Γελοία ερωτήματα

Εγραφα το Σάββατο στο :::Open::: για τα ακαταμάχητα επιχειρήματα των εγχώριων νέο-κον(τολιζικών) υπέρ των «λίγο πιο ίσων αποστάσεων». Επιχειρήματα του είδους: «Δηλαδή εμείς –οι Ελληνες- τι θα κάναμε εάν οι γείτονές μας, οι Σκοπιανοί, διεκδικούσαν την Μακεδονία και άρχιζαν να βομβαρδίζουν με «κατιούσα» τη Θεσσαλονίκη;» ή το ακόμη πιο ευφάνταστο: «Γιατί άραγε πρέπει το Ισραήλ να ανέχεται μια παραστρατιωτική οργάνωση (Χεζμπολάχ) στα σύνορά της, η οποία βομβαρδίζει ισραηλινές πόλεις, σκοτώνει ή απάγει ισραηλινούς στρατιώτες και πολίτες; Τι θα ζητούσε, ας πούμε, ο N.B. (Σ.Σ. αναφέρεται στον Νάσο Βαγενά) από την κυβέρνησή μας να κάνει, αν κάποια «σλαβομακεδονική απελευθερωτική οργάνωση» εγκατεστημένη στη Νότια Βουλγαρία βομβάρδιζε τη Θεσσαλονίκη;» του Δ. Κωνσταντινίδη (Συμπαράταξη με τον ισραηλινό λαό! ΒΗΜΑ 30/7/06).

Επειδή όλους αυτούς που εφευρίσκουν τέτοιου είδους επιχειρήματα, όσο σαθρά και ανιστόρητα κι αν είναι, δεν τους θεωρώ κατά τεκμήριο κρετίνους θα ήθελα να τους θέσω μερικά ανάλογα ερωτήματα, του ίδιου (ανιστόρητου, κι αυτά) ύφους και στυλ μπας και δια της ομοιοπαθητικής «στροφάρει» λίγο ο εγκέφαλος και καταλάβουν ότι ακόμη και η «προπαγάνδα» τους είναι τόσο φονική όσο και οι βόμβες που υπερασπίζονται:

Τι θα έκανε, για παράδειγμα ο κ. Κωνσταντινίδης, εάν μια γειτονική (ή και υπερατλαντική) χώρα απαιτούσε να απομονωθεί και εκτοπιστεί π.χ. το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ ή (το κάνω πιο εύκολο) το ΚΚΕ ως «απολογητής της πρώην ΕΣΣΔ» και άρα «εν δυνάμει τρομοκράτης»;

Για να γίνει ακόμη πιο εύκολο και να μη χρειαστούν τη «βοήθεια του κοινού» (τους): Τι θα έκανε, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, εάν πριν από μερικά χρόνια μας βομβάρδιζαν οι Αμερικάνοι επειδή «φιλοξενούμε» τη «17 Νοέμβρη» η οποία μάλιστα -αποδείχθηκε άλλωστε- κρυβόταν σε σπίτια αμάχων στο Παγκράτι, τα Σεπόλια και τα Πατήσια; (Τώρα θα μου πεις λίγα έκαναν; Εν πάση περιπτώσει, για βομβαρδισμούς κάνουμε την υπόθεση!)

Και για να το πάμε σε λιγότερο «ανιστόρητα ύδατα»: θα δεχόταν ένας από όλους αυτούς τους υπερασπιστές των «δίκαιων δολοφόνων» μια βίαιη επέμβαση «υπέρ της Δημοκρατίας», στην περίπτωση που εμφανιζόταν μια ακόμη Χούντα στην Ελλάδα; Θα μπορούσε να ζητήσει κάτι τέτοιο οποιοσδήποτε έζησε την περίοδο 1967-1974, να μπουν ξένα στρατά για να ρίξουν τον Παπαδόπουλο ή τον Ιωαννίδη;

Κι αλήθεια τι θα γινόταν εάν, εν τέλει συνέβαινε κάτι τέτοιο;

Εχω την εντύπωση ότι ο ίδιος ο Αλέκος Παναγούλης και ο Μουστακλής θα ζητούσαν από τους βασανιστές τους να τους αφήσουν να πολεμήσουν τους εισβολείς-σωτήρες. Όπως άλλωστε έκαναν οι χιλιάδες φυλακισμένοι του Μεταξά όταν ξέσπασε ο ελληνο-ιταλικός πόλεμος.

Όχι, φυσικά και δεν σηκώνουν ΛΟΓΙΚΩΝ ή έστω αληθοφανών απαντήσεων τα παραπάνω ερωτήματα. Είναι το ίδιο έωλα όσο και τα αντίστοιχα των υπερασπιστών του Ηγεμόνα.

Η ιστορία δεν γράφεται στις επιφυλλίδες των εφημερίδων και στις θεωρητικές αναλύσεις, ούτε και στις ειρηνόφιλες ή και τις πολεμοκάπηλες ρητορείες. Η ιστορία συμβαίνει στο χώρο και το χρόνο. Τον συγκεκριμένο χώρο και τη συγκεκριμένη εποχή. Η Ελλάδα δεν είναι ούτε Λίβανος ούτε Ισραήλ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να μετατραπεί στο επόμενο θύμα των κυρίαρχων αυτού του κόσμου με την οποιαδήποτε αφορμή ταιριάξει στην περίσταση. Σήμερα τους «βρωμάνε» οι μουσουλμάνοι, αύριο μπορεί να τους «βρωμίσουν» οι «ορθόδοξοι», μεθαύριο εκείνοι που δεν είναι «λατινογενείς». Σήμερα όλα γίνονται για το πετρέλαιο σε 150 χρόνια μπορεί να γίνονται για τον κρόκο …Κοζάνης! Αν μέχρι τότε δεν έχει επικρατήσει πλήρως η γελοιότητα των νέο-κον(τολιζικών)!

Αλήθεια, γιατί κανείς τους δεν ζητάει (νέο-κοντολιζικοί και Κοντολίζα μαζί) την παραπομπή της Χεζμπολάχ και του Νασράλα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας;

Μήπως γιατί οι ίδιες οι ΗΠΑ ΔΕΝ αναγνωρίζουν τις αρμοδιότητες αυτού του δικαστηρίου; (Και γιατί άραγε;)

Μήπως επίσης θα μπορούσαν να μας πουν τις διαφορές μεταξύ της άθλιας «εθνοκάθαρσης» του Μιλόσεβιτς σε βάρος των μουσουλμάνων Κοσσοβάρων και των βομβαρδισμών του Λιβάνου από τον Ολμέρτ;

Για την «ασφάλειά» του δεν το έκανε κι ο μακαρίτης;Επίσης γιατί κανένας Ανδριανόπουλος-Μανδραβέλης-Δήμου δεν μας εξηγεί –δεν αναφέρει καν- για το ότι π.χ. η Χεζμπολάχ και η Αλ-Κάιντα μισούνται θανάσιμα, γιατί οι «σιίτες» (όπως οι Ιρανοί) συνεργάζονται με τους «εχθρούς» αμερικάνους στο Ιράκ….

Μήπως γιατί κάτι τέτοιο θα ανέτρεπε το περίφημο επιχείρημά τους περί ενιαίου ισλαμοφασισμού;


Σχόλια

 1. Τί περίμενες από τον ΔΟΛ, Ανεμε;;;; Εγώ τίποτα καλύτερο.

  Μανδραβέλης και Δήμου με εξέπληξαν πολύ δυσάρεστα. Ειδικά ο Δήμου, γιατί τον Μανδραβέλη δεν τον καλοξέρω.

  Πολύ πετυχημένη η γελοιογραφία του Δημήτρη Χριστοδούλου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Από χθες που διάβασα μια μπλογκο-δημοσίευση ότι τα «κανάλια» παραπληροφορούν υπερ-παρουσιάζοντας, λέει, το δράμα των Λιβανέζων και κουκουλώνοντας τα «δίκαια» των Ισραηλινών, τα έχω πάρει στο κρανίο. Ευτυχώς διάβασα το δικό σου κείμενο και ήρθα λίγο στα ίσα μου. Βέβαια εσύ γράφεις για κάτι διαφορετικό αλλά θα προσθέσω στα παραδείγματά σου και το εξής: Ο πόλεμος της Βρετανίας με τον ΙΡΑ διήρκεσε δεκαετίες και κόστισε πολλαπλάσιους νεκρούς και στις δύο πλευρές. Ακόμα και επί Θάτσερ η Βρετανία αντιμετώπιζε τους τρομοκράτες του ΙΡΑ με αστυνομικές μεθόδους. Φαντάζεται κανείς τους Βρετανούς, που στη διάρκεια της κοσμοκρατορίας τους δεν δίστασαν να σφαγιάσουν χιλιάδες εξαθλιωμένους ιθαγενείς σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, να επιτίθενται κατά του Ώλστερ όπως έκαναν οι Ισραηλινοί εναντίον του Λιβάνου; Με τις ίδιες δικαιολογίες; Ακόμα μία ερώτηση κρίσεως: Οι Ισπανοί μαλάκες είναι που απαντούσαν στις δολοφονίες της ΕΤΑ με πανεθνικές ειρηνικές διαδηλώσεις; Δύο απλά παραδείγματα για να καταδειχτεί άλλη μια φορά το πασίγνωστο γεγονός: άμα είσαι ένα με τους Αμερικάνους, σκοτώνεις όπως γουστάρεις και όποιον γουστάρεις και είσαι ευλογημένος. Από τον Άγιο του Λευκού Οίκου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Berry
  Sorry gia ta greekenglish, alla den exw allh epilogh twra.
  Autos o Konstantinidis poios einai parepiptontos?
  Oloi autoi oi tupoi pou parallhlizoun tis epi8eseis to Israhl me fantastikes epi8eseis gkrizon lukon .i. slavo-makedonomaxon LA.I.KIZOUN FRIXTA.
  Den mas lene p.x. giati den uparxei (slavo)makedoniki Hezbolah (mhpws epeidh oudepote i ellada proebei se stratiotikes energeies sto edafos ths FYROM)? Giati alli 8esi exei h hezbolah sto fantasiako ton arabon tis perioxis apo tous gkrizous likous sto fantasiako ton Tourkon geitonon mas (mipos giati oi men deuteroi einai dimiourgima tou tourkikou bathi kratous gia tis bromodouleies tou, alla oi de protoi tromokratiki men alla apo ta kato proerxomeni organosi pou irthe na kalipsei to keno enos organomenou palaistiniakou kratous)? Mipos o k. Andrianopoulos mporei na mas thimisei pote kai giati emfanistike h hezbolah?
  Mipos o fileleutheros k. Andrianopoulos la.i.kizei la.i.kizei xeirotera apo to PASOK ton 80s?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μνημονεύεις Σκοπιανούς και "φιλοξενία" 17Ν στα πιθανά σενάρια σου. Να προσθέσω και την φιλοξενία Οτσαλάν? Θα ήταν μία ακόμη καλύτερη αφορμή να βρεθούμε στο στόχαστρο. Άλλωστε την "πατάτα" πάει καιρός που δεν έχει σημασία ποιό από τα κόμματα εξουσίας την έκανε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου