« ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΝΕΡΑ»

OpenTaniec


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τρίτη 5 -Τετάρτη 6 Ιουλίου
Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών


Το Opentaniec είναι ένα εντυπωσιακό χορευτικό show, που απεικονίζει μία συναρπαστική ιστορία εμπνευσμένη από την Σλαβική μυθολογία.
Για να το πετύχουν αυτό οι Opentaniec συνδυάζουν τα καλύτερα στοιχεία, επιβλητική μουσική, τέλεια χορευτικά που θυμίζουν Broadway, ειδικά εφέ (λέιζερ και πυροτεχνήματα), εντυπωσιακό φωτισμό, και σκηνικά που περιλαμβάνουν ένα υδάτινο παραπέτασμα, το πιο μεγάλο που έχει στηθεί ποτέ επάνω σε σκηνή (1.200 λίτρα νερού), που παραπέμπει σε έναν μαγευτικό καταρράκτη.
Ο χορός και οι τεχνικές παρμένες από το τσίρκο και το θέατρο ενώθηκαν για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό show.
Το Opentaniec είναι το πρώτο αυθεντικό χορευτικό show αυτού του είδους στην Πολωνία.
Βασισμένο σε Σλαβικούς θρύλους και εμπνευσμένο από την Πολωνική μυθολογία, είναι μια μοντέρνα εκδοχή της παράδοσης παρουσιασμένη με τα ενεργά χαρακτηριστικά ενός φαντασμαγορικού show.
Η δημιουργία του Opentaniec ήταν ιδέα του Robert D. Gable από τις Η.Π.Α., ο οποίος μένει στην Πολωνία και είναι μεγάλος θαυμαστής της κουλτούρας της.
Το σχήμα του show έχει σαν πρότυπο το Riverdance και το Lord of the Dance, ενώ η χορογραφία, τα σκηνικά και η μουσική παρουσιάζουν μια ιστορία βασισμένη σε έναν Σλαβικό θρύλο, τον θρύλο του λουλουδιού της φτέρης.
Για το show αυτό επιλέχθηκαν 30 άριστοι χορευτές, μέσα στους οποίους συνυπάρχουν χορευτές μπαλέτου, ακροβάτες και χορευτές μοντέρνου χορού.
Το αποτέλεσμα είναι ένα χορευτικό show που περιλαμβάνει πολλές τεχνικές χορού, από κλασικό και μοντέρνο μέχρι cappoiera και breakdance.
Η μουσική συνδυάζει διαφορετικά στοιχεία, καθώς περιέχει τόσο στοιχεία του πολωνικού φολκλόρ όσο και στοιχεία κλασικής και μοντέρνας μουσικής.
Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το show, έκανε τεράστια εντύπωση.
Ιδιαίτερη ήταν η συμμετοχή του OpenTaniek την νύχτα της 30ηςΑπριλίου 2004 στο πρόγραμμα "Welcome Europe", για τον εορτασμό της ένταξης των καινούργιων χωρών-μελών στην Ευρωπαϊκή Ένωση .
Το Opentaniec εκπροσώπησε την Πολωνία σε μια γιορτή που παρακολούθησαν 150 εκατομμύρια τηλεθεατών σε όλον τον κόσμο.
Η επόμενη μεγάλη τους παρουσίαση ήταν αυτή στην Μεγάλη Πλατεία των Βρυξελλών, όπου παραβρέθηκε και η βασίλισσα του Βελγίου.
Το show παρουσιάστηκε επίσης στο 38ο MIDEM στις Κάννες, όπου ενθουσίασε κοινό και κριτικούς.
Οι χορογραφίες είναι του Jaroslaw Staniek, ενός από τους κορυφαίους πολωνούς χορογράφους, ο οποίος έχει χορογραφήσει μεταξύ άλλων τις πολωνικές εκδοχές των μεγάλων musical όπως το West Side Story, το Hair και το Footloose.
Tα σκηνικά είναι του αρχιτέκτονα Marek Boretti, γνωστού στο Hollywood για τις συνεργασίες του με την Metro Goldwyn Mayer, την Dream Works και την Universal Pictures, αλλά και για τον σχεδιασμό του σπιτιού της Jennifer Lopez.
Η μουσική, που είναι ένα remix των παραδοσιακών χορών και της σύγχρονης μουσικής, είναι έργο του Adam Sztaba.

Σχόλια