Διεθνής Εκθεση Βιβλίου και 1st Balkan Performing Arts Market


«Πάτησε» για τα καλά η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης.
Καλύτερα από πέρσι. Του χρόνου θα είναι ακόμη καλύτερη. Όλα αυτό δείχνουν. Αρκεί να γίνει λίγο πιο νωρίς. Όταν οι μαθητές δεν θα έχουν αρχίσει εξετάσεις κι οι φοιτητές δεν θα έχουν το άγχος της εξεταστικής. Ισως να πρέπει να διαρκεί λίγες ημέρες ακόμη. Προσπάθησαν να χωρέσουν πολλά σε μόλις τέσσερις ημέρες. Κάποιοι αδικήθηκαν από αυτό το «στένεμα». Κυρίως οι επισκέπτες…Και του χρόνου!


Ξεκινάει μεθαύριο το πρώτο Balkan Performing Arts Market.

12 Χώρες, 170 παραστάσεις, 200 εκθέτες, 3000 σύνεδροι και καλλιτέχνες θα δώσουν το παρόν σε μια μεγάλη «γιορτή» του πολιτισμού.

Ένα πρόγραμμα που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στο οποίο θεατρικά, μουσικά και καλλιτεχνικά σχήματα από τα Βαλκάνια παρουσιάζουν τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες στη διεθνή αγορά επιδιώκοντας νέες συνεργασίες.

Για 4 ημέρες η Θεσσαλονίκη θα αποτελέσει ένα σημείο συνάντησης της πολιτιστικής δημιουργίας των Βαλκανικών χωρών. Μια νέα καλλιτεχνική «γέφυρα» που δημιουργεί την πρώτη Βαλκανική αγορά σκηνικών τεχνών.

Το Balkan Performing Arts Market , απευθύνεται σε καλλιτέχνες του τομέα των σκηνικών τεχνών (Θέατρο, Χορός, Μουσική) από 12 Βαλκανικές χώρες: την Αλβανία, τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Κύπρο, τη ΠΓΔΜ, την Ελλάδα, τη Μολδαβία, τη Ρουμανία, την Σερβία – Μαυροβούνιο, την Σλοβενία & την Τουρκία.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία προβολής και κινητοποίησης τόσο του Ελληνικού, όσο και του βαλκανικού τομέα παραστατικών τεχνών και κυρίως την αφορμή για τη δημιουργία δυναμικών και ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας με μεγάλα Ευρωπαϊκά και παγκόσμια Φεστιβάλ και κέντρα τεχνών.

Σχόλια