Μνημόνειο Καταδίκης της σφαγής στην Τροπολιτσά από την Ε.Ε.

Καθώς και της σφαγής χιλιάδων Τούρκων, Αρβανιτών ΚΑΙ Ελλήνων αμάχων από τον Δικτάτορα Κολοκοτρώνη κατά τη διάρκεια της Επανάστασης (πιο σωστά: Πραξικοπήματος κατά του Σουλτάνου και των συνεργατών του).

Πανικός στην ελληνική κυβέρνηση που σκέφτεται να γκρεμίσει όλους τους αδριάντες του (σφαγέα) Γέρου του Μωριά για να μη δυσαρεστήσει τους Ευρωπαίους Συμμάχους και Συνεταίρους!

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσουν και άλλα Μνημόνεια που μας αφορούν ιστορικώς!

Παράλληλα, ετοιμάζεται η κατάθεση πρότασης Μνημονείου για την Καταδίκη των σφαγών στη Γαλλία μετά το Πραξικόπημα του 1789 σε βάρος δεκάδων χιλιάδων οπαδών του Λουδοβίκου.


Περίεργες συμπτώσεις

Σχόλια

 1. vlak humor.

  Μα γιατί τα ισοπεδώνετε όλα ρε παιδιά μόλις πάει κάποιος να ανοίξει συζήτηση για ζητήματα που πονάνε; Η ισοπέδωση δεν αποδεικνύει τίποτα.

  Νομίζω πως το "αγώνας υπέρ της ελευθερίας" και το "σκοτώνω όποιους δεν συμφωνούν πολιτικά μαζί μου" έχει τεράστια διαφορά. Δεν μιλάμε για απελευθέρωση, αλλά για πολιτική καταπίεση (εκτός αν θεωρείς χρυσή την εποχή της δικτατορίας στην Ελλάδα).

  Ποιο είναι το πρόβλημα μερικών με το μνημόνιο δεν μπορώ να καταλάβω. Μήπως όπως μου είπε κ ένας φίλος μου (του ΚΝΕ) το πρόβλημα είναι ότι "δεν θα μπορούμε πλένο να βγαινουμε κ να λέμε ότι είμαστε κομμουνιστές γιατί θα είναι παράνομο, όπως είναι παράνομο να λες ότι είσαι ναζιστής".

  Φοβερή ατάκα; Η προβατίσια συμπεριφορά σε όλο της το μεγαλείο!Και το άτομο αυτό μου το παίζει κ με πολιτικές πεποιθήσεις, τη στιγμή που δεν μπορεί να σκεφτεί αν αυτά που πετάει είναι απλώς μπαρούφες.... :(

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητέ jim hellas νομίζω ότι παρασύρεσαι από την ορμή σου. Ο Ανεμος δεν πουλάει φτηνό χιούμορ απλώς σαρκάζει κάτι το οποίο μπορεί και να συμβεί στο πέρασμα των χρόνων...Το μνημόνιο δεν δηλώνει μόνο την καταδίκη του κομμουνισμού αλλά της ίδιας της ελευθερίας της έκφρασης. Οταν καταδικάζονται τα εγκληματα της όποιας ιδεολογίας καταδικάζεται και η ίδια η έκφραση της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η ελευθερία έκφρασης δεν περιλαμβάνει και την ελευθερία να εγκληματείς.

  Ο Anemos δεν ξέρω τι ακριβώς είχε στο μυαλό του, μπορώ όμως σίγουρα να πω ότι τράβηξε δύο λανθασμένες (αντικειμενικά) αναλογίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ισοπέδωση;

  Ε, όχι δα!

  Αν κάποιοι ισοπεδώνουν τα πάντα, ανεξάρτητα από χώρες, χρονικές περιόδους, συνθήκες και πρόσωπα, είναι αυτοί που προτείνουν και υπερασπίζονται τέτοιου είδους μνημόνεια. Είναι η ισοπέδωση –για άλλη μια φορά- να ειπωθεί των «ηττημένων» από τους «νικητές».

  Συνήθως οι υπερασπιστές αυτών των φετφάδων δεν έχουν ιδέα στο που αναφέρονται. Στην προκείμενη περίπτωση δεν έχουν διαβάσει ούτε σελίδα από την ιστορία χωρών όπως η Ρωσία, η Πολωνία, η Ουκρανία. η Ουγγαρία ή Τσεχοσλοβακία.

  Το αποτέλεσμα είναι να βλέπουν την ιστορία με ένα και μόνο φίλτρο. Συμψηφίζοντας τα ιστορικά γεγονότα ανεξάρτητα από τα αίτιά τους. Η μνήμη τους –αν έχουν μνήμη- γίνεται επιλεκτική. Ξεχνούν ότι πολλά για τα οποία κατηγορούν μια συγκεκριμένη ιδεολογία έχουν τις ρίζες του μέσα στους αιώνες, είναι πράγματα που θα συνέβαιναν στον έναν ή στον άλλο βαθμό κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, από άλλους που πιθανώς να ανήκαν σε άλλα στρατόπεδα και ιδεολογίες.

  Ξεχνούν ότι σε ολόκληρη την ιστορία της Τσαρικής Αυτοκρατορίας (όπως και σε όλες τις αυτοκρατορίες) χύθηκαν ποτάμια αίματος, έγιναν γενοκτονίες και διωγμοί.
  Ξεχνούν τις σφαγές που διεξήγαγαν οι Κοζάκοι και οι Λευκορώσοι, για παράδειγμα, σε βάρος άλλων λαών, γειτονικών στη Ρωσία ή εντός των συνόρων της αυτοκρατορίας…
  Ξεχνούν ότι και μετά την πτώση και διάλυση της ΕΣΣΔ οι «εκκαθαριστικές» επιχειρήσεις κατά των γειτονικών λαών συνεχίζονται και ότι είναι άγνωστο ακόμη πόσοι Αζέροι, Τσετσένοι και Ουζμπέκοι σφαγιάζονται από τα στρατεύματα του Πούτιν και την αστική δημοκρατία του…
  Ξεχνούν ότι ένα μεγάλο κομμάτι των σταλινικών εκκαθαρίσεων είχε ως θύματα Σοβιετικούς αλλά και ξένους κομμουνιστές…
  Ξεχνούν ότι από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα οι «εθνικοί» στόχοι και οι εμμονές διατρέχουν τις ιστορίες των λαών ανεξάρτητα από τα καθεστώτα που τους κυβερνούσαν.
  Ξεχνούν και ισοπεδώνουν ή για να ισοπεδώνουν!  Φυσικά όλοι τους ξεχνούν και τα πόσα έχουν προσφέρει τα κομμουνιστικά κινήματα όλου του κόσμου στους λαούς τους…
  Πόσο αίμα κομμουνιστών έχει χυθεί… (πόσο αίμα κομμουνιστών έχει χυθεί ΑΚΟΜΑ και από τους «συντρόφους» τους)
  Αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης να το αναπτύξουμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πριν από 3 χρόνια μου τέθηκε ένα ερώτημα από μια παρέα παιδιών, ηλικίας 19-21 χρονών. Το ερώτημα ήταν «Τι είναι η Αριστερά, τι θα πει Δεξιά, τι εννοούμε λέγοντας Κεντρώος και γενικά ποιες είναι οι πραγματικές διαφορές μεταξύ τους». Στην αρχή μου έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι γιατί όλα τα παιδιά είχαν εκπληκτική παιδεία (όχι απλά μόρφωση) και ήξερα ότι ήταν ψαγμένα σε διάφορα κοινωνικά θέματα. Πέραν αυτού με σόκαρε περισσότερο όταν κατάλαβα ότι ήταν δύσκολο να τους απαντήσω.

  Τι εννοώ. Για μας τους κάπως μεγαλύτερους η έννοια Αριστερά και Επανάσταση ήταν συνδεδεμένα με την Ανατολική Ευρώπη γενικότερα και με την Σοβιετική Ένωση ειδικότερα. Ας μην ξεχνάμε ότι εκατοντάδες νέοι σπούδασαν στο Ανατολικό μπλοκ οι οποίοι δεν ήταν απαραίτητα αριστεροί. Ακόμη οτιδήποτε ήθελε να ονομάζεται κουλτούρα έπρεπε να περνάει μέσα από την Αριστερά. Πως λέμε τώρα ότι αν δεν είσαι gay καλλιτέχνης δεν γίνεσαι, τότε έπρεπε να είσαι αριστερός.

  Με την κατάρρευση του Ανατολικού μπλοκ ξεκίνησε λοιπόν η ισοπέδωση όλου του κόσμου (και όχι μόνο του Ανατολικού μπλοκ, αλλά και του δυτικού κόσμου και της ίδιας της Αμερικής συμπεριλαμβανομένης) κάτω από τις αποφάσεις του πιο ισχυρού. Τώρα μιλάμε για οικονομική ισχύ, εμπορική πολιτική, δύναμη των βιομηχανιών ενώ το χάσμα μεταξύ φτωχών και πλουσίων, ισχυρών και αδυνάτων κορυφώνεται και η τρομοκρατία άλλαξε νόημα.

  Για να αλλάξουν όλα αυτά κάποιοι πρέπει να πουν όχι. Για να πεις όχι χωρίς να είσαι εξαρτημένος από business αποφάσεις πρέπει κάποια ιδεολογία να σε ενθαρρύνει, να σε προτρέπει, να σε κάνει ομάδα με τους ομοϊδεάτες σου. Η ιδεολογία πρέπει να σου δίνει ιδανικά για να υπερασπιστείς και που να αξίζει να αγωνιστείς γι αυτά.

  «Το μνημόνιο δεν δηλώνει μόνο την καταδίκη του κομουνισμού αλλά της ίδιας της ελευθερίας της έκφρασης. Όταν καταδικάζονται τα εγκλήματα της όποιας ιδεολογίας καταδικάζεται και η ίδια η έκφραση της.» όπως πολύ σωστά γράφει ο Dark Angel.

  Πέραν από όλα αυτά χαίρομαι όταν διαβάζω απόψεις αιχμηρές και δυναμικές. Μπορεί να διαφωνώ με κάποιες αλλά θέλω να υπάρχουν για να μπορώ να διαφωνώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ...
  ...και εκτός των άλλων,
  ο Θοδωράκης ο ΚΟΛΟκοτρώνης φυσικά και ήταν gay...
  με τις πλισέ φουστούλες και τα λευκά κολάν ή καλσόν που φόραγε...
  (Ασε ο Καραϊσκάκης...θου κύριε φυλακή τω στόματί μου, μην αρχίσω να μιλάω για τις φουστίτσες του...)

  Αν θέλουμε να σώσουμε τα αγάλματά του λοιπόν και να αναπτύξουμε τον τουρισμό μας να βοηθήσουμε ώστε:
  κατά την ΕΠΑΝΣΥΓΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,που θα γίνει στην Ε.Ε. μετά την "υπόθεση καταδίκη Κομμουνισμού", να τονιστούν όλα τα παραπάνω και να προβληθούν δεόντως από τους απανταχού γης "ΜΗΤΣΑΡΕΣ" του ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ,

  (που προσωρινά είναι άνεργοι, αφού έφαγαν εκατομμύρια που τους δόθηκαν από το Ελληνικό Κράτος για να προβάλουν κάνοντας περίπτερα με σουβλάκια στην Αμερική το Athens 2004...)

  ώστε, αφού διαδοθεί διεθνώς ότι η σύγχρονη Ελλάδα κάνει ανδριάντες στου gay προγόνους της!!!...να αρχίσουν να συρρέουν με τα πλούτη τους όλοι οι απανταχού gay για διακοπές (γιατί όχι και για μόνιμη εγκατάσταση;) στο Ελληνοgaystan...
  ***********
  Και τώρα που φεύγω μην τα ισοπεδώσετε όλα παιδιά, θα χαλάσει το πλισέ από τις εν λόγω φουστίτσες
  :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μπορούμε μάλιστα να διαβάσουμε την αφήγηση του μακελέματος άμαχων μουσουλμάνων στην Τριπολιτσά από τον επικεφαλής της επιχείρησης, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη

  "Το άλογό μου από τα τείχη έως τα σεράγια δεν επάτησε γη. [...] Το ασκέρι οπού ήτον μέσα το ελληνικό έκοβε και εσκότωνε από Παρασκευή έως Κυριακή, γυναίκες, παιδιά και άνδρες 32.000, μία ώρα ολόγυρα της Τριπολιτσάς. Ενας Υδραίος έσφαξε 90. Ελληνες εσκοτώθηκαν εκατόν. Ετσι επήρε τέλος. [Εβαλα] τελάλη να παύση ο σφαγμός" (Θεόδωρου Κολοκοτρώνη "Διήγησις συμβάντων της ελληνικής φυλής" [1836], εκδ. Ωρόρα, Αθήνα 1992, σ.106).

  από τον Ιό της Ελευθεροτυπίας στη στήλη iospress της 1/10/05

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Άσχετον...

  Πώς λέγεται ο Κολοκοτρώνης στην καθαρεύουσα;
  >
  >
  >
  Πρωκτόλιθος :-P

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet

Πως θα έσωζα τους New York Times