Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναδοχή στερεοτύπων

Δεν είναι τα (ανύπαρκτα) επιχειρήματα κατά την αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια εκείνο που με ενοχλεί. Δεν είναι το "τι παιδιά θα μεγαλώσουν και με τι πρότυπα" που λέγεται. Πιο πολύ είναι τα στερεότυπα (επί των προτύπων) που φαίνεται να έχουν οι περισσότεροι, αριστεροί και δεξιοί πολέμιοι για τους ομόφυλους. Φαντάζονται δηλαδή ότι ένα ζευγάρι ομόφυλων είναι κάτι τύποι με δερμάτινα παντελόνια και καπέλα που ξημεροβραδυάζονται σε gay bar και gay parades, βγαλμένοι κατ' ευθείαν από το "Ψωνιστήρι" με τον Αλ Πατσίνο ή κάτι άλλοι τύποι, πιο light, σαν τους gay του ελληνικού κινηματογράφου, όπως τους έπαιζε ο Σταύρος Παράβας ή σαν τον Μπέζο στους "Απαράδεκτους". Ισως πάλι να νομίζουν ότι ένα ζευγάρι ομόφυλων είναι σαν κάτι τηλεπερσόνες που πλαισιώνουν τα πρωινάδικα και "καλιαρντίζουν" το life style της εποχής μας.
Δεν το χωράει το μυαλουδάκι τους ότι ένα ομόφυλο ζευγάρι που θέλει να στηρίξει ένα παιδί, μπορεί να είναι (και είναι κατά κανόνα) ένα ζευγάρι δύο γυναικών που η μία είναι ιατρός και η άλλη αρχιτεκτόνισσα, η μία επιχειρηματίας και η άλλη δικηγόρος ή δύο ανδρών (πιο σπάνια) που επίσης και οι δύο είναι επαγγελματίες. Δεν θα έλεγα ότι ένα ζεύγος ομόφυλων είναι δύο αξιοπρεπέστατοι άνθρωποι διότι θεωρώ ότι οι περισσότεροι άνθρωποι διαθέτουν αξιοπρέπεια. ή δύο μορφωμένοι και ευκατάστατοι άνθρωποι διότι αυτό είναι κάτι πολύ σχετικό. Λέω κάτι που θα έπρεπε να είναι μια βαρετή κοινοτοπία αλλά που δυστυχώς δεν είναι: Οι περισσότεροι ομόφυλοι είναι σαν τους περισσότερους ετερόφυλους. Δεν κάνουμε την σεξουαλική μας προτίμηση σημαία ούτε μας απασχολεί ολημερίς και ολονυχτίς. Οσοι είναι party-animals και γουστάρουν kinky-games το τελευταίο πράγμα που έχουν κατά νου είναι να μεγαλώσουν παιδιά. Και ισχύει για όλους αυτό. Οσο για το τελευταίο (αισχρό) επιχείρημα ότι είναι παιδόφιλοι ας μάθουν επιτέλους ότι ο παιδόφιλος είναι ένας άρρωστος που κάποιοι τον θεωρούν κανονικό και που είναι γαλουχημένος με τα πρότυπα που "πρέπει" ο οποίος τριγυρνάει στα στενά της Ομόνοιας ψάχνοντας να βρει ανήλικα προσφυγάκια με ένα 20ευρω στο χέρι και μετά γυρίζει στο καθως πρέπει σπιτάκι του, στη γυναικούλα, τα παιδάκια και τα εγγονάκια του σαν να μην τρέχει τίποτα...
Αυτά!
Και συγνώμη αν για τις ανάγκες του κειμένου χρησιμοποίησα κάποιες μη πολίτικαλ κορέκτ εκφράσεις...Υ.Γ.: Κι αν τα παραπάνω δεν χωρούν στο μυαλό των πολέμιων, φαντάσου να τους πει κάποιος ότι υπάρχουν ομόφυλα ζευγάρια που κανείς από τους δύο δεν είναι ομόφυλος αλλά που θέλουν να ζήσουν μόνιμα μαζί διότι τους συνδέουν βαθύτερες ακόμη κι από τις ερωτικές σχέσεις. Εχω γνωρίσει τέτοιους ανθρώπους...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ω! Τα Ωραία Μικρά Μαγαζιά του 3%

Ω! Οι ωραίες μέρες!
Νοσταλγώ τις ένδοξες στιγμές μας στην Αριστερά του ’80 και του ’90 και του 2000 και του 2007…
Μικρά μαγαζιά, γωνία. Σπίτια του λαού. Ωραία κυλικεία με εξαιρετικούς καφέδες το πρωί.
Ωραίες μέρες…
Στα Ντα Κάπο και στα Φίλια, θέσεις τιμητικές μαζί με καλλιτέχνες και ωραία κορίτσια και αγόρια. Σεβασμός για την εργατική τραγιάσκα που είχαμε από καιρό πάψει να φοράμε αλλά ειχε μείνει η γραμμή στο μέτωπο. Ηθική. Συνέπεια. Καθαρότητα. Αγαπητοί σε όλους. Ευχάριστοι.
Αποδεκτοι όσο δεν διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω. Την εξουσία κυρίως… «Αυτά δεν είναι δουλειές για εσάς. Θα σας φθείρουν! Αφήστε τις για εμάς τους λερωμένους…» μας έλεγαν οι πράσινοι και γαλάζιοι φίλοι μας. Και τα κορίτσια το ίδιο μας έλεγαν.
Εκεί στο 3 με 8% ήμασταν μια χαρά όλοι. Κι εμείς και οι άλλοι. Ασφαλείς μέσα στις αναζητήσεις μας. Χωρίς να το πιέζουμε κιόλας.
Και χρήσιμοι! Πολύ χρήσιμοι για πολλούς λόγους. Κυρίως για άλλοθι βέβαια αλλά και λόγω παιδείας. Ως δημοσιογράφοι. Ως Σύμβουλοι. Ως Ρήτορες.
Τι έλεγα;
Α! Ναι…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…