Ο καιρός της Δευτέρας...

"Κοριοί" και "ερπετά" της ελεύθερης οικονομίας

"Κύριο χόμπι του είναι το τένις, το οποίο απολαμβάνει το καλοκαίρι στο ιδιωτικό γήπεδο που έχει κατασκευάσει στη Μύκονο. Από τους διάσημους αντιπάλους τού κ. Κορωνιά στο τένις υπήρξε κατά καιρούς και ο νυν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Alpha κ. N. Χατζηνικολάου. "

(Ποιος είναι ο Γιώργος Κορωνιάς Β. ΝΕΔΟΥ)

Τσκ τσκ τσκ!

Τώρα μπορούμε να πα' να ενημερωθούμε!...
...

46 χρόνια «ασφυξίας»
του ΡΙΧΑΡΔΟΥ ΣΩΜΕΡΙΤΗ

Το καλύτερο κομμάτι που διάβασα την Κυριακή!
Μ' αρέσει όταν -ακόμη- λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους:

"H Τουρκία κατέχει τη Βόρεια Κύπρο από το καλοκαίρι του 1974 και τη μεγάλη προδοσία που οργάνωσε η τότε ηγεσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. "

Ούτε "μα" ούτε "μου" ούτε "σου"!

Προδοσία!
...
...
Και πόσο μικρό, δειλό, σκατόψυχο, χλεμπονιάρικο, επαρχιώτικο και ταυτόχρονα «υπεράνω» και σνομπ μου φαίνεται το να ΜΗΝ λες τα πράγματα με το όνομά τους:

Πριν από πολλά χρόνια ένας Ελληνοαμερικανός επισκέφθηκε έλληνα υπουργό Εξωτερικών και τον προειδοποίησε πως οι αμερικανικές υπηρεσίες είχαν υποκλέψει συνομιλία του στην οποία αποκάλυπτε ότι ο Μιλόσεβιτς πρότεινε τον διαμελισμό των Σκοπίων. «Προσέξτε τι λέτε γιατί σας έχουν "γραμμένο" να βρίζετε που ο πρωθυπουργός δεν δέχεται την πρόταση» είπε ο επισκέπτης στον υπουργό. Μόλις ολοκληρώθηκε το ραντεβού, ο εν λόγω υπουργός τηλεφώνησε στον αμερικανό πρεσβευτή και του παραπονέθηκε ότι «παρακολουθείτε τα τηλέφωνά μου». Μετά την αρχική τυπική διάψευση, ο πρεσβευτής άρχισε να γελάει και του είπε με άνεση: «Μην το παίρνετε προσωπικά». Επειτα από αρκετά χρόνια, το 2004, ένας άλλος αμερικανός πρεσβευτής έλεγε, χαριτολογώντας, σε έλληνες αξιωματούχους: «Μην κάνετε τίποτε κρυφά από εμάς γιατί θα το μάθουμε».

…γράφει ο Αλέξης Παπαχελάς στο χθεσινό ΒΗΜΑ (Επαρχιωτισμός ) και εννοεί:

Πριν από πολλά χρόνια ένας Ελληνοαμερικανός επισκέφθηκε (ΤΟΝ) έλληνα υπουργό Εξωτερικών (ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ) και τον προειδοποίησε πως οι αμερικανικές υπηρεσίες είχαν υποκλέψει συνομιλία του στην οποία αποκάλυπτε ότι ο Μιλόσεβιτς πρότεινε τον διαμελισμό των Σκοπίων. «Προσέξτε τι λέτε γιατί σας έχουν "γραμμένο" να βρίζετε που ο πρωθυπουργός (ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ) δεν δέχεται την πρόταση» είπε ο επισκέπτης στον υπουργό. Μόλις ολοκληρώθηκε το ραντεβού, ο εν λόγω υπουργός (ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ) τηλεφώνησε στον αμερικανό πρεσβευτή (ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΕΡΝΣ) και του παραπονέθηκε ότι «παρακολουθείτε τα τηλέφωνά μου»...

Δηλαδή ΠΟΙΟΥΣ δεν θέλει να εκθέσει ο καλός δημοσιογράφος;
Και σε ποιους δεν θέλει να τους εκθέσει; Σε όσους έχουν ακόμη μνήμη;
...
...
"«Το δηλητήριο δεν είναι τόσο απάνθρωπο όσο μια σφαίρα, ούτε τόσο απροκάλυπτο όσο ένα οποιοδήποτε όπλο», έγραφε το 1952 η Άγκαθα Κρίστι στις Δύο όψεις ενός εγκλήματος. "

Αλιευθέν απο το «ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΟ» των Νέων (11/3/06)…

Θανατερή γοητεία
ΜΙΚΕΛΑ ΧΑΡΤΟΥΛΑΡΗ

Πριν τον θάνατο του Μιλόσεβιτς!
...
...
«Ηρωας» ή «Χασάπης». Η ιστορία που κινείται ανάμεσα στο άσπρο και το μαύρο δεν είναι ιστορία. Είναι ασπρόμαυρη προπαγάνδα και ριάλιτι του κακού καιρού. Είναι και κάτι χειρότερο ακόμη: αφορμή για γενοκτονίες και για βομβαρδισμούς αθώων. Ο άνθρωπος που διέλυσε την πατρίδα του θέλοντας να την κάνει μεγάλη ήταν το «Θηρίο» ή ο «Θεός»; Η «ορθολογική» Δύση «θεολογεί». Και γι αυτό δεν διδάσκεται τίποτα. Ενας θάνατος –«φυσικός», «αυτοκτονία» ή «δολοφονία»- της κάνει «ματ». Οι νικητές μπορούν να γράψουν τις δικές τους σελίδες όπως αυτοί θέλουν, χωρίς όμως την σφραγίδα του δικαστηρίου. Οι ηττημένοι θα εμπλουτίσουν το δικό τους εικονοστάσι. Χωρίς να μάθουν ποτέ την αλήθεια.
Τα Βαλκάνια, για μια ακόμη φορά, γίνεται υπόθεση ιατροδικαστών. Και νεκροτόμων…
...
...
Ο θείος είχε τη Φρειδερίκη…
Ο ανιψιός τον Κορωνιά…

Αυτή η σχέση των Καραμανλήδων με τα στέμματα και τις κορώνες πρέπει να είναι γονιδιακή!

Και πάντα ζημιά τους κάνουν!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet

Πως θα έσωζα τους New York Times