Γκεμπελίσκοι ή Κρετίνοι;

Αντε μετά να προχωρήσει η κεντροδεξιά-φιλελεύθερη σκέψη στην Ελλάδα!

Οσο η Ηγεμονία και οι σατραπείες της βυθίζουν τον κόσμο στο αίμα τόσο λυσσάνε να την υποστηρίξουν οι πρόθυμοι οπαδοί και οι συνεργάτες της.

Και πως την υποστηρίζουν;

Ρίχνοντας κουβάδες λάσπης σε όσους δεν σκύβουν τα κεφάλια.

Ξαφνικά μάλιστα ανακάλυψαν και την καραμέλα για την «ηγεμονεύουσα ιδεολογικά την χώρα Αριστερά» κι όποιον πάρει ο χάρος!

(Πάλι καλά δηλαδή που είναι μόνο ιδεολογικά ηγεμονεύουσα γιατί αν ήταν και πολιτικά θα άρχιζαν να φωνάζουν όπως το ’81 ότι «θα έλθουν οι κομμουνιστές και θα μας πάρουν τα σπίτια και θα μας σφάξουν με τα κονσερβοκούτια»).

Το γελοίον της υπόθεσης είναι ότι μέσα στην νεοφιλελεύθερη αποχαύνωση και τις ιδεοληψίες τους έχουν πάθει επιλεκτική τύφλωση και ούτε λίγο ούτε πολύ βλέπουν ότι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην Ελλαδίτσα και τον αριστερόπληκτο λαουτζίκο της επικρατεί ο «κομπλεξικός αντιαμερικανισμός» και ο χυδαίος αντιιμπεριαλισμός!

Πουθενά αλλού!

Μα πουθενά!

(Ούτε καν στο Κονέκτικατ, δηλαδή!)

Μόνο και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην Ελλάδα γίνονται διαδηλώσεις κατά του πολέμου στο Ιράκ και της εισβολής στο Λίβανο!

Ούτε οι Κουβανοί δεν έχουν, σύμφωνα με τα άρθρα τους, τέτοιον αντιαμερικανισμό!

Βρήκαν μάλιστα και που οφείλεται αυτός!

«Η μονόπλευρη θεώρηση της Αριστεράς και της τωρινής σύγκρουσης υπαγορεύεται από το αντιορθολογικό μένος ενάντια στις ΗΠΑ και στον δυτικό κόσμο. Είναι περισσότερο ψυχολογική παρά πολιτική στάση. Μπορεί να ερμηνευθεί μόνο από τα τραύματα πού προκάλεσε η κατάρρευση των σοσιαλιστικών παραδείσων και συνεπώς των οραμάτων για τα οποία κάποιοι έδωσαν όλη τη ζωή τους.» (Καθημερινή 30 Ιουλίου 2006
Π.Μανδραβέλης
)

Τέτοια η οξυδέρκεια των φωστήρων της Δεξιάς!

Μόνο κάτι «εγχώριοι επαναστάτες» (κι ο Κώστας Καζάκος φαντάζομαι!) αντιδρούν στην Κοντολίζα Ράϊς!

Κανείς άλλος! Πουθενά στον Κόσμο!

Και κάποιοι τους πιστεύουν!

Και εξακολουθούν να τους θεωρούν φωτισμένους Κεντροδεξιούς (με ΑΞΙΕΣ!)

Εμ, γι αυτό ψάχνουν την γοητεία των ιδεών τους σε κείμενα του Τσόμσκι, του Νέγκρι και του Ντεριντά! (Σε λίγο θα την ψάχνουν και στα κείμενα του Τζίμη Πανούση! Να μου το θυμηθείς!).

(Το εξώφυλλο από το εβδομαδιαίο περιοδικό «Η Φωνή του Χωριού» - Ιδεολογικό Οργανο της Κεντρικής Κομματικής Οργάνωσης Βάσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ανω Κοκκινομαγούλας!!!)


Κι άλλοι εγχώριοι επαναστάτες: Veterans Against the Iraq War, US Labor Against the War : Index. Military Families Against The War, Lawyers Against the War, Historians Against the War.

Και μερικές διαδηλώσεις, οργανωμένες από Ελληνες αριστερούς, ψευτοεπαναστάτες, για τις επόμενες ημέρες:

London: Friday 11 August 5-7pm Downing Street

Brize Norton: 12:00 noon main gate RAF Brize Norton, Saturday 12th August

Hackney: Saturday 12 August Assemble 1pm

Manchester: Saturday 12th August, 1pm

Scotland: Edinburgh: Saturday 12th August

Κι ακόμη:

Protests in Israel and worldwide against war on Lebanon

Λοιπόν;

Γκεμπελίσκοι ή Κρετίνοι;...

Tι να φταίει τι να φταίει που δεν πήγαμε μπροστά; Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ! » OBSERVER

Σχόλια

 1. Eσεις φωνάζετε MONO κατα των αμερικανων- δεν θεωρείτε αυτονόητο ότι η ευαισθησία σας πρέπει να εξεγείρετε και στην περίπτωση της σοβιετικης εισβολης στην Oυγγαρία, Aυγανισταν, Tσετσενία κ.λ.π. Aρα, είσαστε κατευθυνόμενοι, ενεργείτε με παρωπίδες. Eγω δεν έχω πρόβλημα να καταγγείλω τον φασισμο και την καταπίεση, απο OΠOYΔHΠOTE και αν προέρχεται- εσεις και οι ομοιδεάτες σας πότε το κάνατε; Eίναι γι αυτο το λόγο που το K.K.E. και ο Συνασπισμος δεν υποστηρίζονται απο ευρυ φάσμα πολιτων και τα ποσοστα τους παραμένουν τραγικα καθηλωμένα. Tο σχόλιο σας για Mανδραβέλη κ.λ.π. είναι χολερικο και σταλινικο. Ξυπνάτε, μωρε!

  BAΣIΛHΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. «Εσείς…»
  Εμείς;
  Ποιοι είμαστε «εμείς»;
  Σε ποιους ακριβώς νομίζεις ότι αναφέρεσαι;
  Αν έχεις διαβάσει 2-3 post από τα 1500τόσα αυτού του ρημαδιασμένου blog και με ένα άνω του μετρίου IQ, θα είχες καταλάβει ότι το «εμείς» εδώ μέσα δεν ισχύει. Πολύ δε περισσότερο αν αυτό αφορά το ΚΚΕ και τον Συνασπισμό, κόμματα της εποχής των Παγετώνων.
  Αν «εσείς» ζείτε ακόμη στην εποχή του «συμμοριτοπόλεμου» και της αντικομμουνιστικής υστερίας, εγώ φιλοδοξώ να ζήσω στην εποχή μας (21ος αιώνας, you know!), οπότε αυτά τα «εσείς» είναι από άσφαιρα έως παντελώς ηλίθια.
  Και βεβαίως η ευαισθησία μας εξεγέρθηκε στις περιπτώσεις «της σοβιετικης εισβολης στην Oυγγαρία, Aυγανισταν, Tσετσενία κ.λ.π» -παρεμπιπτόντως, το Αφγανιστάν γράφεται με Φι, εκτός κι αν οι σύμμαχοί μας το μετονόμασαν σε «Aυγανισταν» για να το κάνουν ομελέτα!!!- αλλά και της Πράγας και της ΚΥΠΡΟΥ και της Γρανάδας και των Φόκλαντ και της Σερβίας και… και… και…

  Τελικά το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός «δεν υποστηρίζονται απο ευρυ φάσμα πολιτων και τα ποσοστα τους παραμένουν τραγικα καθηλωμένα» ή όπως γράφει ο Μανδραβέλης «ηγεμονεύουν ιδεολογικά τη χώρα»;
  Αποφασίστε επιτέλους για να ξέρουμε κι εμείς πώς να πορευτούμε σε αυτή τη ζωή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δυστυχώς, είναι οι «ξύπνιοι» Βασίληδες και Πάσχοι αυτού του κόσμου που ηγεμονεύουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Eχετε δίκαιο για τη γραφή του Aφγανιστάν.

  Eκανα λάθος επειδη δεν είμαι και πολυ εξοικειωμένος με το κομπιούτερ.

  Aν ξαναδιαβάσετε την απάντηση σας, ίσως -έστω απο μέσα σας- παραδεχθείτε ότι "αρπαχτήκατε" απο ενα ορθογραφικο λάθος για να με ...κατατροπώσετε και να με ...εξευτελίσετε!

  Προς πληροφορίαν σας, γνωρίζω άριστα την ελληνικην- ίσως καλύτερα και απο σας...

  Προς το τέλος της απάντησης σας στο σχόλιο μου, επιχειρείτε σύνδεση δυο ANOMOIΩN μεγεθών: Tων χαμηλων ποσοστων δηλαδη K.K.E.-Συνασπισμου, με το γεγονος ότι οι δυο αυτοι κομματικοι σχηματισμοι HΓEMONEYOYN πράγματι IΔEOΛOΓIKA στον ελληνικο χώρο. Kαι, βασισμένοι πάνω στην σαρθρότατη αυτη σύνδεση, προσπαθείτε να παρουσιάσετε τον κ. Mανδραβέλη και εμένα ως ατομα που προβάλλουν αλληλοσυγκρουόμενα επιχειρήματα-άρα, είμαστε εν αδίκω και λέμε βλακείες...

  Eνόψει όλων αυτων, κρίνω ότι είναι μάταιο να επιχειρει κάποιος να συνδιαλλαγει μαζι σας. Δεν είστε καλόπιστοι. Eχετε φασίζουσα συμπεριφορα.

  Για το λογο αυτο, κρίνω βλακώδες εκ μέρους μου να συζητω μαζι σας. Eσεις έχετε -όπως φαίνεται- ανακαλύψει την πάσαν αλήθειαν επι παντος, και δεν ανέχεστε αντίθετη αποψη.

  Mπράβο σας, το ίδιο ισχυρίζεται κάποτε και εξάχρονος γιος μου!Mε αυτον συζητω όμως, διότι υπάρχει προοπτικη να αλλαξει μυαλα.Eσεις, όχι.

  Γεια σας, δεν πρόκειται να επανέλθω-είναι μάταιο και κουραστικο.

  BAΣIΛHΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. AN δεν καταλαβαίνετε ότι μειώνετε τον εαυτο σας αλλά και την -όποια- επιχειρηματολογία σας όταν απαντάτε με αυτη τη χολερικότητα και μικρότητα (ακόμη και για ενα ...ορθογραφικο λάθος!), τότε κάθε συζήτηση μαζι σας είναι μάταιη και περιττή.

  Γεια σας,

  BAΣIΛHΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Aporia: To exofillo tou The Village Voice me ton Uncle Sam na kratai mia maska tou Bin Laden giati to evales? Iponois oti to VV iposirizi tis retarded aristeres theories sinomosias? Lipon, prin xanamilisis gia IQ pano apo ton meso oro, diavase to shetiko arthro sto alternative Village Voice to opio koroidevi tis retarded conspiracy theories pou ehoun vgali kati trelloi...
  http://villagevoice.com/film/0632,halter,74115,20.html

  By the way, prin kanis hazoplaka gia to orthografiko lathos tou Vasili, kita ta dika sou: To Connecticut proferete "Konetikat", ke ohi "KoneKtikat".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. to exofillo tou Village Voice me ton Uncle Sam na kratai mia maska tou bin Laden ti to evales? an diavazes 'i katalavenes to shetiko arthro, to alternative ke "aristero" VV koroidevi tis theories sinomosias merikon retarded tipon. Prosehe lipon otan milas gia IQ, ektithese :)

  By the way, to Connecticut proferete "Konetikat" ke ohi "Konektikat". Prin lipon kanis hazoplaka gia to orthografiko tou Vasili, rota kanenan pou na xeri kati parapano na kani proofread to post sou. To Village Voice sou elipe tromara sou...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αν θέλεις να δεις τι έχει γράψει όλα αυτά τα χρόνια το V.V. (και όχι μόνο):

  http://www.villagevoice.com/blogs/bushbeat/archive/001285.php
  http://www.villagevoice.com/news/0429,mondo4,55330,6.html
  http://www.villagevoice.com/news/0537,fergusonweb2,67726,2.html
  http://www.villagevoice.com/news/0549,news,70668,2.html
  www.villagevoice.com/news/0251,davis,40618,6.html
  www.villagevoice.com/news/0425,schanberg,54517,6.html
  http://www.villagevoice.com/film/0436,atkinson,56546,20.html

  αλλά και ο Tom Robbins:

  http://www.villagevoice.com/news/0430,robbins,55417,5.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Επίσης, νομίζω οτι εκεί στο Αμερική λέτε και το Σικάγο, Τσικάγκο!
  Σωστά;

  (Θα πούμε κι άλλες παπαριές;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Last time I checked, to Chicago edo stin ameriki legete "Sikagko" ke ohi "Tsikagko". alla esis i ellines aristeri ta xerete ola, opote mallon tha xeris kalitera.

  to point mou ine oti ama thes na kanis plaka gia to orthografiko lathos kapiou, na prosehis prota to accent sou :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Πέρα απο την βιβλιογραφία και τα ελληνικά Μέσα που το γάφουν εδώ και δεκαετίες "Κονέκτικατ", μήπως σου λέει κάτι το Greek News (greek-american weekly newspaper) που το γράφει έτσι;

  π.χ. http://www.greeknewsonline.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1879

  ή ΚΑΙ οι ελληνοαμερικάνοι είναι αγράμματοι;

  To point είναι πριν γράψεις μια ανοησία να το ψάχνεις λίγο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου