Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ω! Τα Ωραία Μικρά Μαγαζιά του 3%


Ω! Οι ωραίες μέρες!
Νοσταλγώ τις ένδοξες στιγμές μας στην Αριστερά του ’80 και του ’90 και του 2000 και του 2007…
Μικρά μαγαζιά, γωνία. Σπίτια του λαού. Ωραία κυλικεία με εξαιρετικούς καφέδες το πρωί.
Ωραίες μέρες…
Στα Ντα Κάπο και στα Φίλια, θέσεις τιμητικές μαζί με καλλιτέχνες και ωραία κορίτσια και αγόρια. Σεβασμός για την εργατική τραγιάσκα που είχαμε από καιρό πάψει να φοράμε αλλά ειχε μείνει η γραμμή στο μέτωπο. Ηθική. Συνέπεια. Καθαρότητα. Αγαπητοί σε όλους. Ευχάριστοι.
Αποδεκτοι όσο δεν διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω. Την εξουσία κυρίως… «Αυτά δεν είναι δουλειές για εσάς. Θα σας φθείρουν! Αφήστε τις για εμάς τους λερωμένους…» μας έλεγαν οι πράσινοι και γαλάζιοι φίλοι μας. Και τα κορίτσια το ίδιο μας έλεγαν.
Εκεί στο 3 με 8% ήμασταν μια χαρά όλοι. Κι εμείς και οι άλλοι. Ασφαλείς μέσα στις αναζητήσεις μας. Χωρίς να το πιέζουμε κιόλας.
Και χρήσιμοι! Πολύ χρήσιμοι για πολλούς λόγους. Κυρίως για άλλοθι βέβαια αλλά και λόγω παιδείας. Ως δημοσιογράφοι. Ως Σύμβουλοι. Ως Ρήτορες.
Τι έλεγα;
Α! Ναι! Κυρίως ως άλλοθι έλεγα…
Ωραίες ημέρες του 3%, άντε του 8%. Κανένα άγχος…
Το πρωί στο Φίλιον. Το βράδυ στη Λεύκα με ρετσίνα και παϊδάκι… Και στον Πειναλέοντα... Κανά σινεμαδάκι. Κανένα Ηρώδειο επίσης, με πρόσκληση για το δεύτερο διάζωμα. Με soundtrack τον Σαββόπουλο αλλά και τον Πάνο Τζαβέλα. Με το προνόμιο να συνομιλούμε άνετα τόσο με παλιούς αντάρτες και να συγκινούμαστε όσο και με τον Πέτρο Κωστόπουλο για να χαλαρώνουμε…
Όλα καλά. Όλα ανθηρά εκεί στο 3%...
Ούτε καλύτερα
Ούτε χειρότερα
Ούτε πόνος
Δουλειά μας
Δουλειά τους
Ετσι δεν είναι Ουίλι; Θυμάσαι Ουίλι;
Μέχρι και στο χρηματιστήριο παίξαμε… Τι διάολο μελετούσαμε το Κεφάλαιο δηλαδή (εκδ. Θεμέλιο ή Σύγχρονη Εποχή)
Οι ένδοξες στιγμές μας στην Αριστερά του ’80 και του ’90 και του 2000 και του 2007…
Μέχρι το 2008 όλα ήταν καλά…
Μετά σκάτωσε το πράγμα Ουίλι…
Μετά σκάτωσε το πράγμα…
Το 2012… Ιούνιος ήταν! Σκάτωσε το πράγμα Ουίλι…
«Στράβωσαν» οι φίλοι μας. Με μισό μάτι μας κοίταζαν πιά οι συμπότες…
Αρχισαν να μας βρίζουν…
Δεν κατάλαβα πως έγινε αυτό…
Με είχε παρασύρει ο ενθουσιασμός τότε… με σπρώχναν χιλιάδες προς τα επάνω…
Ωχ…
Κι ύστερα ο Ιανουάριος του 2015… Και ο Ιούλιος… Και ο Σεπτέβριος…
Ξεβολευτήκαμε!
Είχαμε πραγματικά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε και όχι αν ο καπουτσίνο είναι μέτριος ή γλυκός, με αφρόγαλα ή με κρέμα.
Ζόρια πολλά!
Και ποιός, διάολε, είναι αυτός που μας οδηγεί; Τον ξέραμε κι από παλιά;
Οφου!
Τι χρονιά έχουμε τώρα Ουίλι;
Ποιοι είναι αυτοί που έγιναν χθες υπουργοί;
Πότε θα τελειώσει αυτός ο εφιάλτης;
ΟΥΙΛΙ! Σου μιλάω!
Πότε θα τελειώσει;
Νοσταλγώ τις ένδοξες στιγμές μας στην Αριστερά του ’80 και του ’90 και του 2000 και του 2007…
Μικρά μαγαζιά, γωνία. Ωραία κυλικεία.
Ωραίες μέρες…
Του 3%!
Ούτε καλύτερα
Ούτε χειρότερα
Ούτε πόνος
Ούτε Μαριλίζα
Ούτε Νοτοπούλου
Ούτε τίποτα
Πάμε πίσω στο μικρό, γωνιακό μαγαζί μας, Ουίλι!
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…