Λεξικά μιας σελίδας Α4

Κι όμως υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν τι σημαίνουν οι λέξεις «ήθος», «ηθική», «ακεραιότητα», «αξιοπρέπεια», «δικαιοσύνη», «άνθρωπος»…

Τα λεξικά τους είναι όλο κι όλο μια-δυο σελίδες Α4. Με τις λέξεις: «κέρδος», «χρήμα», «αγορά», «επιχείρηση», «μετοχή»…

Σχόλια

 1. Τα λεξικά είναι άχρηστα.
  Yπάρχει η λέξη "κονόμα" που εμπεριέχει όλες αυτές τις λέξεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σήμερα είδα ένα φίλο μου. Είναι άνεργος εδώ και ενάμισι χρόνο. Κάνει δουλειές του ποδαριού για να τα βγάλει πέρα. Αναγκάστηκαν με τη γυναίκα του και τα δυο τους παιδιά να αφήσουν το σπίτι που νοίκιαζαν και να επιστρέψουν στο σπίτι των γονιών της γυναίκας του. Τα παιδιά κοιμούνται μαζί με τη μητέρα τους σ' ένα διπλό κρεβάτι, μέσα σ' ένα μικρό δωμάτιο στο έτσι κι αλλιώς μικρό σπίτι. Ο φίλος μου προσπαθεί να βολευτεί στον καναπέ που υπάρχει στην κουζίνα, αλλά αρκετές φορές -για να μη γίνεται βάρος- προσποιείται ότι ταξιδεύει για κάτι δουλειές και κοιμάται έξω! Μου είπε και άλλα, για το πώς τα βγάζει πέρα και τι αναγκάζεται να κάνει και χωρίσαμε λέγοντας ότι θα έχω το νου μου για κάποια δουλειά.
  Το στομάχι μου είναι ακόμη σφιγμένο και δεν μπορώ να συνέλθω. Δεν μπορώ να χωνέψω ότι δεν είπα τίποτα, δεν του έδωσα χρήματα, δεν του είπα να έρθει στο σπίτι μου, τίποτα.
  Τι θα γίνει αυτός ο άνθρωπος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θα τα καταφέρει!!!
  Γιατί απο όσα λες δείχνει να έχει ακόμα κάτι. Αξιοπρέπεια!
  Αλλά κι αν δεν τα καταφέρει ο ίδιος (όπως τα είχε ονειρευτεί) το σίγουρο είναι οτι θα τα καταφέρουν τα παιδιά του. Στα δύσκολα καθώς θα είναι μεγαλωμένα κι όχι στη μαλθακή -όπως καταντήσαμε- επιτυχία του γονιού!

  Κι αυτά που σου λέω ούτε τα αμπελοφιλοσοφώ ούτε τα ονειρεύομαι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet

Πως θα έσωζα τους New York Times