«Εγκλημα και Τιμωρία»

Όχι, δεν είναι όλα σκατά τελικά…

Δεν υποτάσσονται όλοι στους γκεμπελίσκους που τους αφήνει αδιάφορους ο Ελύτης, η ποίηση και η λογοτεχνία…

Δεν έχουν αποβλακωθεί όλοι από την Euro-Βίσση-on και τα «θαύματα» του Βησσαρίωνα.

Δεν κυνηγούν όλοι τα DVD και τα CD των εφημερίδων…

250.300 φύλλα πούλησε την περασμένη Κυριακή η Ελευθεροτυπία με το «Εγκλημα και Τιμωρία».

250 χιλιάδες + 300 που φυλάνε Θερμοπύλες και όχι κώλους ξεβράκωτους.

Δεν έχουμε γίνει όλοι καθίκια όρθια και ρετιρέ ακατοίκητα.

Το αποδεικνύει και η άνοδος της Καθημερινής. Εδώ και εβδομάδες, σταθερά στην δεύτερη και την Τρίτη θέση των κυκλοφοριών.

Το αποδεικνύει και η κατρακύλα του Θέματος.

Ρεκόρ κυκλοφορίας με «Εγκλημα και τιμωρία»

Σχόλια

 1. Ξέρεις, το πατρικό μου σπίτι ήταν γεμάτο από βιβλία...Βούλιαξα στις γραφές τους έγινα ο "ηλίθιος" έγινα ο "χαρτοπαίκτης" ο "Θωμάς ο Απατεώνας" ο "φύλακας στη Σίκαλη" και τελικά έγινα άνθρωπος που περπατάει στα δυό του πόδια και όχι στα τέσσερα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κακώς! Οι γκεμπελίσκοι σε θέλουν στα τέσσερα και με λουρί!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οφείλω να σε ενημερώσω ότι αν είχα κι άλλες ελευθεροτυπίες ακόμη θα πούλαγα. Πολλοί ήταν αυτοί που δεν βρήκαν να αγοράσουν και πολλά τα τοπικά πρακτορεία που μας μοίρασαν λίγες και τις υπόλοιπες τις έκρυβαν στις αποθήκες για να τις δώσουν σε δικούς τους πελάτες.
  Ο Καλτσόβρακος έκανε με το αυτοκίνητο τον γύρο της περιοχής μπας και εξυπηρετήσουμε όλο τον κόσμο. Ελπίζω αυτή την Κυριακή να έχει αυξηθεί το τιράζ γιατί οι κρατήσεις μου είναι ήδη πάρα πολλές.

  Όντως, πολύ περίεργο πάντως αν σκεφτείς ότι τα τσοντοcd δεν πούλησαν καθόλου αυτή τη βδομάδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν πάτε καλά ρε! Την προηγούμενη Κυριακή που το «Θέμα» πόύλησε 240.000 και η «Ελευθεροτυπία» πάτωσε, σημαίνει πως ο κόσμος δεν είχε ξυπνήσει ακόμα; Ρε και κυλοτάκια να βάλουν θα τρέξει ο άλλος να το πάρει!
  Και για να ΄χουμε καλό ρώτημα, ποιος είναι αυτός που αναπτερώνει την ελπίδα; Η «Ελευθεροτυπία»; (γέλια, που θα έγραφε κι ο Λάλας). Την προηγούμενη Κυριακή, πάντως, είχε το DVD «Συνοδός κυριών».
  Κι επειδή η φύση των blogs είναι και η διάχυση της πληροφορίας σας ενημερώνω: το «Βήμα» και ο ΔΟΛ έχει κλείσει μεγάλες συμφωνίες με majors κι έχει εξασφαλίσει όλες τις σύγχρονες μεγάλες ταινίες. Το «Θέμα» είναι ο νέος δυνατός παίκτης στον χώρο, γιατί σπρώχνει το Filmnet (αυτό είναι μια άλλη, ενδιαφέρουσα ιστορία που θα σας την πω αργότερα) και ξέμειναν η «Καθημερινή» και η «Ελευθεροτυπία». Τότε ακριβώς πήγε (όχι τυχαία, μάλλον) ένας ατζέντης στην «Ελευθεροτυπία» και πρότεινε τη σειρά του BBC που τώρα δίνει η «Καθημερινή». Η «Ελευθεροτυπία» δε δέχτηκε γιατί σκέφτηκε ότι ήδη δίνει BBC (αηδία, παρεμπιπτόντως και τα πιο φτηνιάρικα που έβγαλε ο βρετανικός οργανισμός) κι εκτός αυτού η προσφορά ήταν αλμυρούτσικη.
  Το αποτέλεσμα ήταν θρίαμβος για την «Καθημερινή» (πούλησε η κασετίνα), οπότε η «Ελευθεροτυπία» το έριξε στα βιβλία. Η constantina, που απ' ότι κατάλαβα έχει σχέση με τη διανομή, θα διαπίστωσε ότι ούτε «Καθημερινή» έβρισκες την Κυριακή, αλλά τα νούμερά της ήταν 60.000 κάτω από την «Ελευθεροτυπία». Γιατί αυτό; Μα, διότι τύπωσε λιγότερα, γιατί με την τιμή που έχει το DVD BBC δε συμφέρει αύξηση τιράζ και να ρισκάρεις επιστροφές!
  Και τώρα σας βάζω ένα κουίζ: ποιος λέτε να τρίβει τα χέρια του με τα βιβλία της «Ελευθεροτυπίας»; Γιατί ούτε η έκδοση είναι τυχαία!
  Εν κατακλείδι, ναι, υπάρχει ελπίδα, αλλά μην την αναζητάτε στην πραμάτεια που δεν αφήνει στις εφημερίδες να κρεμαστούν στα περίπτερα. Γιατί το κρέμασμα έχει πόνο, η έκθεση στους πάγκους έχει κάτι από πασαρέλα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Συμφωνώ ότι ξύπνησε ο κόσμος γιατί είχε την ευκαιρία να ξυπνήσει από αυτούς που τον κατευθύνουν! Τώρα αν κάποιος ψάχνει για θεωρίες συνομωσίας γιατί δεν βλέπει τη διαφορά είναι άλλη υπόθεση. Συμφωνώ ότι ο κόσμος θα αγοράσει ότι του δίνουν αλλά είναι σημαντικό ότι δεν αδιαφόρησε. Εχουν γίνει δεκάδες ανόητες προσφορές στο παρελθόν από εφημερίδες και δεν βρήκαν ανταπόκριση στην κυκλοφορία. Οι παλαιότεροι θυμόμαστε την εποχή που έδιναν μέχρι και εξοχικά σπίτια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μην παρασύρεστε πριν απαντήσετε στο παρακάτω ερώτημα: γιατί βάζουν προσφορές οι εφημερίδες; Αλλά να απαντήσετε... τολμηρά!
  Επίσης ας αναρωτηθούμε: αν το βιβλίο το έβαζε το «Θέμα» ή το «Espresso» και πουλούσε τα ίδια ή περισσότερα, θα κάναμε αυτήν την κουβέντα;
  και reader's-diggest καμιά θεωρία συνωμοσίας. Στοιχεία πραγματικά έδωσα.
  ΥΓ: Θυμίζω ότι η «Ελευθεροτυπία» έδωσε και κουπόνια φαγητού!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Που σημαίνει δηλαδή ότι 250300 οικογένειες περιμένανε την ελευθεροτυπία για να βάλουνε το Έγκλημα και Τιμωρία στη βιβλιόθήκη τους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @chanana >>>

  Τα “δεν πάτε καλά ρε!” είναι λίγο «αγριευτικό» σε τέτοιου είδους κουβέντες αλλά μην έχοντας καμιά διάθεση να κρίνω τρόπους και συμπεριφορές, ας το υπομείνουμε. Κατά τα λοιπά, έχεις δίκιο. Θα πρόσθετα μάλιστα ότι η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ήταν η εφημερίδα που ξεκίνησε την «κούρσα» και των κουπονιών πιο παλιά αλλά και των «προσφορών» DVD κλπ, άσχετα αν ήταν του «ποιοτικού».
  Όμως το Post δεν έδινε το credit στην εφημερίδα τόσο όσο στους αναγνώστες που την προτίμησαν. Οσο προβληματίζει –αν προβληματίζει- το ότι 100.000 άνθρωποι ζήτησαν να παρευρίσκονται στην Eurovision, άλλο τόσο δίνει χαρά το ότι ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων θέλησε να αποκτήσει το «Εγκλημα και Τιμωρία». Κι από αυτούς περιμένει κανείς την ελπίδα… (Όπως κι από εκείνους που προτιμούν την Καθημερινή αντί για τις εξαλλοσύνες των άλλων φυλλάδων…)

  @ μήτσκος >>>
  Δυστυχώς ή ευτυχώς, έτσι φαίνεται… Και θα έχει σίγουρα να κάνει και με την τιμή των βιβλίων.

  Αξίζει να αναφέρουμε, μιας και το έφερε η κουβέντα, ότι ο μέσος αριθμός βιβλίων ανά ελληνικό νοικοκυριό δεν ξεπερνά τα 120. (Ερευνα του ΕΚΕΒΙ, 2004)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Εάν πάνω από μισό εκατομμύριο Έλληνες αγοράζουν, έστω την Κυριακή, εφημερίδα και από αυτούς την ξεφυλλίζει το 1/10 έστω διαβάζοντας μόνο τους τίτλους αυτό από μόνο του είναι θετικό. Οι υπόλοιπες αναλύσεις για μένα έπονται αυτού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. To «Δεν πάτε καλά ρε» ήταν στο πλαίσιο μιας φιλικής κουβέντας, τίποτα περισσότερο.
  Εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλα! Ακόμα θυμάμαι το περίφημο «Ξυπνάμε;» της Ελευθεροτυπίας για μια έκθεση στην Πινακοθήκη. Κι από τότε να η ΝΔ να ο Μάκης να και η δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας.
  Αν είναι να ξυπνήσουμε ας μην έρθει ως μόδα απάντησης σε «έξυπνες» ερωτήσεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Κι εγω που ζω ατην αγγλια ζητησα απο τον αδερφο μου να μου αγορασει την "Κ.Ε" και να μου στειλει το βιβλιο... (γιατι, ενταξει μπορουμε να διαβαζουμε την "Ε" ηλεκτρονικα αλλα το βιβλιο ;;;)

  Κι ας μην ξεχναμε οτι τις εγκυκλοπαιδειες και τους αρχαιους η "Ε" τα εδωσε πρωτη! Ας ελπισουμε οτι θα ζηλεψουν και οι αλλοι! Καλη συνεχεια

  Α... και χαρηκα για τη γνωριμια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet

Πως θα έσωζα τους New York Times