Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κομποσχοίνι γίναμε ούλοι

Ενας "ένοπλος, αριστερός επαναστάτης" ο οποίος αρνείται να φορέσει ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης κερδίζοντας ένα μικρό έστω κομμάτι της ελευθερίας του όχι με βάση κάποιο ιδεολογικό επιχείρημα αλλά λόγω θρησκείας!
Ενας άνθρωπος που γεννήθηκε μέσα στις εφημερίδες ο οποίος ισχυρίζεται ότι η Πρωτομαγιά είναι αμερικάνικη γιορτή.

Τα δύο άκρα (ή μήπως δεν είναι άκρα) της νεοελληνικής πραγματικότητας. Ενας άμορφος πολτός. Η υπερχείλιση της ακραίας ανοησίας στην απολίτικη επικράτεια της αγραμματοσύνης. Χωρίς βάσεις. Χωρίς έρμα. Χωρίς καν να σου αφήνουν το περιθώριο της κριτικής.
Γόνος ιερέα ο πρώτος, με το ένα χέρι σκότωνε κόσμο και με το άλλο έκανε αγιογραφίες. Περιφρόνησε την ιερότητα της ανθρώπινης ζωής αλλά παρέμεινε θρησκευόμενος. Ως γνήσιος σταυροφόρος-φονιάς. Παρόμοιος με τους σημερινούς χασάπηδες του ISIS. Και γύρω του ένας κύκλος "αλληλέγγυων" που τώρα θα πρέπει να διαλευκάνουν εντός τους αν υποστήριζαν μια απεργία πείνας ή μια αυστηρή νηστεία χωρίς λάδι. Να σηκώσουν δηλαδή το βάρος των αντιφάσεων ενός διαταραγμένου παιδιού με αναπηρίες σαφώς σοβαρότερες από αυτές που του προκάλεσε η έκρηξη της βόμβας που κρατούσε σε ένα παγκάκι στον Πειραιά.
Γόνος δημοσιογράφου και εκδότη ο άλλος, πέρασε και δεν βράχηκε από μια κιβωτό γνώσης (άσχετα αν αυτή η κιβωτός υπήρξε κατά καιρούς η ναυαρχίδα της διαπλοκής). Η περιφρόνηση του για αυτή την κιβωτό, για τις εφημερίδες, για την πληροφορία και τη γνώση είναι ασύλληπτη. Πρέπει πραγματικά να τα έχει σιχαθεί όλα αυτά βαθύτατα. Και μαζί με αυτά την ίδια την ιστορία.

Αυτή η χώρα δεν είχε ποτέ τόσους διαταραγμένους, αμαθείς, ανόητους, σοβαροφανείς σε τόσο περίοπτη θέση.

Με τέτοιους πορευόμαστε στην Ελλάδα του 21 αιώνα. Με τις υγείες μας!

Διαβάζονται ακόμη...

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…

Το φίδι του ναζισμού σέρνεται προς την κερκίδα

Από την εφημερίδα "Ελλάδα", Σάββατο 3/11/12


Το πανό των φανατικών οπαδών της ΑΕΚ, «Ορίτζιναλ», σε κάποια γωνιά του Περιστερίου, είχε τη δική του ιστορία, αμιγώς πολιτική. «Ούτε να το σκέφτεστε», έγραφε το μήνυμα, κάτι σαν τον «τοίχο του Λοΐζου» και απευθυνόταν στη Χρυσή Αυγή που ήθελε να νοικιάσει γραφεία στην ίδια πολυκατοικία. Ήταν μία απάντηση στο κεντρικό σύνθημα των Χρυσαυγιτών «είμαστε πολλοί, είμαστε παντού, τα γήπεδα μας ανήκουν», για τα «τάγματα εφόδου» στα γήπεδα όλης της Ελλάδας, από την Καλαμάτα μέχρι την Κομοτηνή. Πρόβλεψη: Την τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν η κερκίδα των «φανατικών», θα μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων ανάμεσα στους Χρυσαυγίτες και τους antifa. Αυτό το κλίμα έχει ήδη δημιουργηθεί και οσονούπω αναμένεται «έκρηξη». Θα σπάσει το αυγό του φιδιού… Χρυσαυγίτες υπάρχουν παντού, σε κάθε κερκίδα. Άλλωστε, πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Marc για το «Έθνος της Κυριακής» παρουσίασε τα εξής ευρήματα: Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, σε ποσοστό 7% ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, το…

Τι κρύβεται πίσω από το "Χαμόγελο του Παιδιού";

Το πρόσωπο ενός σκληρού εργοδότη;
Αναδημοσιεύω την καταγγελία του ΠΑΜΕ και ψάχνω...


Αθήνα 2 Σεπτέμβρη 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: για το "χαμόγελο του παιδιού"Ο πολυδιαφημισμένος φιλάνθρωπος των media, πρόεδρος του λεγόμενου "χαμόγελου του παιδιού" έδειξε για ακόμη μία φορά το άγριο, εργοδοτικό του πρόσωπο.

Ξανά απολύσεις, εκβιασμούς απέναντι στους εργαζόμενους όπως: "ή υποβάλετε παραίτηση, ή σας απολύω και σας κάνω μήνυση για κακοποίηση παιδιών"!!

Σήμερα, ο ίδιος εξαφανίστηκε από τον χώρο που είχε πάει αντιπροσωπεία του Π.Α.ΜΕ για να απαιτήσει ανάκληση απόλυσης, εργαζόμενης που για χρόνια δουλεύει στον χώρο, ενώ η υπεύθυνη του σπιτιού στα Μελίσια μπήκε στον χώρο μαζί με περιπολικό της αστυνομίας. Είναι ο ίδιος χώρος, που πριν 1 χρόνο είχε απολυθεί εργαζόμενη, επειδή είχε αντιδράσει στην τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης στους χώρους των παιδιών και των εργαζομένων. Οι απολύσεις είναι συνήθης πρακτική του προέδρου του "χαμόγελου του παιδιού&quo…