ΕΣΡ: Τώρα θα φάτε το ξύλο που ζητάτε! #03

Στην... πρίζα

ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ

ΔΕΝ θα γράψω για τον Γρηγόρη πάλι σήμερα. Τον Ψαριανό. Για τη Λίνα θα γράψω. Τη Βασιλοπούλου. Τη διευθύντρια του νεανικού ραδιοσταθμού «Best FM», που βρέθηκε αυτήν την εβδομάδα στο στόχαστρο του ΕΣΡ.

ΤΗ συνάδελφο-δημοσιογράφο, συμπατριώτισσά μου (απ' την Πάτρα) και φίλη μου. Για τον Γρηγόρη έγραψα την Πέμπτη, γράφω και αύριο, Κυριακή, στο «ON-OFF». Πολύ μόστρα (του) έκανα για έναν απλό παραγωγό και μάλιστα ΑΕΚτζή...

Η Λίνα είναι γαυρίνα. Αρρωστη! Κοριτσάρα. Φοβερή! Μια γυναίκα ισχυρή, που κατάφερε σε τόσους -επί το πλήστον φαλλοκράτες- άνδρες να επιβληθεί. Δεν είναι εύκολο ένας άνδρας -εξαιρουμένου του Ψαριανού που είναι... ορκισμένος φεμινιστής- γυναίκα στο τιμόνι για διευθύντριά του να αποδεχθεί.

ΔΟΥΛΕΨΕ και δουλεύει πολύ σκληρά η φίλη μου. Ξεκίνησε απ' τον «Αθήνα 98,4» πριν από 20 χρόνια, τις πρώτες μέρες εκείνης της άνοιξης στην ελεύθερη ραδιοφωνία. Δεν είχε «μπάρμπα στην Κορώνη», δεν εκμεταλλεύτηκε καταστάσεις, ούτε πέρασε από εμετικά κρεβάτια για να κάτσει στη διευθυντική της πολυθρόνα.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ενώ έχει καβατζάρει τα 40, δεν αρκέστηκε στη βαθιά της πολιτικοποίηση, στις ροκ εν ρολ εμπειρίες που μαζέψαμε απ' τα κινήματα της μεταπολίτευσης, στην κοινωνικοποίηση που μας προσέφερε η δημοσιογραφία, αλλά τρέχει στα ρέιβ πάρτι.

ΧΑΡΙΝ της διεύθυνσης του νεανικού -«Best»- σταθμού, έγινε στα 40 της ρεϊβού! Χεβιμεταλλού, μέχρι και ντεθατζού! Ασε που έπρεπε να κρατάει τα χαλινάρια (σ.σ.: για να κάνει ρίμα) του ασυγκράτητου Ψαριανού.

ΤΗ βλέπω και τη ζηλεύω ανάμεσα στα 20χρονα, να μιλάει, να επικοινωνεί, να κάνει παρατηρήσεις στην «κλο-κλο» που 'ναι DJ μοναδική. Σούζα τον έχει τον Περρή! Τέτοιες γυναίκες που δεν μπορούμε εύκολα να τις μανιπουλάρουμε εμείς τα αγοράκια τις ψιλο-φοβόμαστε.

ΓΡΑΦΩ για τη Λίνα σήμερα όχι τόσο λόγω της επικαιρότητος, για τη λογοκρισία στον «Best». Δράττομαι της ευκαιρίας από μια επιστολή με αίτημα λογοκρισίας από (κατά τ' άλλα) προοδευτικές γυναικείες οργανώσεις. Φεμινιστικές. Και καλά, εμένα με καταχεριάζουν -κατά τη γνώμη τους- δικαιολογημένα. Δεν αποτελεί όμως ατόπημα που «μαλώνουν» τον διευθυντή μου επειδή επέτρεψε τη δημοσίευση κάποιων κειμένων μου;

ΚΑΙ τι έγραψα, Λίνα μου, ο μισερός; Για κάποιες ειδικές κατηγορίες γυναικών, όπως οι «ψυχοχαράδρες», οι «φουαγκρά», οι «αντροχωρίστρες», οι «συγκρατήστρες», οι «ανακουφίστρες» και ανδρών όπως ο «καληνυχτάκιας», ο «παρηγορητής», ο «κρυπτο-στρέιτ» κι ο «τριψήφιος».

ΤΑ αναμετέδωσε ο «Best» και όλοι οι νεανικοί ραδιοσταθμοί κι έπεσε γέλιο πολύ. Κι αναγκάζομαι σήμερα να σου κάνω αγιογραφία, Λίνα μου, για να μην μου κολλήσουνε τη ρετσινιά τού φαλλοκράτη, διευθύντριά μου.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 05/11/2005

Σχόλια