...μερικά παιδαρέλια που νομίζουν ότι το ίντερνετ είναι τα πάντα

Αύριο (και μεθαύριο και πάντα) για τον Γιώργο Χρονά...

Για σήμερα δύο φράσεις του μόνο απο μια συνέντευξή του Βασίλη Λεβαντίδη για το www.elogos.gr, έτσι, για την "προβοκάτσια" της ημέρας:

Πως αντιμετωπίζετε το ίντερνετ; Θεωρείτε ότι αποτελεί ευλογία ή κατάρα;

Δε με απασχολεί παρ’ ότι στο βιβλιοπωλείο μου έχω e-mail στο όνομά μου και το περιοδικό είναι στο ίντερνετ γιατί κάποιοι μας στέλνουν το κείμενά τους. Το ίντερνετ δεν με ενδιαφέρει γιατί ο Έλληνας έχει τόσα άλλα να κάνει.

Φοβάστε ότι η τεχνολογία αυτή είναι ικανή να απειλήσει σε κάποια στιγμή το τυπωμένο χαρτί;

Όχι. Του Έλληνα του αρέσει να βγαίνει έξω και να κάθεται σε άλλα σημεία του σπιτιού του και όχι μπροστά σε μια οθόνη, όπως το να βλέπει τη βροχή, να απολαμβάνει τον αέρα, να περιμένει ένα τηλέφωνο. Κάποιοι, εκατό, ή διακόσιες χιλιάδες, θα ασχολούνται και μερικά παιδαρέλια που νομίζουν ότι το ίντερνετ είναι τα πάντα και κυρίως για να ταξιδεύουν στον κόσμο με εικόνες, διευθύνσεις και προσωπικές σχέσεις.


Ο Γιώργος Χρονάς είναι σημαντικός Τριπολίτης ποιητής, συγγραφέας και δημοσιογράφος, με έντονη παρουσία στα σύγχρονα ελληνικά γράμματα. Από το 1981 είναι εκδότης του λογοτεχνικού περιοδικού περιοδικού «Οδός Πανός» και διευθύνει τις ομώνυμες εκδόσεις, καθώς και τις και εκδόσεις «Σιγαρέττα».

Η «Οδός Πανός» παρουσιάζει λογοτεχνικά κείμενα και μελέτες συγγραφέων από πολλές πόλεις της Ελλάδας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Τρίκαλα, Γιάννενα, Αλεξανδρούπολη... Στα τεύχη του παρουσιάζοται μελέτες και κείμενα κορυφαίων εκπροσώπων των ελληνικών γραμμάτων και τέχνών: Κική Δημουλά, Λιλή Ζωγράφου, Μάνος Χατζιδάκις, Τσαρούχης, Γκάτσος, Μίκης Θεοδωράκης, Ντίνος Χριστιανόπουλος κ.ά.

Ο Γ. Χρονάς χαρακτηρίζεται σαν ο ποιητής των μικρών στιγμών των ανθρώπων και των εξαιρετικών αισθημάτων. Πολυγραφότατος, έχει δημοσιεύσει πληθώρα πεζών, ποιητικών συλλογών και μελετών. Έχει επίσης επιμεληθεί πολλές λογοτεχνικές εκδόσεις και παρουσιάσεις συγγραφέων και των έργων τους. Ποιήματά του έχουν μελοποιήσει οι Γιάννης Μαρκόπουλος και Μάνος Χατζιδάκις.

Είναι συγγραφέας των βιβλίων: «Η γυναίκα της Πάτρας», «Ο τρελός χορός της Μαίριλυν Μονρόε», «Φωτογραφίες πορσελάνης», «Κίτρινη όχθη Ι», «Το όνομά μου είναι Τζαίημς Ντην», «Κατάστημα νεωτερισμών», «Αρχαία βρέφη», «Ελληνορωμαϊκή πάλη», «Τελετές μοτοσυκλέτας», «Ο αναιδής θρίαμβος», «Ψεύτικες βλεφαρίδες », «Ο Μάρλον Μπράντο δεν μένει πια εδώ», «39 καφενεία και ένα κουρείο», «99 poems», «Τα αρχαία βρέφη», «Les nourrissons antiques », «Χάρτινη εξέδρα », «Το βιβλίο της νύχτας », «Κίτρινη όχθη ΙΙ », «Μια συνομιλία με τον Ντίνο Χριστιανόπουλο», «Ο αναιδής θρίαμβος (Ο Γιώργος Χρονάς διαβάζει ποιήματά του)».



Σχόλια

 1. Μπορώ να έχω περισσότερες πληροφορίες. Ποιος είναι αυτός, από που είναι η συνέντευξη, που μπορώ να τη βρώ ολόκληρη κτλ.

  Ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ωραίος ο κύριος Χρονάς. Χαρήκαμε κύριε Χρονά.

  Εμπεριστατωμένη η άποψή σας κύριε Χρονά.

  Πατάω το publish και τρέχω να απολαύσω τον αέρα κύριε Χρονά. Και δεν ξαναπλησιάζω το διαβολομηχάνημα κύριε Χρονά.

  Να φορέσετε την εσάρπα σας κύριε Χρονά. Κυκλοφορούν ιώσεις....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου