Ο Κύριος Παπαγιάννης του Ιπποκράτειου

Λέγεται Παπαγιάννης. Είναι ο υπεύθυνος του τμήματος αιμοδοσίας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Εκεί που συνέβησαν τα περιστατικά μόλυνσης ασθενών με AIDS. (Εισαγγελική παρέμβαση για τη μετάγγιση μολυσμένου με τον ιό του AIDS αίματος). Ο Κύριος αυτός βγήκε στο ραδιόφωνο του Flash, στις 10:30 το πρωί για να εξηγήσει τα ανεξήγητα και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Όμως δεν είναι το θέμα στο τι τελικά κατάφερε να εξηγήσει και να δικαιολογήσει. Το πιο σοβαρό θέμα είναι αλλού. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν πραγματοποιούνται έλεγχοι στους αιμοδότες και κατόπιν στο αίμα δήλωσε ότι «βεβαίως και γίνονται».

-Τι έλεγχοι γίνονται;

-Συμπληρώνεται μια φόρμα, ένα ερωτηματολόγιο από τον υποψήφιο αιμοδότη…

-Ναι…

-Αυτό το ερωτηματολόγιο έχει τέτοια ερωτήματα από τα οποία μπορούμε να καταλάβουμε εάν είναι ύποπτος να φέρει τον ιό ή όχι.

-Δηλαδή;

-Ρωτάμε αν έχει πολλαπλούς ερωτικούς συντρόφους, εξωσυζυγικές σχέσεις, αν ταξιδεύει συχνά σε «υποπτες» χώρες, αν κάνει χρήση ναρκωτικών.

-Και πως ελέγχετε αν σας λέει την αλήθεια;

-Τον καταλαβαίνουμε και εξ’ όψεως. Εχουμε μεγάλη εμπειρία σε αυτό το θέμα στην μονάδα μας.

-Τι εννοείτε;

-Μπορούμε από την πρώτη στιγμή που θα τον δούμε να καταλάβουμε αν είναι ναρκομανής ή αν είναι «ντιγκιντάνγκας», αν κάνει σκέρτσα, αν κουνιέται, αν είναι παράξενος.

-Τι λέτε, κύριε; Σοβαρά μιλάτε;

-Βεβαίως! Εχουμε μεγάλη εμπειρία η οποία τόσα χρόνια απέδειξε ότι είναι αποτελεσματική.

Είπε και άλλα πολλά!

Ο Υπεύθυνος Μονάδας Αιματος του Ιπποκράτειου Κύριος Παπαγιάννης στον Flash.

Σας τον παραδίδω!

Το κείμενο ΔΕΝ είναι ΠΛΑΚΑ!

Είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ της (πνευματικής και όχι μόνο) ΥΓΕΙΑΣ μας κατά το έτος 2006!

Σχόλια

 1. Τα ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ έλεγε και κατά τις 9 - 9:30 στον ΣΚΑΪ... Απίστευτος! Και κάθε δεύτερη κουβέντα - γλέιψιμο στον Αβραμοπούλου: "Ο υπουργός έδειξε μεγάλη ευαισθησία..." και "ο υπουργός αμέσως..."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μα για πνευματική υγεία μιλάμε;
  Αν όντως αυτός ο διάλογος έγινε στην πραγματικότητα, τότε ακόμη και η πιο σουρρεαλιστική διακωμώδηση δεν μπορεί να φτάσει αυτή την ακραία ιλαροτραγική φρίκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "...Ρωτάμε αν έχει πολλαπλούς ερωτικούς συντρόφους, εξωσυζυγικές σχέσεις, αν ταξιδεύει συχνά σε «υποπτες» χώρες, αν κάνει χρήση ναρκωτικών..."

  (Ωχ!)

  "...Τον καταλαβαίνουμε και εξ’ όψεως..."

  (Βρε λες; Πάω να τσεκαριστώ...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τώρα το πιστεύω.
  Τον άκουσα και εγω σήμερα. Έλεγε πάλι τις ίδιες 'εξυπνάδες', γιατρός επιστήμονας σου λέει...

  Η πιο μεγάλη ξεφτίλα όμως είναι μερικοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι υπερσπίζονται τις θέσεις του.
  Τι λένε δηλαδή;
  Ότι για όλα φταίει ο άτιμος ο αιμοδότης που εξαπατά τους γιατρούς και φυσικά όλο το σύστημα ελέγχου της ποιότητας του αίματος.

  Ότι δηλαδή αν ο αιμοδότης είχε κάποια περιστασιακή σχέση θα πρέπει να ενημερώσει τους γιατρούς, να μην δώσει αίμα και αυτοί θα καλύψουν το γεγονός αυτό από το οικογενειακό του περιβάλλον.
  Εκεί για αυτούς έγκειται το πρόβλημα.

  Μάλιστα! Δεν φταίει που δεν δίνονται χρήματα για να υπάρξουν τα κατάλληλα μηχανήματα για τον έλεγχο του αίματος, φταίει αυτός που -έστω και για μια φορά- ξενοπήδηξε.

  Και αν το δεις και από την άλλη, στην εποχή της άκρατης 'προπαγάνδας' του κέρατου και της πλαστής ελευθερίας του σεξ, θα υπάρχουν πολλοί μονογαμικοί σήμερα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Παιδιά ψυχραιμία. Το τεστ ELISA που χρησιμοποιείται σήμεραγια τον ιό του Aids ανιχνεύει αντισώματα και όχι τον ίδιο τον ιό. Έτσι υπάρχει μία χρονική περίοδος κατά την οποία ο φορέας μπορεί να μεταδώσει τον ιό , αλλά δεν έχει αναπτύξει αντισώματα.
  Δηλαδή αν κάποιος μολυνθεί σήμερα και πάει σε μια βδομάδα να δώσει αίμα, ο ιός δεν ανιχνεύεται.
  Για την περίπτωση αυτή (1 στις 100.000)δίνεται το ερωτηματολόγιο ,και όχι αντί ελέγχου.
  Πρόκειται για παραπληροφόρηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου