Ημέρα 6η #QuarantineLife : Σε λαϊκή στεκότανε ο Χάρος και πουλιότανε

Λιακάδα σήμερα, μετά από τέσσερις-πέντε μέρες μαυρίλας και βροχής...

Ξυπνάμε αργά... Καφές και μετά έξοδος για τον Τζάκσον, τράπεζα, Λαϊκή...Σχεδόν κανονικό Σάββατο, όπως παλιά...

Λαϊκή είχαμε να δούμε για δύο εβδομάδες. Το προηγούμενο Σάββατο δεν είχε. Σήμερα το ένα τρίτο των πάγκων και αυτοί με απόσταση πέντε μέτρων ο ένας από το άλλον.

Παίρνω πατάτες και πολλά πορτοκάλια, πολλά όσπρια και σαλατικά. Θα "στρώσω" έναν μουσακά σήμερα ή αύριο. Είναι το αγαπημένο φαγητό των παιδιών.

Ο κόσμος προσπαθεί να τηρεί τις αποστάσεις. Ουρές έξω από το σούπερ-μάρκετ και τα αρτοποιεία. Οι περισσότεροι με γάντια και μάσκες. Οχι όλοι.

Οπως ήταν φυσικό, μετά τις 11 υπάρχουν ελάχιστα πια πράγματα... "Την άλλη βδομάδα θα έχουμε λιγότερα" μου λένε κάποιοι φίλοι παραγωγοί από Κορινθία και Αχαΐα με τους οποίους γνωριζόμαστε χρόνια. Μου περιγράφουν σκηνικά ζόφου στην επαρχία... Ομως η ανησυχία τους για τον ιό ξεπερνάει εκείνη για τις καλλιέργειες και την παραγωγή. "Εμείς θα βρίσκουμε να τρώμε. Εσείς, εδώ στην πόλη, δεν ξέρω...". Και ποιός ξέρει; Αν κρατήσεις 2-3 μήνες θα τρώμε ο ένας τον άλλον...

"Δεν μας λένε όλη την αλήθεια!". Το ακούω από πολλές διαφορετικές πλευρές. Μιλάνε για περισσότερα κρούσματα στις πόλεις και τα χωριά τους. Για ανθρώπους που την βγάζουν όπως-όπως στο σπίτι σαν να έχουν κοινή γρίπη. Αλλοι μιλούν για τα παιδιά και τα εγγόνια τους στο εξωτερικό. Τα παιδιά του "brain drain" που έμειναν έξω. Πολλά είναι γιατροί και δουλεύουν διπλοβάρδιες σε Γερμανία και Βρετανία. Μιλούν στο τηλέφωνο και τους περιγράφουν απίστευτες καταστάσεις. "Ούτε εκεί τους λένε όλη την αλήθεια!".

Η αίσθηση ότι δεν μαθαίνουν την αλήθεια τους δημιουργεί θυμό. Θυμό όμως τους βγάζει για μία ακόμη φορά η στάση των Ευρωπαίων και κυρίως των Γερμανών και των Ολλανδών. Οπως πριν λίγα χρόνια ο Σόιμπλε και ο Ντάεζενμπλουμ...

Η ατμόσφαιρα αρχίζει να γίνεται εύφλεκτη... Το θέμα είναι πως και πότε θα ξεσπάσει αυτή τη φορά...

Γυρίζουμε σπίτι...

Απολύμανση παπουτσιών και ρούχων. Ο "προαυλισμός" τελείωσε. Η καραντίνα ξαναρχίζει.
Σχόλια