Πικρές γεύσεις πραγματικότητας

Το πόρισμα Διώτη που αποκλείει τη δολοφονία Τσαλικίδη και καταλήγει στο συμπέρασμα πως πρόκειται για αυτοκτονία και πως ο θάνατός του σχετίζεται με την υπόθεση των υποκλοπών.

...

Πολύ πικρές…

…διαβάζοντας ξανά, αυτή τη φορά στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, την απόφαση του Πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ της 16ης Ιουνίου 1945 με την οποία καταδίκαζαν ουσιαστικά σε θάνατο τον Αρη Βελουχιώτη:

«Ο Κλάρας αφού μια φορά πρόδωσε και αποκήρυξε το KKE επειδή λύγισε μπροστά στην τρομοκρατία του Μανιαδάκη, ξαναζήτησε στον καιρό του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα να ξαναγοράσει με το αίμα του την προδοσία του εκείνη που αναγνώρισε και καταδίκασε. Το KKE του 'δωσε τη δυνατότητα αυτή. Σήμερα όμως σε μια δύσκολη και κρίσιμη στιγμή, από δειλία και φόβο, παρά τις υποσχέσεις και τη συμφωνία που στα λόγια έδειξε, απειθαρχεί πάλι, ξαναπροδίδει το KKE με την τυχοδιωκτική και ύποπτη στάση του που μονάχα τον εχθρό ωφελεί. Στο KKE δεν έχει θέση κανένας οσοδήποτε ψηλά κι αν στέκει και οσοδήποτε μεγάλος κι αν είναι όταν οι πράξεις του δεν συμβιβάζονται με το κοινό συμφέρον και όταν παραβιάζεται η δημοκρατική εσωκομματική πειθαρχία».

Είχε προηγηθεί μονόστηλο, στις 12 του μήνα, στο Ριζοσπάστη:

«Ο σ. Ζαχαριάδης μάς ανακοίνωσε ότι η KE του KKE αφού συζήτησε πάνω σε εκθέσεις που ήλθαν από διάφορες κομματικές οργανώσεις, αποφάσισε να καταγγείλει ανοιχτά την ύποπτη και τυχοδιωκτική δράση του Αρη Βελουχιώτη (Θανάση Κλάρα ή Μιζέρια). Ο Βελουχιώτης και ύστερα από τη σύναψη της Συμφωνίας της Βάρκιζας συνέχισε τη δράση του. H δράση αυτή, που μονάχα την αντίδραση μπορούσε να εξυπηρετήσει, γιατί της έδινε όπλα για να χτυπάει το KKE, να παραβιάζει τη Συμφωνία της Βάρκιζας και να δικαιολογεί τα εγκλήματά της, δεν επιτρέπει πια καμία καθυστέρηση για την ανοιχτή καταγγελία του Αρη Βελουχιώτη».

Ένα από τα πολλά εγκλήματα της ηγεσίας των κομμουνιστών…

...

Το ότι ελάχιστοι γελούν με τις κατάπτυστες ελληνικούρες και τις στομφώδεις εκφράσεις του Βύρωνα Πολύδωρα. Με την αγραμματοσύνη που μας δέρνει, φαντάζομαι ότι κανείς δεν θα γελούσε και με τις –επίτηδες- ελληνικούρες της Γεωργίας Βασιλειάδου…

...

Οι Απορίες του "βαρόμετρου"

...

Περίπου ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους του ΚΚΕ και 1 στους 10 "συνασπιστές" στη Θεσσαλονίκη ψηφίζουν Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Όταν το «ατσαλάκωτο» δόγμα στηρίζει τον «ατσαλάκωτο» δήμαρχο… (To 25,3% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ και το 11,4% του Συνασπισμού - GPO)

Πήρατε τη ζωή σας πολύ λάθος, σύντροφοι. Εδώ και χρόνια, εδώ και δεκαετίες. Και χαμπάρι δεν πήρατε…

Σχόλια

 1. Καλά βρε "συναγωνίστρια", ποιός σου το είπε ή πως το εξακρίβωσες αυτό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητέ κύριε Ψινάκη ή διαβάστε τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις ή ασχοληθείτε με το Ντιστράξιον και τα ριάλιτι…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. berry
  Εμένα πάντως γιατί δεν μου προκαλεί καμιά έκπληξη;
  Σε αντίθεση με άλλες χώρες οι ψηφοφόροι του ΚΚ δεν έχουν διαμορφωμένη προλεταριακή συνείδηση. Οι περισσότεροι είναι απλώς χαμηλού εισοδήματος (φρικτοί) μικροαστοί.
  Και ως φρικτοί μικροαστοί μου προκαλεί έκπληξη που δεν ψηφίζουν περισσότεροι το κρυφο-Βασιλικό Βασιλάκη. Αν και νομίζω ότι πολύ περισσότεροι ψηφίζουν τον τραγουδιστιάρη νομάρχη.
  (Σημ: ο προλετάριος ζητά την δίκαιη ανακατανομή του πλούτου μέσω ριζικής "ανακατανομής"/αλλαγής της κοινωνίας. Ο μικροαστός ζητά την ανακατανομή του πλούτου προς όφελός τους και δεν γουστάρει άλλες αλλαγές).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η ανάλυσή σου είναι όχι απλά σωστή αλλά είναι να απορεί κανείς πως αυτό δεν το καταλαβαίνει (ή κάνει πως δεν το καταλαβαίνει) η ηγεσία της ελληνικής Αριστεράς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου