Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπλέξαμε με αυτόν τον μαλάκα λαό

"Έχουμε μπλέξει πολύ άσχημα, έχουμε μπλέξει βέβαια με δημοκρατικό τρόπο, γιατί εξελέγησαν με τη δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού, αλλά ο δημοκρατικός τρόπος εκλογής, δυστυχώς, δεν εξασφαλίζει και τον αποτελεσματικό τρόπο διακυβέρνησης και εδώ είναι το πρόβλημά μας. Έχουμε μπλέξει πάρα πολύ άσχημα!"
Κώστας Τασιούλας, βουλευτής ΝΔΑυτά λοιπόν με τον εκλεγμένο βουλευτή της ΝΔ!
Εμπλεξε! Πολύ άσχημα! Με μαλάκα λαό! Διότι ένας λαός που επιλέγει έναν αναποτελεσματικό τρόπο διακυβέρνησης τι είναι; Μαλάκας είναι!
Μπορεί να μην το λέει καθαρά ο Τασιούλας διότι είναι ευγενικός άνθρωπος. Δεν παραφέρεται. Δεν προσβάλλει. Δεν είναι σαν τον Πέτρο Κωστόπουλο αυτός. Είναι ένας δανδής της πολιτικής. 
Μπορεί να το πιστεύει βαθιά μέσα του αλλά δεν μπορεί να βγει, να το φωνάξει, να το πει: "Λαέ είσαι μαλάκας! Είσαι χοντρομαλάκας λαός! Αρχιμαλάκα βλαχολαέ!".
Θα πεις εσύ τώρα, και να έβγαινε να το φωνάξει, να το πει, ποιός θα τον άκουγε; Ακούει ο μαλάκας; Δεν ακούει! Πάει κάθε τέσσερα χρόνια ή και πιο συχνά και ψηφίζει. Σαν μαλάκας! Οπως έκανε, ο μαλάκας, τον Ιανουάριο του 2015 και μετά ξανά τον Σεπτέμβριο του 2015. Και ψήφισε μαλάκες, ο μαλάκας, όπως εννοεί ο κύριος Τασιούλας αλλά δεν το φωνάζει...
Αλλωστε χέστηκε κι αν τον ακούσει ή δεν τον ακούσει αυτός ο μαλάκας λαός. Ούτως ή άλλως αυτόν δεν το ψηφίζει αυτός ο μαλακολαός.  Τον ψηφίζουν κάποιοι άλλοι που δεν είναι λαός και ξέρουν να εκλέγουν με δημοκρατικό τρόπο ή και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, αποτελεσματικούς ανθρώπους όπως είναι ο ίδιος ο κύριος Τασιούλας. Το λέει καθαρά "έχουμε μπλέξει". "Εχουμε"! Δεν έχει μπλέξει ο μαλάκας λαός. "Εμείς έχουμε μπλέξει. Οι άλλοι!". Οι εκτός μαλάκα λαού! Οι μη-μαλάκες! Που καταλαβαίνουμε πόσο προβληματική είναι η δημοκρατία αλλά δεν το κάνουμε θέμα διότι είμαστε νεοφιλελεύθεροι άνθρωποι. Το θέμα δεν είναι να το κάνουμε θέμα. Το πρώτο θέμα είναι να ακούσουν αυτοί που πρέπει! Οι σωστοί!
Αν τον άκουγε τουλάχιστον κανένας διοικητής τεθωρακισμένων, ένας απόστρατος έστω, πάει στο διάολο. Κάτι θα μπορούσε να γίνει βρε αδελφέ! Δυστυχώς όμως δεν είμαστε στο 1967! Και όσο να 'ναι ακούγεται και λίγο αντιευρωπαϊκό αυτό το πράγμα...
Δεν πειράζει όμως. Την καταπίνει την οργή του ο Τασιούλας. Δεν θα βγει να το φωνάξει, να το πει το πόσο "απίστευτα χοντρομαλάκας είναι ο λαός". Θα το πει ήρεμα. Στον ήρεμο ΣΚΑΪ.
Θα το πει με τρόπο! "Εχουμε μπλέξει με δημοκρατικό τρόπο...". Λίγο φλωρίστικα. Λίγο σαν να λέει "είστε πολύ μαλάκες, με το συμπάθιο". Οχι ούτε με το συμπάθιο. Πιο βρετανικά. Τόσο όσο να τον ακούσουν και να εμψυχωθούν όσοι μπορούν να τον κατανοήσουν και κυρίως μπορούν να κάνουν κάτι. 
Τα μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας για παράδειγμα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…