Λίγο πριν μας χωρίσει (;;;) το Ιντερνετ;;;

"Η «δημοσιογραφία» του Ιντερνετ είναι ένας ωκεανός από γνώμες και σχόλια (εκ των οποίων πολλά είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα) ή εξίσου ενδιαφέρουσες ομφαλοσκοπήσεις. Τα σηκώνει αυτά η μεταμοντέρνα εποχή, που έχει προσδώσει στο ιδιωτικό σχεδόν μεγαλύτερο κύρος από το δημόσιο, η τόλμη της εγωλογίας θεωρείται ισοδύναμη με την αξία του πολεμικού ρεπορτάζ και περίπου όλες οι γνώμες θεωρούνται ισοβαρείς άπαξ και βρουν μέσο να εκφραστούν, ασχέτως αν τη μια την εκφέρει ένας μελετημένος άνθρωπος και την άλλη μια σαλεμένη μπουζουξού. Στο Ιντερνετ (όπως και στην εμπορική τηλεόραση) έχει μεγαλύτερη σημασία το πώς αισθάνεται κανείς, από το τι είναι σημαντικό και αληθινό. Τα άγχη του ημερολογίου υπερσκελίζουν τις ανταποκρίσεις από τα μέτωπα. Μόνο που αυτό δεν είναι δημοσιογραφία. Είναι αποσβολωτικό ριάλιτι. Η τιμιότητα της εξομολόγησης δεν αρκεί, ούτε η έντιμη άγνοια ούτε η ωμή απεικόνιση του δωματίου μας για να ερμηνεύσουμε την πορεία του κόσμου. Εχει υπερεκτιμηθεί ο ερασιτεχνισμός στην εποχή μας - στα σοβαρά χρειάζονται οι σοβαροί." Γράφει σήμερα ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος...

Ναι...

Τι άλλα νέα;
Κάτι μας έκατσε στραβά τις προηγούμενες μέρες;
Γαμώ την αυτοκαταστροφικότητά μου, γαμώ! (Τη δική μου. Για τους άλλους δεν ξέρω, μπορεί να τους αρέσει!)

Αυτά!

Πιτσιρίκο, έλα να τσακωθούμε μαζί για τον Αγγελόπουλο! (Για την Αγγελοπούλου, έστω!)
Please! Make my day!

update:
Study: Blogs haven't displaced media

Σχόλια

 1. Έχει δίκιο ο κ. Τσαγκαρουσιάνος(Στάθης είναι μόνο ένας)για τα σοβαρά και τους σοβαρούς. Γι' αυτό κι εγώ γράφω αστειάκια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν έχει δίκιο όμως:
  α) Για τους επαγγελματίες vs ερασιτέχνες (και δε συζητάμε για πολεμικά ρεπορτάζ, αλλά για τη μέση δημοσιογραφική δουλειά της οποίας η ποιότητα είναι ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ και στο κάτω-κάτω τι πάει να πει επαγγελματίας δημοσιογράφος; Πάει να πει ένας ερασιτέχνης που ασχολείται full time με τη δημοσιογραφία και πληρώνεται!)
  β) Για το "ριάλιτι". Από τη στιγμή που υπάρχει αλληλεπίδραση και ελεύθερος σχολιασμός δεν είναι ριάλιτι, είναι επικοινωνία.
  γ) Για τις υποθέσεις που κάνει.

  Γενικά μου δίνει την εντύπωση, παρά το εν πολλοίς δικαιολογημένο των ανησυχιών του ότι δεν έχει καταλάβει απολύτως τίποτα. Το ίδιο καλή ανάλυση θα είχε κάνει ένας Μάο-Μάο για ένα ελικόπτερο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ναυτίλε...πολλά τα θέματα στο blog σου, πολλές γνώμες, πολλές αντιρρήσεις...Έχετε χάσει λιγο τον προσανατολισμό σας. Σε λίγες μέρες έρχονται οι εξωγήινοι, όλοι προετοιμαζόμαστε πυρετωδώς κι εσείς παίζετε την "Κυρία Ντο-ρε-μι" ??? Σας παρακαλώ...λίγη σοβαρότης δεν βλάπτει! Μετα τιμης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αγαπητέ κύριε nanako.
  Οφείλω να σας ευχαριστήσω διότι μου φτιάξατε την ημέρα με το υπέροχο κοπλιμέντο σας περί προσανατολισμού. Δεν ξέρετε πόσες προσπάθειες κάνω, καθημερινά, για να τον χάνω. Συνήθως δεν τα καταφέρνω. Μνήμες, προσωπικές μαλακίες, εμμονές και, τσουπ, να ξανά η πυξίδα εμπρός μου. Αφήστε δε την εμμονή να κοιτάζω τα άστρα. Σε προσανατολίζουν θες, δεν θες. Οσο για τους εξωγήινους, ναι συμμετέχω κι εγώ στις προετοιμασίες υποδοχής τους παίζοντας την «Κυρία Ντο-ρε-μι» - πως το μαντέψατε; Τέλος θα συμφωνήσω μαζί σας και στο τελευταίο: «λίγη σοβαρότης δεν βλάπτει». Με την πολλή σοβαρότητα έχουμε πρόβλημα…
  Την τιμή δεν μου είπατε. Δεν βλέπω και σχετική ετικέτα. Θα έλεγα να εγκαταλείψουμε τις τιμές διότι θα μας κάνει θέμα ο Καμπουράκης και ο Κακακουνάκης.
  Καλώς ήλθατε πάντως!
  Ελπίζω να συγκρουστούμε σφοδρότερα στο εγγύς μέλλον.
  Θερμούς χαιρετισμούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κύριε Ναυτίλε, ευχαριστώ για το καλωσόρισμα κι αντεύχομαι. Όσο για τις συγκρούσεις...!! Θα περιμένω (κάρβουνο αναμμένο) με τα μανίκια σηκωμένα...Καλή εβδομάδα a tutti (frutti)!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου