αρρένων, στην Αθήνα, από την Αθήνα σε ένα Δήμο της Αττικής, μετά ξανά στο Δήμο της Αθήνας και πριν τρία χρόνια εδώ… Μου ήταν αδιανόητο να μην ψηφίζω στο μέρος που ζω… Ιδιαίτερα στις Δημοτικές εκλογές…

  θοδωρής >>>
  Χαίρε δάσκαλε!

  ΠΕΤΕΦΡΗΣ >>>
  Για μια ακόμη φορά, σωστά μίλησες! Ουγκ!

  Anonymous (trapped)>>> Θα διαφωνήσουμε. Η απογοήτευση δεν είναι καλό οδηγός. Ενεργός είναι ένας πολίτης πάντα και παντού είτε είναι απογοητευμένος είτε αισιόδοξος. Τα δικαιώματά μας και τη δράση μας (όπως άλλωστε και τη σκέψη μας) δεν την εκχωρούμε σε κανέναν. Ξανασκέψου το!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Συμφωνώ μαζί σου στο "είμαι μαζί σου". Aν έλεγα κάτι για τον Mπουτάρη δεν θα ήταν πολύ διαφορετικό από αυτό που γράφεις.

  Θέλω να προσθέσω τα εξής για την αντικειμενικότητα και τις ίσες αποστάσεις.
  1. Δεν είναι του κόσμου τούτου, ούτε η αντικειμενικότητα ούτε οι ίσες αποστάσεις. Σας γλυτώνω από την απόδειξη.
  2. Eίναι κατασκεύασμα εκείνων που όταν τους γίνεται μια ερώτηση για οτιδήποτε απαντούν αόριστα λέγοντας τίποτε.

  H οποιαδήποτε ύπαρξη δεν μπορεί να είναι ούτε αντικειμενική ούτε (να προσθέσω) δίκαια. Άλλο "ισότιμη" και άλλο "ίδια". Δεν συγχέονται.

  Kάτι ακόμη. Δεν υπάρχει έξω από το παιχνίδι. Tο έξω από το παιχνίδι είναι ή μόνος σου στα άγρια βουνά (που δεν τολμάω καν να σκεφτώ το μέγεθος των αρχιδιών που πρέπει να έχει κάποιος για να το κάνει) ή κάτω από τη γη (1.5 μέτρο, όχι πολύ... και πάλι δεν είσαι σίγουρος πως βγήκες γιατι ξέρω κάτι ιστορίες αναστημμένων για τις εκλογές...) Aκόμη κι όταν παίζεις το τόπι σου παίζεις το παιχνίδι. Όταν γίνεις αντάρτης παίζεις το παιχνίδι. (δες πόσο κακό έκαναν οι ερυθρές ταξιαρχίες στο κατεστημμένο της ιταλίας και η 17ν στο δικό μας).
  Άρα μιας και το παιχνίδι το παίζουμε έτσι κι αλλοιώς, τουλάχιστον ας το παίξουμε όπως καλύτερα μπορούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. 1) Σημείωση: Και εγώ ως φοιτητής σε ένα χωρίον της ανατολικής Αγγλίας είχα δικαίωμα ψήφου στις τοπικές δημοτικές...

  2) Η blog-ο-πολιτική παραμένει πολιτική του καναπέ. Βγες επώνυμα αύριο το πρωί από το πόστο σου και πες ότι καταλαβαίνεις... Αλλά όταν ασκείς πολιτική του καναπέ, δεν νομίζω πως έχεις δικαίωμα να αναζητάς συνοδοιπόρους ή/και επικριτές που θα ασχοληθούν πέρα απ'το "κάτσε να πω και εγώ τη μαλακίτσα μου...".

  Θεωρώ πως αυτό που πραγματικά σου λένε οι επικριτές σου είναι: Μην εκτίθεσαι από κάτι τόσο εφήμερο και κατά καιρούς τόσο βλακώδες...

  Το σχόλιο αυτό φυσικά και δεν αφορά εσένα προσωπικά... Αλλά ακόμα και έτσι αν ήταν, μην ξεχνάς πως αυτή τη στιγμή κάθομαι αναπαυτικά στον καναπέ μου.

  3) "Λευκό, άκυρο και αποχή δεν «έπαιξα» ποτέ από το 80κάτι που ψηφίζω!"

  - Εγώ το παίζω συχνά, και δεν με πείθεις πως δεν είναι άποψη.

  4) "Ο Παπαγεωργόπουλος, η Αράπογλου, ο Σαχίνης, ο Καρατζαφέρης, ο Κουράκης και ο Μπουτάρης. Διαλέγεις και παίρνεις ή δεν διαλέγεις και …τόπι!"

  - Διάλεξα... Λευκό.

  5)"Στο Δήμο Θεσσαλονίκης (όπως και στο Δήμο της Αθήνας) συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: ψηφίζουν όσοι ζουν στο Πανόραμα και την Κρήνη (την Κηφισιά και την Εκάλη, αντίστοιχα) και εργάζονται στη Θέρμη και την Καλαμαριά (στο Μαρούσι και τον Πειραιά, αντίστοιχα). Οσοι δηλαδή ουδεμία σχέση έχουν με το Κέντρο της πόλης."

  - Εγώ που μένω κάτω Τούμπα και δουλεύω Καλαμαριά και Εύοσμο, και παλαιότερα δούλευα Φάληρο, και ακόμα πιο παλιά Αριστοτέλους, έχω σχέση με το κέντρο της πόλης;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Tyxod said...
  “1) Σημείωση: Και εγώ ως φοιτητής σε ένα χωρίον της ανατολικής Αγγλίας είχα δικαίωμα ψήφου στις τοπικές δημοτικές...”
  Κι έτσι πρέπει!
  (Αλήθεια, εσύ ψήφισες εκεί; ‘Η και εκεί «λευκό»;)

  »2) Η blog-ο-πολιτική παραμένει πολιτική του καναπέ. Βγες επώνυμα αύριο το πρωί από το πόστο σου και πες ότι καταλαβαίνεις... Αλλά όταν ασκείς πολιτική του καναπέ, δεν νομίζω πως έχεις δικαίωμα να αναζητάς συνοδοιπόρους ή/και επικριτές που θα ασχοληθούν πέρα απ'το "κάτσε να πω και εγώ τη μαλακίτσα μου...".
  Ποιος το λέει αυτό; Δεν το είδα στα σχόλιά μου…
  Θα απαντήσω όμως!
  Το «πόστο» που κατέχω βρίσκεται σε ένα ΜΜΕ που δεν μου ανήκει! Με λεφτά άλλου (του όποιου άλλου θα το θεωρούσα ΑΤΙΜΙΑ να εκφράσω προσωπικές πολιτικές απόψεις. Επίσης, θα ξέρεις ότι ούτε πολιτικός συντάκτης είμαι ούτε πολιτικός αναλυτής ούτε τεχνοκράτης της πολιτικής. Σε περίπτωση όμως που ήμουν θα προσπαθούσα να τηρήσω όλες τις αρχές δημοσιογραφικής δεοντολογίας, πράγμα που ΔΕΝ είμαι υποχρεωμένος να κάνω στο Blog μου…
  Αλλά να στο πω και αλλιώς: Στα «παπάρια» του του αναγνώστη που ΑΓΟΡΑΖΕΙ μια εφημερίδα για το ΠΟΙΟΝ υποστηρίζει ο «Ανεμος» και κάθε «Ανεμος». Αυτός που μπαίνει στο προσωπικό μου Blog όμως καλά θα κάνει να μάθει τι μυαλά κουβαλάω και να με κρίνει εδώ. Εδώ που κι εκείνος κι εγώ επικοινωνούμε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ και όχι με το ζόρι.
  Επίσης, δεν αναζητώ ούτε συνοδοιπόρους ούτε επικριτές. Εκφράζω την άποψή μου –όπως και για όλα τα πράγματα- έτσι όπως μου βγαίνει και τη νιώθω.

  »Θεωρώ πως αυτό που πραγματικά σου λένε οι επικριτές σου είναι: Μην εκτίθεσαι από κάτι τόσο εφήμερο και κατά καιρούς τόσο βλακώδες...»
  Το αν εκτίθεμαι και ΠΟΣΟ εκτίθεμαι, να μου επιτρέψεις να είναι δικός μου λογαριασμός. Αυτό που «πραγματικά μου λένε οι επικριτές μου» είναι ένα άνευ προηγουμένου πατρονάρισμα το οποία και φυσικά δεν δέχομαι.
  Οσο για το αν η ΠΟΛΙΤΙΚΗ και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι κάτι εφήμερο και βλακώδες… τι να πω;

  »Το σχόλιο αυτό φυσικά και δεν αφορά εσένα προσωπικά... Αλλά ακόμα και έτσι αν ήταν, μην ξεχνάς πως αυτή τη στιγμή κάθομαι αναπαυτικά στον καναπέ μου.»
  Δεν το ξεχνώ!
  Αλλά αν κάποιος χαλιέται, να μην ξεχνάει επίσης ότι μπροστά από τον καναπέ του υπάρχει και μια τηλεόραση. Ας την ανοίξει. Παίζει Γερμανού και Ψινάκη!


  »3) "Λευκό, άκυρο και αποχή δεν «έπαιξα» ποτέ από το 80κάτι που ψηφίζω!"

  - Εγώ το παίζω συχνά, και δεν με πείθεις πως δεν είναι άποψη.»
  Μα δεν θέλω να πείσω κανέναν να μην ψηφίζει «λευκό».
  Να μου επιτρέψεις να πιστεύω όμως –κάτι που και με τα μαθηματικά αποδεικνύεται- ότι το άκυρο και το «λευκό» επίσης ΕΚΛΕΓΟΥΝ και μάλιστα αυτούς που δεν θα θέλαμε καθόλου!
  Παρεπιπτόντως, η συζήτηση περί «λευκού» έχει άλλη αξία και βάρος για τις Δημοτικές Εκλογές και άλλο για τις Βουλευτικές.
  »4) "Ο Παπαγεωργόπουλος, η Αράπογλου, ο Σαχίνης, ο Καρατζαφέρης, ο Κουράκης και ο Μπουτάρης. Διαλέγεις και παίρνεις ή δεν διαλέγεις και …τόπι!"

  - Διάλεξα... Λευκό.»
  Εις υγείαν!


  »5)"Στο Δήμο Θεσσαλονίκης (όπως και στο Δήμο της Αθήνας) συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: ψηφίζουν όσοι ζουν στο Πανόραμα και την Κρήνη (την Κηφισιά και την Εκάλη, αντίστοιχα) και εργάζονται στη Θέρμη και την Καλαμαριά (στο Μαρούσι και τον Πειραιά, αντίστοιχα). Οσοι δηλαδή ουδεμία σχέση έχουν με το Κέντρο της πόλης."

  - Εγώ που μένω κάτω Τούμπα και δουλεύω Καλαμαριά και Εύοσμο, και παλαιότερα δούλευα Φάληρο, και ακόμα πιο παλιά Αριστοτέλους, έχω σχέση με το κέντρο της πόλης;»

  Το λάθος είναι δικό μου. Οπου «Κέντρο» βάλε «Δήμος» (Θεσσαλονίκης)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. "“1) Σημείωση: Και εγώ ως φοιτητής σε ένα χωρίον της ανατολικής Αγγλίας είχα δικαίωμα ψήφου στις τοπικές δημοτικές...”
  Κι έτσι πρέπει!
  (Αλήθεια, εσύ ψήφισες εκεί; ‘Η και εκεί «λευκό»;)"

  - Μια γκόμενα ψήφισα... (Και βγήκε κι όλας!)

  ------------

  "Οσο για το αν η ΠΟΛΙΤΙΚΗ και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι κάτι εφήμερο και βλακώδες… τι να πω; "

  - Το blogging, όχι η δημοκρατία, ούτες η πολιτική... read (maybe) before answering...

  ------------

  "Το αν εκτίθεμαι και ΠΟΣΟ εκτίθεμαι, να μου επιτρέψεις να είναι δικός μου λογαριασμός."

  - Τέλεια... Αλλά μην γκρινιάζεις όμως, όταν σε ξεσκίζουν με τις μαλακίες τους... Μη βουτάς μέσα στα σκατά, και μετά μας λες "αχ, λερώθηκα"...

  ------------

  "Αλλά αν κάποιος χαλιέται, να μην ξεχνάει επίσης ότι μπροστά από τον καναπέ του υπάρχει και μια τηλεόραση. Ας την ανοίξει. Παίζει Γερμανού και Ψινάκη!"

  - Αυτό είναι προσωπικό σχόλιο. Απαντάω προσωπικά: Κάνω δυο δουλειές, και ενίοτε τρεις, και δυστυχώς (;) ποτέ δεν είμαι σπίτι στο prime time... Μόνο κάτι σειρές στο star μετά τις 1 το πρωί βλέπω...

  ------------

  Μα δεν θέλω να πείσω κανέναν να μην ψηφίζει «λευκό».
  Να μου επιτρέψεις να πιστεύω όμως –κάτι που και με τα μαθηματικά αποδεικνύεται- ότι το άκυρο και το «λευκό» επίσης ΕΚΛΕΓΟΥΝ και μάλιστα αυτούς που δεν θα θέλαμε καθόλου!
  Παρεπιπτόντως, η συζήτηση περί «λευκού» έχει άλλη αξία και βάρος για τις Δημοτικές Εκλογές και άλλο για τις Βουλευτικές.

  - Ναι στην Ελλάδα όντως το εκλογικό σύστημα έχει ανακυρήξη το λευκό σε δεκανίκι του πρώτου. Αλλά ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΩ ΕΓΩ την πολιτική μου άποψη, επειδή το εκλογικό σύστημα είναι για τον πούτσο... Αυτό πιστεύω, αυτό ρίχνω... Μετρήστε το όπως θέλετε... ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ.

  -------------

  "Το λάθος είναι δικό μου. Οπου «Κέντρο» βάλε «Δήμος» (Θεσσαλονίκης)"

  - Makes more sense now...

  -------------

  ΥΓ. Βαριέμαι αφόρητα να περιμένω να κάνεις moderate το comment, να απαντήσεις, κλπ κλπ... Αν έχεις όρεξη να συνεχίσουμε το διάλογο, το κινητό μου τό χεις... Κερνάω εγώ αυτή τη φορά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Και μετά ο,τι πούμε να το ανεβάσουμε εδώ! Γουστάρω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Οντως δεν κατάλαβα οτι μιλούσες για το Blogging (ούτε αυτό το θεωρώ εφήμερο πάντως). Sorry!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Α, κι εδώ μέσα λέμε και μερικά πράγματα για να τ' ακούει "η πεθερά"!
  Φαντάζομαι να το καταλαβαίνεις και να το (με) δικαιολογείς! Ξέρω οτι δεν είσαι καναπεδάτος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ρε! Γαμώ τις απολογίες σου γαμώ... Εγώ φτιάχνομαι για βρομόξυλο και εσύ παραιτήσε τόσο εύκολα...

  :)

  ΥΓ. Κερνάω, είπα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ΑΠΟΛΟΓΙΑ???
  Μάλλον κάτι ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ έχεις καταλάβει!
  Απολογούνται κάτι σκούρες κότες, ΜΟΝΟ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου