Ένα e-mail του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου

Ελαβα το παρακάτω e-mail από τον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο και το αναδημοσιεύω ως έχει:

Aγαπητέ Ναυτίλε

Αν έχεις την ευχαρίστηση βάλε αυτο το e-mail στο blog σου για να λήξει το σύστριγγλο.

Δεν εννοούσα ότι περιφρονώ την ανωνυμία των bloggers στο αρθράκι- αυτή ειναι δεδομένη κι αν είχα πρόβλημα δεν θα έλεγα πριν δέκα μέρες πόσο εκτιμώ και ζηλεύω ενα σωρό bloggers. Eννοούσα την ανωνυμία του χολερικού τύπου που στέλνει hate-mail με τη σέσουλα, ή ποστάρει συστηματικά για να βλάψει κάποιον που μισεί. Εχω υποφέρει πολύ από αρκετούς τέτοιους ψυχωσικούς τύπους, που ναι, τους περιφρονώ βαθύτατα. Και δεν βρίσκω καμιά συγγένεια ανάμεσα σε αυτούς και σένα ( τον οποίο δεν ξέρω, αλλά τι σημασία έχει), τον Φαίδωνα της Διαπλάσεως η την Κουρούνα.

Οπως βλέπω, μερικοί περιφρονούν και μένα! Δε βαριέσαι. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα - όταν κάνεις λάθη, είναι φυσικό οι αναμάρτητοι να σε κάνουν του αλατιού.

Δεν πουλάω μούρη σε κανέναν. Απλώς εξέφρασα μια γνώμη. Αν την είχα ποστάρει, σίγουρα η αντιμετώπιση της θα ήταν λιγότερο επιθετική.

Στέλνω αυτό το e-mail σε σένα, επειδή είσαι ο μόνος που διαπίστωσε τι εννοώ ( όντως το είχα διατυπώσει λίγο ασαφώς) και είσαι νηφάλιος σε αυτές τις σκιαμαχίες. Δεν το γράφω στην άθλια φυλλάδα μου και δεν το ποστάρω για να μη καταπατήσω τα άγια χώματά σας. Αποφάσισε εσύ τι θα κάνεις.

Κρίμα πάντως για την παρανόηση. Με χάλασε. Από την άλλη, σε τέτοιες φάσεις κρίσεως αποκαλύπτονται τα αληθινά πρόσωπα των ανθρώπων. Που είναι ασφαλώς σημαντικότερα από τα ονόματα.

Σε ευχαριστώ και σε διαβάζω πάντα.

Σταθης Τ(ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΝΑΥΤΙΛΟΥ: Είπα να «αγιάσω» (βγάζοντας όλα τα σχετικά με την blog-ό-σφαιρα και αφήνοντας αυτά που έχουν να κάνουν με το ταξίδι μου) και δεν μπορώ.
Η αναδημοσίευση άρθρου του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου –όπως έχω κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και θα συνεχίσω να κάνω, μαζί με κείμενα και άλλων ανθρώπων που εκτιμώ και τους αισθάνομαι «συνταξιδιώτες» μου- σήκωσε πολλή «κυβερνο-σκόνη». (
Stathis said... (about Anonymous)). Ειπώθηκαν και συνεχίζουν να λέγονται πράγματα εντός και εκτός θέματος, πράγματα με τα α οποία συμφωνώ και άλλα που σηκώνουν συζήτηση και φυσικά δεν λείπουν τα υβριστικά σχόλια.
Σχετικά με το θέμα της Ανωνυμίας και της Ψευδωνυμίας έγραψα 10 αράδες στο (
Ανωνυμία, «ψευδ-ωνυμία», «επωνυμία» και άλλα τέτοια?#1) κι αυτές συνιστούν και τη θέση μου.
Νομίζω οτη η συζήτηση δεν κλείνει εδώ. Παρακαλώ πολύ όμως να μην συνεχιστεί από το Gloria Mundi αλλά από
το in.site.rs. Θερμή παράκληση!!!)