Δίκαιη η οργή

Πώς να μιλήσεις στους bloggers

Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα

Και σε κοιτάζουν με μάτια σαν κι αυτά

Όταν ξυπνάς στις δύο η ώρα…


Epsilon my ass » Dilated Thoughts @12/06 10:35
Αφού ρε κακομοίρηδες στην Ελευθεροτυπία (και γενικά στα media) δεν έχετε πάρει χαμπάρι περί τίνος πρόκειται γιατί συνεχίζετε να μας τα ζαλίζετε και να μας προκαλείτε; Αφού άποψή σας είναι πως τα blogs είναι μόδα και για πέταμα γιατί ασχολείστε και γράφετε ότι μαλακία σας έρθει στο γαμημένο κεφάλι σας; Μήπως τελικά φοβάστε κάτι και έχετε κάνει τάμα να αναφέρεστε αρνητικά στους bloggers; Μήπως την είδατε και εσείς αρχισυντάχτες και γουστάρετε τις παρατηρήσεις; Παρατηρείστε κανένα κακομοίρη δημοσιογραφίσκο εκεί στα γραφεία σας λοιπόν και αφήστε τα blog στην ησυχία τους να γράφουν ανορθόγραφα. Ούστ!
Το κομμάτι ήταν τουλάχιστο α-νόητο!

Νομίζω ότι κι εγώ δεν έχω διαβάσει πιο αρνητικά προκατειλημμένο κείμενο για τα Blogs.

Τι λέει αυτό το κείμενο;

Όλα μαζί (τα blogs) σχηματίζουν μια τεράστια χωματερή ιδεών, όπου χρειάζεται να σκάψεις αρκετά για να βρεις κάτι που αξίζει τον κόπο να διαβάσεις

(...)
Μπορεί τα περισσότερα μπλογκς να είναι για πέταμα, αλλά ως σύνολο δημιουργούν ένα νέο περιβάλλον

(...)

Για τον κόσμο της επικοινωνίας είναι σα να φυτεύεις ένα βουνό στην Πλατεία Συντάγματος – ακόμα κι αν είναι κούφιο θα το προσέξεις. Τα blogs έγιναν μόδα.

(...)

Σήμερα όλοι θέλουν αν διατηρούν blog. … Οι περισσότεροι δεν έχουν τίποτα να πουν και διοχετεύουν στο διαδίκτυο την ανάγκη για έπαρση και επιβεβαίωση. Εκ των πραγμάτων είναι επιθετικοί απέναντι στα συμβατικά μέσα ενημέρωσης και στους δημοσιογράφους.

(...)

…προς το παρόν δε στοιχειοθετούν κάποια καλύτερη πρόταση. Ξεκινούν με την πρόθεση να γίνουν κάτι σαν ‘Ζορρό ιδεών’, αλλά, με εξαίρεση ορισμένες περιπτώσεις, καταλήγουν κακοσχεδιασμένο cartoon του εαυτού τους. Είναι όμως δικαίωμά τους. Κανείς δε σε υποχρεώνει να διαβάσεις το blog τους.

(...)

Δυο τρεις έχουν μεταφέρει τα κείμενά τους σε βιβλίο (Πιτσιρίκος, Κουρούνα, Ν. Δήμου). Αυτό ακούγεται εξαιρετικό όσο και ματαιόδοξο. Ποιοι θα το αγοράσουν; Άλλοι bloggers, που θα το ξεφυλλίσουν με φθόνο.

Την ίδια στιγμή, σε ένα άλλο ένθετο της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, το "7" δημοσιεύται ένα κείμενο που σαφώς ΔΕΝ συμμερίζεται την γνωμάτευση του Κ. Γιαννακίδη: το "Αγαπημένο μου ψηφιακό ημερολόγιο" της Σταυρούλας Παπασπύρου. Σκωτσέζικο ντους!
Κύριε Γιαννακίδη: » NYLON @12/06 16:41

Κύριε Γιαννακίδη(2): » NYLON @12/06 17:16

Μια τεράστια χωματερή ιδεών... » Τα μυστικά του Κόλπου @12/06 15:33


Σχόλια

 1. Καλά παντελώς άσχετος... Δεν κατάλαβα, εσύ βγάζεις αυτό το περιοδικό (στον «Αγγελιοφόρο» δεν είναι;) και σε λένε Αντρέα Σάντερς; Και το κείμενο αυτό που λέτε στην Ελευθεροτυπία τι είναι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλά, δεν είναι και προς θάνατον. Ναι κάνω και αυτή τη δουλειά, έχω και αυτό το όνομα...
  Το κείμενο στην "Ε" είναι άσχετο με τα παραπάνω... (και με τα Blogs επίσης!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Βάλτο χριστιανέ μου νωρίτερα πήγα κι αγόρασα τη μαλακία την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία! Πήρα και τον Αγγελιοφόρο με το Sunday. Τον μόνο Ανδρέα που είδα στην ταυτότητα είναι ένας Παναγόπουλος, εσύ είσαι;
  Τέλος πάντων εντάξει μωρέ μην εξεγείρεσαι έτσι. Αδικο έχει (αν σκεφτείς ορισμένα κείμενα);
  A, δεν μπορείς να κάνεις πιο απλή τη διαδικασία των σχολίων;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το «Παναγόπουλος» είναι το καλλιτεχνικό μου!!! ;-)))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το «Παναγόπουλος» είναι το καλλιτεχνικό μου!!! ;-)))

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου