ΕΣΡ: Τώρα θα φάτε το ξύλο που ζητάτε! #05

Διεθνής καταδίκη για το λουκέτο στον «Best» και παρέμβαση Κακλαμάνη

Να ανακαλέσει την απόφασή του για κλείσιμο του «BEST 92,6» καλούν το ΕΣΡ τόσο η Διεθνής όσο και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, ενώ στο θέμα παρενέβη και ο τ. πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης με μια δήλωσή του «εναντίον του ρεύματος», όπως ο ίδιος παραδέχεται.

«Πρόκειται για μια εξέλιξη που τρομάζει και στέλνει ανησυχητικό μήνυμα για το επίπεδο της ελεύθερης έκφρασης στην Ελλάδα. Στηρίζουμε απόλυτα τους συναδέλφους της Αθήνας, οι οποίοι μάχονται την επιβολή αυτής της κύρωσης» δήλωσε ο γεν. γραμματέας. της ΔΟΔ Α. Γουάιτ.

Η ΕΣΗΕΑ έχει ήδη καταγγείλει την απόφαση του ΕΣΡ ως επιβολή «ακραίας μορφής λογοκρισίας», επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μέτρο εντελώς αντίθετο με ανάλογες αποφάσεις που έχει λάβει η ανεξάρτητη αρχή για σοβαρές περιπτώσεις παραβιάσεων της νομοθεσίας και των κανόνων δεοντολογίας.

«Αν είχε προσέλθει στο ΕΣΡ...»

Ο Απ. Κακλαμάνης, αφού υποστήριξε ότι πρέπει «να διαχωρίσουμε την ιδιοκτησία του σταθμού από τον Γρ. Ψαριανό», αναφέρεται σε άλλους μουσικούς σταθμούς «που με τη χυδαιολογία προσβλέπουν σε μεγαλύτερη ακροαματικότητα, υποτιμώντας τη νεολαία και την ποιότητα της δουλειάς δημοσιογράφων και παραγωγών όπως ο Γρ. Ψαριανός».

Επισημαίνει ωστόσο ότι «προκαλεί ερωτηματικά, αν πράγματι η ιδιοκτησία του BEST αδιαφόρησε στις προσκλήσεις της Ανεξάρτητης Αρχής να δώσει εξηγήσεις για το περιεχόμενο των επίμαχων εκπομπών», αφού «τα μέλη αυτής της Αρχής δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα και επελέγησαν ομοφώνως από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής».

Υποθέτει τέλος πως «αν η ιδιοκτησία του σταθμού είχε προσέλθει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για να δώσει εξηγήσεις και να δεσμευτεί ότι δεν θα χρησιμοποιούνται στο μέλλον χυδαιολογίες, τότε το Συμβούλιο θα έκρινε διαφορετικά».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 05/11/2005

Σχόλια