Συντόμως...

Δευτέρα πρωί.
Δεν μου αρέσει το κρύο.
Ολη τη νύχτα έβλεπα στον ύπνο μου τις σκηνές από το High Fidelity που δεν γυρίστηκαν.
Καμιά φορά λες ότι από λάθος παίζονται κάποιες ταινίες στα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια. Από σπόντα. Ή από ένα εσωτερικό τους «αντάρτικο» -να ‘ναι καλά εκείνοι που το διεξάγουν!
Το έμπλεξα, μέσα στο όνειρο, με το Minority Report που είδα προχθές σε DVD. Αφαίρεσα κάποιους πρωταγωνιστές. Τον Τομ Κρουζ σίγουρα! Κράτησα άλλους. Πρόσθεσα μερικούς. Πιο οικείους. Και άγνωστους.
Το πρωί ήθελα να ρίξω μερικά ξύλα στη φωτιά και να καθίσω με τον καφέ μου εκεί διαβάζοντας. Δεν το έκανα. Με έπιασε το φιλότιμο που ο «μεγάλος» μου είχε ήδη πάει στο σχολείο μέσα στην παγωνιά. Εκανα ένα γρήγορο ζάπινγκ στα πρωινά ενημερωτικά. Αηδίασα επαρκώς για να επιστρέψω στην ΕΤ1 και τα παιδικά της. Ντύθηκα –δεν ξυρίστηκα- και βγήκα.
Το αρχετυπικό ξερίζωμα από τη μήτρα λειτούργησε για μερικά χιλιόμετρα. Υστερα ο ήλιος…
Το άνοιξα. Με ενόχλησαν οι ραδιοφωνικές «κρυάδες». Το έκλεισα.
Αφήνω το αυτοκίνητο και μπαίνω στο λεωφορείο.
Παγωμένα πρόσωπα. Ρούχα όπως όπως φορεμένα. Δεν μιλά κανείς. Που και που χτυπάει ένα κινητό για επαναφέρει κάποιον στη γραμμή. Όπως η σφυρίχτρα του γυμναστή κάτι παγωμένες Δευτέρες στο Γυμνάσιο.
Αρπάζομαι από τη θάλασσα στις καθέτους της Τσιμισκή. Μπαρκάρω για λίγο. Πάω μακριά. Ξαναγυρίζω.
Αποφεύγω άλλη μία χειμερινή λακκούβα.
Με συνεφέρουν οι χλωμοί διθύραμβοι για το χθεσινό ντέρμπι. Λίγο κόκκινο ακόμη. Σαν τις παλιές διαφημίσεις του Campari.
Ελαφριά δυσθυμία.
Επιστροφή στο γραφείο.
Ζεστός καφές και το ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ.
Διαβάζω το mail του s.
Μου κάνει καλό!
Σαν να βλέπω στεριά στο βάθος. Αυτό το μακρινό μπλε ενός βράχου στη μέση της θάλασσας.
Με παίρνει ο ρυθμός της δουλειάς.
Προλαβαίνω να γράψω αυτά. Και την αρχή μια απάντησης στον s.

Σχόλια

 1. Ολη τη νύχτα έβλεπα στον ύπνο μου τις σκηνές από το High Fidelity που δεν γυρίστηκαν.[..]Το έμπλεξα, μέσα στο όνειρο, με το Minority Report που είδα προχθές σε DVD.
  Ακούγεται ενδιαφέρουσα η μίξη! Πάντως, και το High Fidelity μόνο του που είδα χτες, μου έφτιαξε τη διάθεση. Τοπ 5 καλύτερες ζωές;

  Καμιά φορά λες ότι από λάθος παίζονται κάποιες ταινίες στα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια. Από σπόντα. Ή από ένα εσωτερικό τους «αντάρτικο» -να ‘ναι καλά εκείνοι που το διεξάγουν!
  Ισχύει αυτό, υπάρχουν "αντάρτες προγραμματισμού" παντού, αλλά παίζει το πόση δύναμη έχουν (πχ. οι αντάρτες του scifi στο STAR και αλλού νικήθηκαν από το τμήμα marketing).

  Ωραίο post, φίλε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Να 'σαι καλά φίλε! Εχουν και οι "πτώσεις" τα καλά τους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εγώ πάντως κάνω μιά εμπνευσμένη από το High Fidelity πτώση στις γυναίκες και τη μουσική του παρελθόντος, προσπαθώντας να βγάλω συμπεράσματα. Αν τα καταφέρω, θα σκαρώσω το τέλειο compilation tape - πασπαρτού για την καρδιά κάθε γυναίκας ;-)

  Εν τω μεταξύ, ωραίος ο σημερινός ήλιος, αλλά τα δόντια δόντια, ακόμα και με τα μπουριά στις καφετερίες της παραλίας. Καλή μέρα να έχεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet

Πως θα έσωζα τους New York Times