Οι Κάφροι

Είναι η λογική του κάφρου. Είναι η λογική ενός γηπεδικού χουλιγκανισμού δίχως κριτήριο. Ούτε καν με το κριτήριο της «φανέλας». Είναι μυαλά ακατοίκητα. Αδεια. Ετοιμα δηλαδή να γεμίσουν με οποιοδήποτε περιεχόμενο. Ετοιμα να περάσουν σε οποιαδήποτε όχθη. Σήμερα Ολυμπιακός, αύριο ΑΕΚ, μεθαύριο ΠΑΟΚ, φέτος «αριστεριστής», του χρόνου «χρυσαυγίτης». Ο,τι νάναι. Οποιον νάναι. Αρκεί να εκτονώσουμε την βλακεία μας. Το θράσος και τη δειλία μας.
Δεν συμπαθώ τον δαρμένο.
Ποτέ δεν συμπάθησα τους εκπροσώπους της εργατικής τάξης που κάνουν μανικιούρ. Αυτούς που βύθισαν το συνδικαλιστικό κίνημα στην πιο βαθιά ανυποληψία. Αυτούς που κάνουν καριέρα με φόντο σφιγμένες γροθιές, που παλαντζάρουν ανάμεσα στο «δίκιο του εργάτη» και τα συμφέροντα του ευνοούμενο από το Κόμμα αφεντικού.
Όμως σίγουρα δεν είναι αυτός ο εχθρός. Είναι φανερό!
Ποτέ δεν ήταν αυτός ο εχθρός, ακόμη και μέσα στη φωτιά της επανάστασης κανένας δεν θα τον θεωρούσε αντίπαλο. Πόσο μάλλον τώρα.
Ο νόμος του Λιντς, αυτό που εφαρμόσθηκε χθες σε βάρος του προέδρου της ΓΣΕΕ είναι ένας βαθύτατα ρατσιστικός νόμος. Ο όχλος είναι ένα βαθύτατα φασιστικό μόρφωμα. Ο ξυλοδαρμός του ανυπεράσπιστου είναι μια βαθύτατα ανήθικη πράξη.
Και οι αριστεροί είναι και αντιρατσιστές και αντιφασίστες και με αίσθημα δικαιοσύνης…
Αλλιώς δεν είναι αριστεροί.
Είναι κάφροι!

"Σύντροφοι",πόσο φασίστες είστε? του Free Action τα λέει όλα και τα λέει σωστά.

Σχόλια

 1. Σαφως δεν επικροτεί κανεις τετοιες κινήσεις ακόμα κι άν στρέφονται ενάντια σε ατομα που αποτελούν συνειδητο εμπόδιο για την ανάπτυξη του κινήματος, όπως είναι οι γραφειοκράτες συνδικαλιστές. Η αντιμετώπιση των γραφειοκρατών πρεπει να γίνεται με δημοκρατικές διαδικασίες. Κινήσεις όπως η χθεσινή, αντι να τους αποδυναμώνουν,τους δικαιώνουν σχεδόν τους κάνουν συμπαθείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όλοι οι προβοκάτορες, εκεί εκεί στην Β εθνική.
  Δυστυχώς μπαίνουμε σε νέες εποχές με τα μπούνια και τα μπουνίδια.
  Αηδία και μόνο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καταδικαστέα.Καταδικαστέα όμως και η συμβολική βία της γραφειοκρατίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet

Πως θα έσωζα τους New York Times