Με αγάπη...

...και όχι με μέλαινα χολή: ένα κείμενο του Δ. Κούρτοβικ για τα blogs στα «ΝΕΑ».(...)

Τα blogs είναι η επιστροφή του ρομαντισμού στη γραφή. Ενώ όλο και περισσότεροι σήμερα γράφουν και δημοσιεύουν «μυθιστορήματα» κυνηγώντας τη φήμη, το χρήμα ή το ξέπλυμα του ονόματός τους, ενώ οι καθαυτό συγγραφείς λειτουργούν όλο και πιο πολύ σαν επαγγελματίες, με ό, τι καταναγκασμούς και σκοπιμότητες συνεπάγεται αυτό, ενώ τα δημοσιογραφικά κείμενα γίνονται όλο και πιο άψυχα, εξαιτίας των φραστικών αυτοματισμών και της μεθόδου του copy-paste, της άκριτης συρραφής αποσπασμάτων από κείμενα κατεβασμένα από το ΄Ιντερνετ, γενικά ενώ η γραφή αναπαράγει σήμερα τον κομφορμισμό της κουλτούρας που την αποθεώνει, οι bloggers ανακαλύπτουν ξανά την επαναστατικότητά της, τις δυνατότητες που κρύβει ως μέσο αβίαστης, αληθινά προσωπικής έκφρασης, την απελευθερωτικά ευρηματική επικοινωνιακότητά της.

Και, αν έχει σημασία μια τέτοια λεπτομέρεια, τα λέει όλα αυτά κάποιος που είναι κάθε άλλο παρά μανιώδης δικτυοπλόος, κοινώς net surfer.


(...)

Σχόλια

  1. Ta blog είναι πραγματικά μηνύματα σε μπουκάλια πεταμένα στον ωκαιανό με την ελπίδα ότι θα τα βρουν οι αγαπημένοι μας. Και ότι ίσως αγαπήσουμε περισσότερους... όταν βρούμε τα δικά τους μπουκάλια. Η ξηρασία στα νησιά είνα συνήθως μεγάλη. Όπως στον κόσμο των εφημερίδων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tα blogs είναι η ρομαντική πλευρά του ιντερνετ. Θυμίζει λευκώματα, ημερολόγια, συχνά είναι λυτρωτικό να γράφεις σε αυτά.
    Μακάρι να μην χάσουν ποτέ αυτό το ύφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου